Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți editoriale în 2021, de la Editura Nemira

Urmează un 2021 altfel, sperăm, diferit de cel care tocmai s-a încheiat. Pentru 2021, Editura Nemira ne-a pregătit multe noutăți editoriale și surprize – continuări de serii, romane noi și premiate, dar și câteva reeditări mult așteptate.

Mai jos vă dezvăluim doar o parte dintre cele mai așteptate cărți Nemira în anul care se ivește. Nu sunt menționate toate și sunt doar pentru prima parte a anului 2021.

Însă 2021 e anul în care EDITURA NEMIRA împlinește 30 de ani de la înființare, așa că fiți siguri că vor fi multe surprize literare pentru cititori.

Cărți în pregătire pentru 2021:

Dune. Casa Atreides, Casa Corrino și Casa Harkonnen, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – o trilogie scrisă de fiul legendarului Frank Herbert despre conflictele din cele trei mari case pe care le vedem confruntându-se la începutul poveștii clasice, cu 30 de ani înainte ca Paul Atreides să pășească pe Arrakis.

Domnița Lacului, volumul 5 din seria Witcher, de Andrezj Sapkowski: povestea lui Ciri nu e nici pe departe încheiată, călătoria ei printre lumi continuă, iar Geralt este, ca întotdeauna, cu un pas în urma ei.

Seria Mituri: Penelopiada, de Margaret Atwood. Nemira va lansa seria Mituri, inițiată de Canongate, care a invitat scriitori contemporani de prestigiu să rescrie mituri celebre. Colecția se deschide cu Penelopiada lui Margaret Atwood, o reinterpretare a poveștii soției lui Ulise.

Artistul Henna, de Alka Joshi – o poveste despre descoperirea de sine într-o societate tradițională. Tânara Laksimi devine artistă henna în Jaipurul anilor `50.

Anotimpuri diferiteLaterChristine și Carrie, de Stephen King – seria de autor Stephen King se îmbogățește cu romanul clasic Carrie într-o nouă traducere și cu volumul de povestiri Anotimpuri diferite, care cuprinde faimoasa poveste care a inspirat filmul Shawshank Redepmtion. Nu poate lipsi firește și cea mai nouă carte a maestrului suspansului, Later.

The Witch Elm, de Tana French – declarată printre cele mai bune cărți în anul apariției și recomandată de însuși Stephen King, The Witch Elm este un thriller spectaculos, de mare finețe psihologică.

How Much of These Hills is Gold, de C Pam Zhang – unul dintre cele mai apreciate romane din anul 2020 și pe lista de lecturi a lui Barack Obama, romanul acesta spune povestea a doi frați orfani, imigranți, din timpul marii goane după aur.

Project Hail Mary, de Andy Weir – mult așteptatul roman al autorului Marțianului este o aventură intersetlară pe o navă spațială cu un singur supraviețuitor care și-a pierdut memoria.

A Deadly Education, de Naomi Novik – îndrăgita autoare fantasy revine cu o serie care îmbină aventurile de la școala de magie din Harry Potter cu umorul usturător al lui Jane Austen.

Rosewater, de Tade Thompson – o nouă serie science fiction care începe cu o comunitate de oameni de la marginea unui dom extraterestru pe care trebuie să-l înțeleagă pentru a supraviețui.

Realm Breaker, de Victoria Aveyard – o nouă serie de la autoarea seriei Regina Roșie. O poveste cu pirați, aventuri, trădări și personaje memorabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *