Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți editoriale – toamna 2021 – Editura Corint

Clubul de carte secret al domnilor

(The Bromance Book Club – 2019)

Lyssa Kay Adams

Editura Leda Bazaar

Nr. pagini: 336

Traducerea: Cristina Buzoianu

Primul volum din Bromance Book Club Series

Pe lista celor mai așteptate cărți Indie Next și Library Reads.

Bine ai venit la clubul de carte secret al domnilor!

Prima regulă a clubului de carte: nu vorbești niciodată despre clubul de carte!

Lyssa Kay Adams a citit primul ei roman de dragoste la o vârstă fragedă, când a șterpelit unul din colecția bunicii. După o lungă carieră de jurnalist, în care a trebuit să scrie prea multe finaluri triste, a hotărât să se întoarcă la poveștile în care eroii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Descrise ca fiind „amuzante, adorabile și emoționante”, cărțile Lyssei prezintă femei care au întotdeauna ultimul cuvânt, bărbați cărora nu le este frică să plângă, dar și câini. Lyssa locuiește în Michigan, alături de soțul ei, care este jurnalist sportiv, de fiica ei amuzantă și un maltez răsfățat, căruia îi place să fie legănat ca să doarmă. Când nu scrie, gătește, își duce fiica de la un eveniment sportiv la altul sau alintă câinele.

Căsătoria lui Gavin Scott, unul dintre cei mai buni jucători de baseball ai echipei Nashville Legends, se confruntă cu probleme majore. De curând, bărbatul a descoperit un secret umilitor: nu a reușit niciodată să își satisfacă soția în pat. Când Gavin își pierde calmul la aflarea cumplitei vești și pleacă de acasă, aceasta este ultima picătură care umple paharul unei relații și așa tensionate. Thea cere divorțul, iar soțul ei își dă seama că și-a lăsat mândria și frica să-l învingă.

Tulburat și totodată disperat să recâștige dragostea femeii pe care o iubește din toată inima, Gavin găsește ajutor unde nici nu se gândea: printre membrii unui club de carte secret format din cei mai forțoși bărbați din Nashville. Cu ajutorul sfaturilor împrumutate dintr-un roman de dragoste siropos, băieții îl antrenează pe Gavin să-și salveze căsnicia. Totuși, va fi nevoie de mult mai mult decât de cuvinte dulci și gesturi cavalerești pentru ca acest nefericit Romeo să recâștige încrederea soției sale.

„O poveste de dragoste amuzantă, sexy și emoționantă!” – Kirkus Reviews

„După acest debut promițător, cititorii vor aștepta cu nerăbdare mai multe cărți din seria BROMANCE.” – Booklist

„O poveste fermecătoare și dulce, o portretizare onestă și plină de speranță a efortului pe care trebuie să îl depui pentru a avea căsnicia perfectă.” – New York Times Book Review

În curând și pe Netflix!

 

Fetele care am fost cândva

(The Girls I’ve Been – 2021)

Tess Sharpe

Editura Leda Edge

Nr. pagini: 400

Traducerea: Karla Dedu-Fotescu

Născută de o mamă punk-rockeriță într-o cabană din munți, Tess Sharpe a crescut în California rurală. Trăiește în adâncurile pădurii, alături de o haită de câini și de o colonie de pisici sălbatice care devine tot mai numeroasă. Este autoare și editoare de antologii. A scris mai multe cărți pentru copii, adolescenți și adulți, toate apreciate de critica de specialitate și răsplătite cu numeroase premii literare.

Fiicele perfecte comit infracțiunile perfecte!

Trei tineri. Doi jefuitori.
O singură cale de ieșire.

De când se știe, Nora O’Malley a jucat o mulțime de roluri. Fiind fiica unei escroace care lua la țintă infractori, tânăra și-a făcut ucenicia sub aripa celei care i-a dat viață. Însă când mama ei s-a îndrăgostit de posibila sa victimă, Nora a pus în scenă escrocheria supremă: evadarea.

Timp de cinci ani, tânăra s-a prefăcut a duce o viață normală. Însă este nevoită să-și scoată de la naftalină talentele la care a renunțat, întrucât se confruntă cu trei probleme:

#1: Fostul ei iubit a intrat în bancă împreună cu iubita Norei. Chiar dacă sunt cu toții prieteni, Wes nu știa despre ea și Iris.

