Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți literare Editura Meteor Press

Noutăți literare Editura Meteor Press

În prima parte a lunii septembrie vor ieși de la tipar două titluri de suspans – Confesiunile unei suspecte de crimă de James Patterson, Maxine Paetro și Dacă ar fi știut de Lisa Jackson –  iar după jumătatea lunii – Cu Clara suntem șase de Peter Hartling, o carte amuzantă pentru copiii de clasele primare, care spune povestea unei familii cam ciudate.

CONFESIUNILE UNEI SUSPECTE DE CRIMĂ – recenzie

James Patterson și Maxine Paetro

Nr. pagini: 308

Malcolm și Maud Angel erau infecți, dar nu meritau să fie uciși și scoși din casă împreună cu gunoiul. Suspecta principală este Tandy Angel, fiica lor de șaisprezece ani. Ea se vede nevoită să lămurească pe cont propriu misterul, deși nu poate avea încredere în nimeni – poate nici măcar în ea însăși. În goana ei după adevăr, Tandy va coborî în subteranele fetide ale New York-ului, va scoate la lumină secrete întunecate și va descoperi lucruri periculoase și tulburătoare despre familia în care a crescut. Asta pentru că nimeni nu știe ce-i poate pielea cuiva din neamul Angel.

James Patterson a vândut peste 300 milioane de cărți în toată lumea, în SUA la fiecare 20 de
cărți vândute una e scrisă de el, a fost tradus în 38 de limbi și scrie în medie cam 9 cărți pe an.
De-a lungul carierei a caștigat numeroase premii, printre care:
National Book Foundation’s 2015 Literarian Award for Outstanding Service to the American
Literary Community
National Parenting Publications Honors Awards
International Reading Association’s Young Adults’ Choices Booklist
American Library Association „Teens Top Ten” Pick
London Times Book Sense Children’s Pick
Children’s Choice Book Awards
National Humanities Medal 2019

 

DACĂ AR FI ȘTIUT… – recenzie

Lisa Jackson

Primul volum din trilogia Familia Cahill

LISA JACKSON ESTE CEL MAI INCITANT NUME NOU DIN LITERATURA DE SUSPANS ROMANTIC. DACĂ EA AR FI ȘTIUT… TREBUIE CITITĂ CU TOATE LUMINILE APRINSE. – BOOKCRAZY REVIEWS

Totul a început într-o noapte pe o porțiune întunecată de autostradă din nordul Californiei. Orbiți de farurile din față, șoferii a două vehicule părăsesc șoseaua, lăsând în urmă o femeie moartă și alta în comă. Când supraviețuitoarea se trezește, memoria i-a pierit și fața i-a fost reconstruită chirurgical. Membrii familiei îi spun că se numește Marla Cahill… dar toți îi sunt necunoscuți.

 Aflată în convalescență în vila ei izolată din San Francisco, Marla așteaptă ceva care să-i declanșeze revenirea memoriei, totuși are sentimentul profund că ea nu este femeia despre care spune toată lumea. Ea mai știe, de asemenea, că se află în pericol. Și pe măsură ce teama îi crește, un ucigaș așteaptă momentul perfect pentru a lovi – momentul în care Marla își amintește!

Fiori reci de oroare i se furișară încet în sus pe șira spinării când își dădu seama că nu-și putea aminti nici măcar o singură clipă din anii ce însemnau viața ei. Era ca și cum ea n-ar fi existat niciodată.

UN ROMAN CARE TE ȚINE CU SUFLETUL LA GURĂ O CAPODOPERĂ CE OPREȘTE INIMA, CU TOT ATÂTEA ÎNTORSĂTURI CÂT STRĂZILE DIN SAN FRANCISCO. NU-L RATAȚI! – OLD BOOK BARN GAZETTE

 

CU CLARA SUNTEM ȘASE – recenzie

Peter Härtling

Nr. pagini: 208

„O poveste tumultoasă despre o familie, spusă cu un umor pe cât de spumos, pe atât de profund.” – Deutsches Allgemeines Sonntagsblatt (Hamburg)

Casa, în care locuiesc cei cinci membri din familia Scheurer, este cam ciudată, semănând cu o cutie de pantofi. În familia Scheurer se petrec mereu tot felul de năzbâtii. De asta au grijă Philipp şi Therese, dar mai ales micuţul Dâc. Lui îi vine tot mereu câte o idee năstruşnică, spre marea mirare a părinţilor. Însă toate se amplifică, atunci când Clara, mezina familiei Scheurer, îşi anunţă venirea pe lume ...

Peter Härtling, născut în 1933 la Chemnitz, este liber-profesionist şi trăieşte la Walldorf. A publicat poezii, povestiri, romane şi cărţi pentru copii, pentru care a fost distins cu numeroase premii. Printre acestea se numără Premiul Cărţii Germane (Deutscher Bücherpreis), iar pentru întreaga sa operă dedicată copiilor i-a fost acordat Premiul Special de Literatură pentru Tineret (Sonderpreis zum Deutschen Jugendliteraturpreis)

 

Cărțile apărute la Editura Meteor Press pot fi comandate de pe meteorpress.ro, librarul.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *