Noutăți editoriale – martie 2022 – Editura Corint
Noutăți editoriale – martie 2022 – Editura Corint
Secretul fetei (im)perfecte
(Cracked Up to Be – 2020)
Courtney Summers
Editura LEDA EDGE
Nr. pagini: 288
Traducerea: Ștefan Mălaimare
Courtney Summers s-a născut la Belleville, Ontario, în 1986. La vârsta de 14 ani a renunțat la liceu. La vârsta de 18 ani, ea a scris primul ei roman. Cracked Up to Be a fost publicată în 2008, când avea 22 de ani și a câștigat premiul CYBIL 2009 la categoria ficțiune YA. De atunci, ea a publicat alte patru cărți: Some Girls Are, Fall for Anything, This is Not a Test și All the Rage, precum și e-novella Please Remain Calm, care este o continuare a romanului This is Not a Test. În 2018 a scris Sadie, tradusă de asemenea la Editura Corint.
Adolescenta Parker Fadley crede că e de datoria ei să fie perfectă: fiica perfectă, eleva perfectă, majoreta perfectă, eleva perfectă, prietena perfectă. Până când, într-o seară, săvârșește o greșeală de neiertat: beată moartă, vede cum prietena ei cea mai bună este violată și ucisă, dar nu reacționează, nu cheamă ajutor, tace mâlc.
Chinuită de vină, Parker decide să păstreze secretul asupra evenimentelor la care a fost martoră, însă, din clipa aceea, se transformă în… catastrofa perfectă – se îndepărtează de prieteni, nu mai învață, se retrage din echipa de majorete și chiar încearcă să se sinucidă. Toate astea, crede ea, îi vor împiedica pe apropiați să afle adevărul.
Strategia funcționează până în ziua în care la școală își face apariția un elev nou, curios și îndrăgostit de Parker, care, fără voia lui, o va face să răscolească trecutul. Fata este dispusă la orice pentru ca secretul ei să nu iasă la suprafață, cu toate că prețul ar putea fi mai mare decât își permite ea să plătească.
„Chiar de la primul paragraf, în care descoperi torentul de experiențe ce ilustrează experiența deopotrivă terifiantă și adevărată a liceului, am știut că am în mâini opera unei scriitoare care va fi sinceră cu cititorii ei și nu se va sfii deloc să fie extrem de dură. Această carte m-a schimbat ca iubitoare de lectură, dar și ca autoare. Nu m-aș mai putea întoarce niciodată la cea care am fost. După ce a fost zguduit de un roman semnat de Summers, de ce și-ar mai dori cineva să o facă?” – autoarea romanului The Walls Around Us
„Romanul formidabil și captivant de la care a pornit totul!” – Karen M. McManus, autoarea bestsellerului Doi pot ține un secret
„Romanul Secretul fetei (im)perfecte oferă o imagine cumplit de realistă asupra vieții de liceu și a traumei care poate apărea în perioada adolescenței. Portretul brutal de onest al lui Parker Fadley și al lumii ei este de neuitat! Un clasic modern!” – Brandy Colbert, autoarea romanului Black Birds in the Sky
„Această carte este ca o rană deschisă: toată mizeria pe care nu ar trebui să o vedem, care nu ar trebui să existe, învăluită în povestea unei fete de neuitat. Courtney Summers și Secretul fetei (im)perfecte au rescris regulile, iar pentru asta le voi fi veșnic recunoscătoare.” – Rebecca Barrow, autoarea romanului This Is What It Feels Like
„Absolut captivantă, de la prima până la ultima pagină!” – Laurie Devore, autoarea romanului A Better Bad Idea
Un regat întrețesut
(This Woven Kingdom – 2022)
Tahereh Mafi
Editura LEDA EDGE
Nr. pagini: 512
Traducerea: Ioana Bena
TAHEREH MAFI s-a născut în 1988, într-un orășel din statul american Connecticut, din părinți iranieni. Știe opt limbi străine, inclusiv spaniola, pe care a studiat-o la Barcelona. Este o scriitoare pe care New York Times și USA Today au declarat-o bestselling author, dar trebuie spus că, înainte de a debuta și de a deveni una dintre cele mai aclamate scriitoare pentru adolescenți,
Tahereh Mafi a dus la capăt cinci manuscrise, doar pentru a înțelege cum se scrie o carte. Unul dintre romanele care i-au creat și i-au consolidat reputația, Spulberă-mă, primul din seria Atingerea lui Juliette, a fost publicat în românește de Editura Leda Edge, din cadrul Grupului Editorial Corint. Tot aici a fost tradus și Oceanul care ne desparte. De altfel, seria adresată tinerilor cititori s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului, iar ABC Signature Studios i-a făcut o ofertă pentru drepturile de televizare.
În afară de Furthermore, care este prima sa carte pentru copii, a mai publicat Whichwood, roman care, de asemenea, a stârnit entuziasmul criticilor și al publicului.
UN REGAT ÎNTREȚESUT – PERFECTĂ PENTRU FANII AUTOARELOR LEIGH BARDUGO, SABAA TAHIR ȘI TOMI ADEYEMI!
Pentru toți, Alizeh este o slujnică de care te poți lipsi oricând și a cărei identitate nu va fi dezvăluită niciodată: ea este moștenitoarea de mult pierdută a unui străvechi regat al djinnilor. Este mereu vânată și silită să se ascundă la vedere, altminteri se va expune la pericole cumplite.
Până într-o zi, când face o greșeală.