#2: În dimineața de după ce Wes le-a găsit sărutându-se, urmau să se întâlnească toți trei pentru a depune la bancă banii adunați într-un scop caritabil. Curând, un coșmar stânjenitor se transformă într-unul mortal, deoarece:

#3: Imediat după intrarea lor în bancă, aceasta este jefuită de doi indivizi misterioși. Se prea poate ca hoții să reprezinte o problemă, însă nu au nici cea mai mică idee pe cine au luat, de fapt, ostatic…

„Un thriller queer captivant, exploziv și extrem de agreabil!”  – Kirkus

„O poveste cuceritor de incisivă!” – Booklist

„De la Veronica Mars încoace n-au mai fost combinate cu atâta măiestrie înfumurarea tipică tinerilor, suferința cumplită și noir-ul cu adolescenți! Fetele care am fost cândva este un thriller cinematografic și răscolitor, cu un ritm perfect. […] O poveste de dragoste, o tragedie și o pildă despre recăpătarea independenței și a puterii.” – Bookpage

„Această poveste cu acțiune non-stop este încărcată de suspans. […] Un thriller în care personajele dovedesc faptul că se pot baza pe puterea, prietenia și dorința de a fi oamenii încrezători și atenți la ceilalți care știu că pot fi.” – School Library Journal

„Sharpe acordă la fel de multă atenție atât traumei [Norei] – și sistemului opresiv care îngăduie și scuză abuzul -, cât și misterului și acțiunii care te țin cu sufletul la gură. Numărul mic de personaje, de altfel, bine conturate, precum și substratul emoțional transformă povestea într-un thriller captivant.” – Publishers Weekly

În curând, un film Netflix, cu Millie Bobby Brown în rolul principal!

 

Miliardari în bitcoin

(Bitcoin Billionaires: A True Story of Genius, Betrayal, and Redemption – 2019)

Ben Mezrich

Editura Corint Future

Nr. pagini: 320

Traducerea: Talida Boengiu

Povestea ascensiunii celei mai cunoscute criptomonede, presărată cu intrigi, aventuri și personaje controversate

O poveste adevărată despre talent, trădare și răscumpărare

Ben Mezrich este autorul a douăzeci de cărți, din care s-au vândut până acum peste șase milioane de exemplare. Două dintre cărțile lui au fost ecranizate în filme de mare succes: „21” și „The Social Network”. Primul urmărește istoria unui grup de șase studenți de la M.I.T., care au reușit să dea peste cap industria jocurilor de noroc, folosindu-se de expertiza lor în matematică și statistică, iar al doilea este o istorie a ascensiunii Facebook și a lui Mark Zuckerberg. Filmele au fost nominalizate la Oscaruri și Globuri de Aur și au avut, la rândul lor, un succes de public remarcabil. Și alte cărți ale lui urmează să fie ecranizate, inclusiv cea de față. Cu două cărți ecranizate în filme de mare succes, Mezrich a câștigat titlul de cel mai sexy scriitor din People Magazine’s Sexiest Man Alive List. El se află și pe lista celor mai influenți scriitori de la Hollywood, realizată de Hollywood Reporter.

Miliardari în bitcoin este o carte de non-ficțiune care urmărește ascensiunea valutelor virtuale în lumea financiară, prin intermediul implicării gemenilor Tyler și Cameron Winklevoss în lumea tranzacțiilor cu bitcoin. Autorul Ben Mezrich a ales acest mod de abordare atât pentru a face acest subiect mai accesibil pentru cei care nu sunt familiarizați cu subiectul, cât și pentru a putea da întregii cărți un fir narativ și o pereche de eroi.

Cunoscuți publicului larg în urma unei cărți scrise tot de Ben Mezrich, și mai ales datorită filmului inspirat de ea, „The Social Network”, gemenii Winklevoss au fost printre primii colaboratori ai lui Mark Zuckerberg și, deși rolul lor a fost contestat, au profitat financiar de pe urma succesului Facebook.

Cartea începe cu gemenii Winklevoss înfrânți în procesul cu Mark Zuckerberg și considerați personae non gratae în Silicon Valley de toți cei cu care doresc ei să facă afaceri.

Când descoperă că nimeni din domeniile care îi interesează pe ei (social media, digital, tehnologie) nu dorește sau nu își permite să le accepte investițiile, ei se reorientează către ceva complet nou, criptomonedele. Intrarea lor în lumea ciudată și uneori chiar periculoasă a valutelor digitale are toate elementele unui roman de aventuri și are chiar și un final emoționant.

De la modalități de a ascunde tranzacții secrete până la o valută tranzacționată conform regulamentelor stabilite de unele dintre cele mai vechi organisme de control financiar, bitcoinii au crescut mult, nu doar în valoarea echivalentă în monede „reale”, ci și în respectul și încrederea publicului. Numărându-se printre primii care au văzut în criptomonede o oportunitate, gemenii Winklevoss au devenit, pe 26 noiembrie 2017, primii miliardari în bitcoin.

Cartea nu este un manual pentru cei care doresc să investească în criptomonede și nici o istorie a acestei idei, căci istoria ei încă se scrie și e greu de evaluat. Ea este însă o incursiune într-o lume nouă și necunoscută majorității cititorilor de azi, cu eroi pozitivi și negativi, cu aventuri și rătăciri, și se citește pe nerăsuflate, deși (sau poate tocmai pentru că) se bazează pe fapte reale, nu pe imaginație.

„Cu o scriitură rafinată, […] cartea aceasta prezintă ascensiunea criptomonedelor și a celor mai moderne tehnologii, în general, reușind să fie la fel de captivantă ca un roman de aventuri.” – The Guardian

„[Miliardari în Bitcoin] îi prezintă pe frații Winklevoss într-o lumină pozitivă, însă povestea are toate ingredientele unei aventuri clasice: nedreptate, petreceri, trădări și, bineînțeles, niște personaje negative grozave.” – Vanity Fair

„Mezrich este un povestitor talentat. Miliardari în Bitcoin oferă ocazia unei incursiuni în interiorul lumii confuze și complicate a monedelor virtuale.” – The New York Times

„Povestea ascensiunii, decăderii și renașterii Bitcoin este una fascinantă, iar implicarea gemenilor [Winklevoss] face toată istoria să fie și mai interesată pentru cititor.” – Book Reporter

Cupluri tragice ale istoriei

(Des couples tragiques de l’histoire – 2020)

Jean Des Cars

Editura Corint Istorie

Nr. pagini: 288

Traducerea: Mariana Alexandru

Destinul tragic al unor cupluri regale

JEAN DES CARS (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez care a semnat articole în mari cotidiene precumParis Match şi le Figaro. Reputat specialist în istoria marilor familii ale aristocraţiei europene, cu deosebire a familiilor Habsburg şi Grimaldi, este autor al mai multor cărţi foarte apreciate de marele public, printre care se numără: Eugénie, la dernière impératrice, Perrin, 1997; Louis II de Bavière, Perrin, 1998; Sissi, impératrice d’Autriche, Perrin, 1999; Inoubliable Grace de Monaco, Éditions du Rocher, 1999, La saga des Habsbourg. Du Saint Empire à l’union européenne, Perrin, 2010 şi La saga des Windsor, Perrin, 2011. Din 2011 este cavaler al Ordinului Grimaldi, acordat persoanelor care au contribuit la creşterea prestigiului principatului.

Jean des Cars este istoricul marilor dinastii europene și al celor mai iluștri reprezentanți ai acestora. Punându-și încă o dată în valoare talentul de povestitor, el reconstituie în volumul de față viața câtorva dintre cele mai cunoscute cupluri din istorie care au avut parte de iubire și decepție, de glorie și decădere, de speranță și deznădejde.

De la dramatica ucidere a lui Inés de Castro, iubita viitorului rege portughez Pedro I, până la teribilul sfârșit al ducesei d’Alençon, de la asasinatul care va schimba soarta unui imperiu și va constitui pretextul izbucnirii Primului Război Mondial până la istoria ultimului șah iranian, Jean des Cars dă viață, în maniera sa inconfundabilă, poveștilor unor regi și regine, împărați și împărătese care au suferit din dragoste și au trăit adevărate tragedii și decepții.

Fără îndoială, Cupluri tragice ale istoriei este o carte captivantă, ce se adresează tuturor celor pasionați de lectură și istorie, nefiind doar o biografie a personajelor ilustrate ci și o incursiune în atmosfera unora dintre cele mai importante familii regale.

Zbor către libertate

(Flight for Freedom: The Wetzel Family’s Daring Escape from East Germany – 2020)

Kristen Fulton

Ilustrații: Torben Kuhlmann

Editura Corint Junior

Nr. pagini: 52

Traducerea: Laura Frunză

Povestea reală a familiei Wetzel, care a fugit din RDG într-un balon cu aer cald – istorisită din perspectiva micului Peter și fermecător ilustrată de Torben Kuhlmann

Kristen Fulton scrie cărți pentru copii și petrece mult timp plimbându-se prin muzee ori prin locuri de o mare însemnătate istorică, cu un carnețel în mână, notându-și tot felul de lucruri interesante. Locuiește în Florida, în Statele Unite ale Americii, însă mare parte din an călătorește cu rulota, traversând țara în lung și în lat.

Torben Kuhlmann s-a născut în anul 1982 şi a studiat ilustraţia şi designul comunicării la Universitatea pentru Ştiinţe Aplicate din Hamburg. Şi-a finalizat studiile în anul 2012 cu cartea „Lindbergh – Povestea unui şoricel zburător”, publicată la scurtă vreme de editura NordSüd. Cartea a devenit rapid un bestseller, fiind tradusă deja în mai mult de douăzeci de limbi. Următoarea apariţie a avut loc în 2014 şi este vorba de cartea ilustrată „Oraşul cârtiţei”. „Armstrong” este a treia carte ilustrată a lui Kuhlmann apărută la editura NordSüd, arătând interesul său deosebit pentru fascinanta istorie a aviaţiei, precum şi pasiunea pentru povestirile ştiinţifico-fantastice şi de aventuri.

Peter s-a născut într-o Germanie împărțită în două și acolo unde trăiește el, în partea de est, cei mici nu au o copilărie veselă, iar adulții nu se bucură de libertate.

Însă băiețelul știe că lucrurile nu vor rămâne așa, căci părinții lui au un secret. În fiecare noapte, în podul casei, mama și tata țes un plan și… un balon!

Vor reuși să zboare către libertate?

Povestea adevărată a unui băiețel, Peter Wetzel, și a curajoasei lui familii, care și-au riscat viețile de dragul libertății, fugind din RDG într-un balon cu aer cald – construit chiar de ei.

Îndrăzneața evadare a familiei Wetzel a adus speranță în sufletele a milioane de oameni. Iar acum, povestită de Kristen Fulton pe înțelesul celor mici și ilustrată nespus de expresiv de inconfundabilul Torben Kuhlmann, va aduce istoria cu un pas mai aproape de copiii din ziua de azi.

La finalul cărții sunt câteva pagini în care este istorisită… povestea poveștii. Într-un text deosebit de interesant, autoarea descrie cum și-a găsit inspirația pentru această carte, cum a decurs întâlnirea cu familia Wetzel și oferă un context istoric întregii povești.

„Captivantă […]. Zbor către libertate este plină de suspans și fermecător ilustrată.” – Wall Street Journal

„Întâmplările din cartea aceasta par incredibile, dar s-au petrecut cu adevărat. Evadarea dramatică și zborul cutezător vor ține cititorii cu sufletul la gură […]. Zbor către libertate îi va încuraja pe cei mici să-și dorească să afle mai multe [despre Războiul Rece].” – School Library Journal

„Zbor către libertate […] va stârni cu siguranță curiozitatea în micii (și în marii!) cititori. […] O bijuterie, cartea aceasta aduce la viață un episod remarcabil din istoria recentă.” – Booklist

În ghearele câinilor

(The Power of the Dog – 1967)

Thomas Savage

Editura Corint Fiction

Nr. pagini: 320

Traducerea: Mihaela Doagă

Thomas Savage (1915–2003) a studiat scrierea creativă la University of Montana, a fost licențiat al Colby College în 1940, și în 1952 a obținut un masterat onorific. În decursul carierei sale literare de cinci decenii, a publicat treisprezece romane. Înainte de a se dedica exclusiv scrisului, a avut numeroase alte joburi: cowboy, ajutor de instalator, sudor, agent de asigurări și profesor de engleză – la Brandeis University și Vassar College, printre altele. În 1979, Savage a obținut o bursă Guggenheim. Ultimul său roman, The Corner of Rife and Pacific, a fost selectat de Publishers Weekly printre cele mai bune romane din 1988 și a câștigat premiul decernat de Pacific Northwest Booksellers Association.

Situat în decorul întinderilor vaste din Vestul Statelor Unite, În ghearele câinilor este o poveste uimitoare despre tirania domestică, masculinitatea brutală și despre sfidarea cutremurătoare, spusă de una dintre cele mai puternice și distinctive voci din literatura americană. O dramă despre doi frați – unul, atrăgător, dar crud, și celălalt, blând și liniștit – și despre o femeie și fiul ei, a căror sosire în ferma de vite a celor doi spulberă o pace deja tensionată. De la primul paragraf șocant până la ultimul cuvânt al romanului, cititorul este fascinat de stilul lui Thomas Savage, precum și de cruzimea și înflăcărarea personajelor sale.

„Thomas Savage este un scriitor cu greutate… un romancier desăvârșit.” –  Jonathan Yardley, Washington Post Book World

„O evocare perfectă a epocii și a locurilor… Savage este un maestru al tehnicii narative.” – Amanda Heller, Boston Globe

„Savage scrie ca tunetul și fulgerul… Unele cărți sunt ca straturile acvifere de sub deșert, care așteaptă răbdătoare și apar pe neașteptate ca izvoare, când avem mai mare nevoie de ele!” – Susan Salter Reynolds, Los Angeles Times

În ghearele câinilor oferă atâtea motive de încântare, încât nu-i putem învinovăți pe cititori dacă nu observă de îndată că abordează și teme majore, ca dinamica familiei, dragostea în varietatea ei și etosul Vestului american. Pe scurt, În ghearele câinilor este o capodoperă.” – Larry Watson, autorul romanelor Montana 1948 și Justice

O dramă psihologică profundă și violentă, care se petrece în decorul sălbatic al Vestului american, ecranizată acum de Netflix într-un film multipremiat, în regia lui Jane Campion.

Cărțile apărute la Editura Corint pot fi comandate edituracorint.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Leda Books

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *