Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți literare Editura RAO

Editura RAO lansează

TRĂIEȘTE PRINTRE EI CA SĂ-I ÎNVINGI

Kevin Maurer

BIBLIOTECA RAO

Număr de pagini: 336

Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI

Nu mai este un secret faptul că agențiile federale americane duc un război global împotriva terorismului. Dar pentru prima dată în cartea Trăiește printre ei ca să-i învingi, un agent FBI american de origine musulmană dezvăluie publicului larg experiența sa ca agent infiltrat, angrenat în destructurarea mișcărilor teroriste de pe teritoriul SUA și al Canadei. Și nimic nu pare a fi mai dificil decât să trăiești drama folosirii credinței în care ai fost crescut și educat în scopul organizării unor atentate, crime și asasinate programate. Un sistem de valori răvășit și o continuă luptă interioară sunt cele două repere tăioase care sfâșie conștiința și convingerile unui om devotat religiei sale, dar și idealurilor țării sale de adopție în care a crescut și în valorile căreia crede cu tărie. Cititorii vor fi captivați încă de la primele rânduri de povestea scrisă cu har și cu ritmul alert al protagonistului care luptă cu teroarea, din interiorul sistemului, riscând totul pentru ca legea și adevărul să triumfe.

„O poveste plină de acțiune, desprinsă din viața reală… Elnoury sporește suspansul în scenele descrise pe viu… și oferă informații despre viziunea asupra lumii și intențiile afiliaților al-Qaeda. Nu există niciun moment anost în această poveste adevărată a unui musulman american care se străduiește să-și slujească și să-și protejeze țara.“ – Publishers Weekly

Despre autori:

KEVIN MAURER este un jurnalist laureat al mai multor premii și unul dintre cei mai bine vânduți autori din SUA. A însoțit, ca reporter special, forțele de operațiuni speciale timp de un deceniu. A fost acreditat de șase ori corespondent de presă pe lângă Forțele Speciale din Afganistan, a petrecut o lună în 2006 cu unitățile de operațiuni speciale din Africa de Est și a urmat forțele SUA din Irak și Haiti. Este autorul a patru cărți, inclusiv al mai multor articole despre operațiuni speciale.

TAMER ELNOURY este, din motive lesne de înțeles, pseudonimul agentului FBI sub acoperire care a făcut publică povestea destructurării și anihilării unei celule teroriste, infiltrându-se până aproape de centrele de comandă ale activităților extremiste. Fiind încă activ în organizațiile antiteroriste americane, a ales să spună lumii această poveste fără a da alte detalii în afara celor pe care, cu măiestrie, le lasă să se strecoare printre rândurile acestei cărți pline de tragism, credință și luptă pentru adevăr.

NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ 1945
Povestea extraordinară a celor 116 zile care au schimbat lumea

Chris Wallace, Mitch Weiss

BIBLIOTECA RAO

Număr de pagini: 368

Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI

„O carte superbă, de maestru… Numărătoarea inversă 1945 se citește ca un roman captivant. Wallace dezvăluie mecanismele și dezbaterile interne care au dus la crearea bombei atomice în cel mai scurt timp posibil… Dar el surprinde și profunzimea modului în care s-au luat deciziile la nivel înalt și emoția acelor zile.“ – Jay Winik, The New York Times Book Review

„Wallace și Weiss umanizează acele evenimente receptate frecvent doar ca niște secrete tehnice și diplomatice. Autorii își spun povestea descriind viața oamenilor implicați… Totul se derulează ca un film rapid, însuflețit de istorii și glume colorate.“ – Gregg Herken, The Washington Post

În paginile volumului Numărătoarea inversă 1945, descoperim o descriere electrizantă, din spatele scenei, a întâlnirilor și evenimentelor secrete derulate în întreaga lume, în cursul celor 116 zile care au condus la prima utilizare mondială a bombei atomice – atacul american asupra orașului Hiroshima, din 6 august 1945.
Dar pe parcursul cărții nu este vorba doar despre bomba atomică. Autorii surprind viețile oamenilor obișnuiți în vremuri grele, personaje memorabile și înduioșătoare din Statele Unite și Japonia.
Scrisă cu vigoare, inteligență și umanism, Numărătoarea inversă 1945 este povestea completă a unuia dinte cele mai importante momente ale istoriei.

Despre autori:
CHRIS WALLACE este prezentator al emisiunii Fox News Sunday. El s-a implicat și a comentat permanent evenimentele-cheie din viața politică. De-a lungul celor cinci decenii de când lucrează în domeniul audiovizualului, a intervievat lideri importanți din SUA și din lume, inclusiv șapte președinți, și a câștigat premii importante pentru reportajele lui, printre care trei trofee Emmy.

MITCH WEISS este jurnalist de investigație la Associated Press, câștigător al premiului Pullitzer, abordând subiecte precum abaterile grave din armată, corupția guvernului, infracțiunile din înalta societate, scandaluri imobiliare sau aparatură medicală periculoasă. De asemenea, este autor sau coautor pentru șapte cărți primite foarte bine de critici.

 

DUBLU EXITUS: Vânătoare de spioni în plin Război Rece

Trevor Barnes

BIBLIOTECA RAO

Număr de pagini: 448

Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI

Rețeaua spionilor din Portland a fost unul dintre cele mai teribile cazuri de spionaj din timpul Războiului Rece. Întreaga lume a intrat în stare de șoc atunci când a fost dezvăluită activitatea tenebroasă a „ilegalilor“ KGB – spioni sovietici care acționau sub identități false furate de la persoane decedate. Povestea uimitoare, dar adevărată, despre vânătoarea de spioni desfășurată de MI5 vine direct din universul afacerilor de spionaj și este expusă aici prin folosirea, pentru prima dată, a unor fișiere până acum secrete, deținute de MI5 și FBI, a câtorva arhive private și a interviurilor originale. Tentaculele acestei afaceri de spionaj au cuprins întreaga planetă – din America, până în URSS, Canada, Noua Zeelandă, Europa și Marea Britanie. DUBLU EXITUS este un episod captivant din istoria Războiului Rece și un caz care a justificat pe deplin paranoia Occidentului cu privire la infiltrare și trădare.

„Dublu exitus îi va ține pe cititori cu sufletul la gură, făcându-i să dea paginile ca într-un roman încântător de spionaj. Ritmul și anvergura cercetării ne poartă într-un colț ascuns al Angliei în timpul Războiului Rece de la începutul anilor ’60.“ – Katherine Sibley, autoare a First Lady Florence Harding și Red Spies in America

Despre autor:

TREVOR BARNES a studiat istoria spionajului și istoria timpurie a CIA ca student la Universitatea din Cambridge și a fost Kennedy Scholar la Harvard.
A lucrat ca jurnalist de radio și televiziune pentru BBC și a fost, o perioadă, consultant juridic. Este autorul a trei romane polițiste. De asemenea, a scris Proces la Torun, o piesă de teatru radiofonic despre anchetarea și procesul unui caz de crimă în serviciul secret din Polonia.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, librariadelfin.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

Spune-ți părerea!