Prințul moștenitor, Kamran, a auzit profețiile; știe despre înfiorătorul monstru care, se spune, îi va ucide bunicul. Întunericul se pogoară cu repeziciune asupra imperiului său, îmboldindu-l pe tânăr să îi caute originile. Însă cu cât devine mai suspicios în privința slujitoarei cu ochi bizari, cu atât află tot mai multe lucruri despre ea – și cu atât mai greu îi este să o dea uitării. Chiar dacă ideea de-a se lăsa captivat de Alizeh înseamnă să ignore tot ce-a învățat până atunci.
Un regat întrețesut este o poveste despre împărății care se ciocnesc, iubiri interzise și o regină de mult uitată care trebuie să își croiască drum prin întuneric pentru a-și recăpăta tronul, a-și reconstrui imperiul și a-și salva oamenii de la așa-zisa viață pe care au fost obligați să o ducă.
„Într-o poveste construită cu măiestrie, Mafi urzește o vrajă a destinului și a primejdiei, a iubirii interzise și a intrigilor de curte, a magiei și a revoluției.” CASSANDRA CLARE, autoarea seriei „Instrumente Mortale”
„Un regat întrețesut m-a captivat prin lumea abil construită și romantismul ei torid. Această carte este o nestemată strălucitoare, dar cu margini ascuțite ca lama.” RENÉE AHDIEH, autoarea seriei „Urgia și zorile”
„Proza luxuriantă, plină de descrieri, se combină cu un romantism sfâșietor în această poveste plină de fantezie. Dureros de frumoasă!” Kirkus Reviews
„Glasul poetic, sclipitor ca diamantul, al lui Mafi țese un basm învăluit în magie, tivit cu subterfugii, împodobit cu brocartul unui romantism chinuitor și înfrumusețat de broderia mitologiei persane. Abia aștept continuarea!” ROSHANI CHOKSHI, autoarea romanului Aru Shah și sfârșitul timpului
„În acest roman excepțional bazat pe texte islamice și pe poemul persan Șah-Namé, Mafi completează o lume superb construită cu o proză bogată și sensibilă care îmbogățește enorm fundalul mitologic al poveștii, reușind să plăsmuiască un subiect emoționant și o poveste de iubire tragică, plină de intrigi de curte.” Publishers Weekly
„Pregătește-te să fii distrus – această poveste îți va pătrunde în inimă și o va face să bubuie, iar la final te va lăsa fără suflare.” STEPHANIE GARBER, autoarea seriei „Caraval”
Vraja oaselor în zori de zi
(Bone Crier’s Dawn – 2021)
Kathryn Purdie
Editura CORINTEENS
Nr. pagini: 416
Traducerea: Adina Rațiu
Vol. 2 din seria Vraja oaselor sub clar de lună
KATHRYN PURDIE locuiește în apropiere de Salt Lake City, Utah, împreună cu soțul și cei trei copii ai lor. A studiat teatrul classic la Oxford School of Drama. De asemenea, compune cântece la chitară pentru toate poveștile ei și le oferă în mod gratuit cititorilor pe site-ul personal. Vraja oaselor sub clar de lună este scrisoarea ei de dragoste pentru Franța, unde a petrecut o vară când avea 19 ani, și pentru cele trei tinere franțuzoaice care au ajutat-o cu propriul rit de trecere.
DRAGOSTEA E O ALEGERE. NU E SCRISĂ ÎN STELE.
De secole, Descântătoarele de Oase călăuzesc spiritele celor răposați, o misiune periculoasă care presupune sacrificiul sufletelor pereche – bărbații meniți să le iubească și să piară. Însă Ailesse, Sabine și Bastien se străduiesc să-și făurească propriul drum și să rescrie regulile Vieții de Apoi, încercând în același timp să distrugă legăturile care au condus la moartea multor oameni, inclusiv a tatălui lui Bastien.
Sabine se străduiește să-și păstreze autoritatea în calitate de conducătoare a familiei – rol care i-a fost menit surorii sale –, luptând totodată să controleze puterea violentă a șacalului care sălășluiește înlăuntrul ei.
Bastien se confruntă cu o nouă dilemă, întrucât spiritele Vieții de Apoi amenință sufletele prietenilor săi și chiar și sufletul propriului tată.
Ailesse încearcă să reziste cântecului de sirenă al mamei ei atunci când e chemată spre versiunea sa din Viața de Apoi. Dar cum își va putea salva prietenii dacă dispare din lumea lor?
Această continuare captivantă a romanului Vraja oaselor sub clar de lună este o poveste despre dragoste, familie și perseverențăîn care trei prieteni caută curajul și puterea de a spulbera hotareledintre vii și morți.
„Am fost extrem de impresionată de felul în care s-a desfășurat această poveste și de deznodământul ei, și mi-aș fi dorit să fie un pic mai lungă. […] Un roman pur și simplu încântător! Mă bucur c-am avut ocazia de a afla ce s-a întâmplat cu personajele pe care am ajuns să le îndrăgesc.” – The Nerd Daily
„Proza lirică și captivantă a lui Kathryn Purdie îți rămâne în suflet. N-am putut lăsa cartea din mână până ce n-am ajuns la ultima pagină. În pofida temelor mai întunecate, acest roman rămâne o poveste frumoasă, care prezintă legături de toate felurile și le întrețese cu magie și o mitologie despre care îți dorești să afli mai multe. Avem parte și de haos, ceea ce face ca deznodământul să fie și mai captivant.” – The Nerd Daily
„Marea luptă finală mi s-a părut a fi demnă de un film – s-a desfășurat extrem de frumos în imaginația mea. […] Am adorat-o pe Sabine în acele scene. Ailesse a fost dată naibii! Bastien s-a purtat incredibil, iar Cas a fost puternic și cutezător. […] M-am îndrăgostit din nou de lumea creată și sunt extrem de mulțumită de cum s-a sfârșit totul, dar și de cât de mult au crescut și s-au schimbat personajele. E o serie pe care categoric o recomand!” – Writing the Universe