Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Noutăți RAO – cărți pentru copii

Noutăți RAO – cărți pentru copii

Castelul de la malul mării

(Our Castle by the Sea -2019)

Lucy Strange

An apariție: 2022

Nr. pagini: 296

De aceeași autoare: Secretul din Pădurea Privighetorii

După ce a studiat literatură engleză la Universitatea Sheffield, LUCY STRANGE a urmat cursuri de teatru la Oxford și a lucrat câțiva ani ca actriță și cântăreață înainte să devină profesoară. S-a mutat apoi în Dubai, unde a lansat un blog apreciat, Homesick and Heatstruck, și a lucrat pentru Aquarius, o revistă pentru femei din Emiratele Arabe Unite. Secretul din Pădurea Privighetorii, romanul ei de debut, a câștigat un premiu important în cadrul festivalului de literatură din Emiratele Arabe, în 2014.

Anglia este în război. Copilăria ei s-a derulat la înălțimea unui far și, de aceea, fetiță de doisprezece ani, Pet, trăiește într-o lume a furtunilor, a tunelelor secrete și a poveștilor cu monștri marini. Acum însă stanca de la țărmul marii devine un câmp de lupta terifiant și familia ei este sfâșiată.

Castelul de la malul mării este povestea unei fetițe speriate și care trece neobservată. Ea îngheață de frică atunci când avioanele inamice brăzdează cerul. Și destinul sau este să devină parte din străvechea și strania legendă a Fiicelor de Piatră.

O poveste frumoasă despre un copil care își învinge temerile și se străduiește, cu tot sufletul, să-și ajute familia și comunitatea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

O călătorie cu bucluc

(By Ash, Oak and Thorn– 2021)

Melissa Harrison

An apariție: 2022

Nr. pagini: 208

O călătorie cu bucluc este o poveste minunată despre ceea ce se întâmplă când începem să vedem cu adevărat lumea minunată din jurul nostru, aflată în pericol. Povestea Melissei Harrison este una foarte actuală. Ea urmărește trei ființe fantastice, păzitoare și protectoare ale naturii, aflate ele însele în pericol, care pornesc într-o călătorie pentru a află răspunsuri cu privire la disparitiile care le afectează viețile. Dând dovadă de curaj și de inventivitate, și cu ajutorul câtorva animale prietenoase, ele pornesc în căutarea unei soluții.

„O aventură înduioșătoare și fermecătoare, în care magia naturii va așteaptă la fiecare pas.”  – Christopher Edge, scriitor

Pe urma banilor

(Follow Your Money: Who Gets It, Who Spends It, Where Does It Go? – 2013)

Kevin Sylvester

Ilustrații: Michael Hlinka

An apariție: 2022

Nr. pagini: 60

O carte de educație financiară pentru copii

Pe urma banilor:

  • Cine îi primește
  • Cine îi cheltuiește
  • unde se duc

Ce se întâmplă cu banii tăi după ce îi dai casierului? Plătești pentru acea pereche grozavă de pantofi sau un CD nou. Dar ce se întâmplă cu acei bani după ce pleacă din mâinile tale? Cine beneficiază cel mai mult în urma cumpărăturilor tale?

Această carte veselă, accesibilă și distractivă răspunde la aceste întrebări și chiar la mai multe.

Ilustrațiile umoristice dezvăluie traseul pe care îl parcurg banii tăi, prezentând în mod atractiv etapele parcurse de toate elementele implicate în tranzacțiile monetare.

Escape Game. Alex și secretul lui Leonardo da Vinci

Raffaitin Vincent

An apariție: 2022

Nr. pagini: 128

Viața ta de tânăr jurnalist îți este dată peste cap într-o dimineață, când primești o scrisoare anonimă care îți prezintă ceea ce pare a fi o „vânătoare de comori” inventată cu 500 de ani în urmă de marele Leonardo da Vinci. Cu toate că situația pare incredibilă, te decizi să cercetezi.

Vizitând obiective emblematice, cum sunt castelul Clos Lucé și Muzeul Luvru, descoperi locuri secrete și rezolvi enigme lăsate de marele maestru pentru a încerca să dezlegi misterul și să dezvălui pagini necunoscut din ceea ce numim astăzi Codex.

Ai 60 de minute pentru a descoperi secretul lui Leonardo da Vinci!

Escape Game. Pierdut în mega game

Nicolas Trenti

An apariție: 2022

Nr. pagini: 128

Cel mai bun prieten al tău, Tom, a dispărut de 24 de ore. În camera lui, vechea consolă pe care a descoperit-o în pod este încă deschisă… Totul pare foarte ciudat, la fel ca ultimele SMS-uri pe care Tom ți le-a trimis. Aceste jocuri video retro sunt cheia misterului?

Ești gata să te afunzi în inima MEGA GAME ca să-ţi regăsești prietenul?

Ai 60 de minute ca să-l salvezi pe Tom și să ieși din acest labirint de pixeli!

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *