Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți literare Editura Meteor Press

Noutăți literare

Titlu: LUMINILE PIERDUTE DIN ST. KILDA

Subtitlu: Speranța regăsirii

(The Lost Lights of St Kilda – 2020)

Autor: Elisabeth Gifford

Traducere: Mihai-Dan Pavelescu

ISBN: 978-606-910-153-7

Nr. pagini: 288

Format: 13X20

“Chipul tău mi-a fost alături în războiul din Franța. Tu m-ai susținut când, flămânzi și nedormiți de multe nopți, ne retrăgeam luptând spre coasta Normandiei.”

O poveste de dragoste minunată ce se întinde peste oceane și decenii.

În 1927, când studentul Fred Lawson sosește pe St. Kilda pentru a întreprinde un studiu geologic, el nu știe că s-a alăturat ultimei comunități de pe insula aceea frumoasă și izolată care aparține Scoției; peste numai trei ani St. Kilda va fi evacuată, întrucât locuitorii erau aproape morți de foame. Dar amintirile acelei veri – și a lui Chrissie, insulara de care se îndrăgostește – nu-l vor părăsi niciodată.

În 1940, capturat în spatele liniilor inamice în Franța, gândurile lui se întorc spre insula tinereții sale și a femeii pe care a iubit-o.

Când Fred evadează și începe o călătorie disperată prin teritoriul ocupat de nemți, el este susținut de un singur gând: întoarcerea la Chrissie.

Luminile pierdute de pe St. Kilda este portretul emoționant și plin de viață al unei insule sălbatice și a puterii extraordinare a speranței umane în fața beznei.

„O poveste de dragoste extraordinară, împletită cu melancolia amintirilor inocenței.” – THE TIMES

 

„Așa este, ne îndrăgostim de imposibil, ne frângem inimile țintind spre un vis.”

 

„— Trebuie să te-ntorci la ea, Fred. Dacă n-o faci, totul a fost în zadar. Nu trebuie s-aștepţi aici. M-a prins de umăr și glasul îi era răgușit, iar sudoarea îi brobonea fruntea. Promite-mi c-o să te-ntorci. C-o să rămâi viu.” (pag. 254)

 

Cartea poate fi comandată de pe www.librarul.ro // www.meteorpress.ro

De acelasi autor: Bunul doctor din Varșovia:

 

Bunul doctor din Varșovia

(The Good Doctor of Warsaw – 2018)

Elisabeth Gifford

Autor: Elisabeth Gifford

Traducere: Mihai-Dan Pavelescu

An apariție: 2021

Nr. pagini: 280

Format: 200 x 130 x 15 mm

Povestea doctorului Korczak a cunoscut numeroase ecranizări de-a lungul timpului, probabil cea mai reușită fiind realizată în 1990 de Andrzej Wajda.
Ne aflăm în anul 1940, în Varșovia.
Ghetoul evreiesc se află sub teroarea nazistă. Între zidurile acestuia, nenumărați oameni au de suferit privațiuni inimaginabile. Printre ei, și copiii de la orfelinatul de acolo. Și totuși, în acest întuneric al disperării, un om aduce o licărire de speranța copiilor. E vorba de dr. Janusz Korczak, directorul orfelinatului, o personalitate de marcă a timpului.
„Nu abandonezi copiii în asemenea vremuri”, obișnuia el să spună. Ceea ce a și făcut, apărându-i până în ultima clipă.
El e ajutat în lupta sa pentru binele micuților de doi tineri, Mișa și Sofia, povestea lor de dragoste împletindu-se în mod dramatic cu cea a celorlalți evrei încercați de destin și de tăvălugul istoriei.
Mărturiile lor i-au folosit drept sursă de inspirație autoarei pentru crearea acestui tulburător roman-document, în care realitatea și ficțiunea fuzionează extraordinar. Tema principala a acestuia e viața care, în ciuda ororilor războiului, renaște permanent prin iubire și jertfă.

Horoscop 2022. Ghidul tău astral complet

Alice DeVille

Aveți șansa să vă planificați cel mai bun an urmărind previziunile astrologice și analiza detaliată pentru fiecare dintre cele 12 zodii. Veți afla cum să faceți alegeri înțelepte pentru a profita de oportunitățile ivite lună de lună. Fie că vă doriți o nouă iubire, relații mai satisfacătoare, un loc de munca mai bun, o carieră de succes sau o binemeritată vacanță, informațiile din această carte vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele și să atrageți norocul pe parcursul întregului an.

  • Descoperiți în ce domenii din viața dumneavoastră puteți obține cele mai frumoase reușite ți căror direcții trebuie să le acordați mai multă atenție.
  • Utilizați tabelele care precizează momentele cele mai favorabile pentru întreprinderea unor acțiuni importante.
  • Citiți descrierile detaliate ale personalității nativilor fiecarei zodii, cu accentuarea punctelor forte și a talentelor, a valorilor și resurselor personale.
  • Analizați influențele planetelor și eclipselor, pentru a afla din timp care sunt momentele cele mai potrivite dacă urmăriți un anumit scop, de natură personală, profesională, financiară sau sentimentală.
  • Citiți prezentarea generală a anului 2022.
  • Consultați principiile de bază ale astrologiei într-un rezumat pentru începători.

Alice DeVille este cunoscută pe plan internațional ca astrolog, scriitoare și consultantă specializată în practici de afaceri, managementul carierei și al schimbării, afaceri imobiliare, sănătate, relații și dezvoltare personală.

 

Comenzi pe www.librarul.ro și www.meteorpress.ro!

 

Cărțile apărute la Editura Meteor Press pot fi comandate de pe meteorpress.ro, librarul.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

Spune-ți părerea!