Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți RAO – Diavoli sau zeițe, de Judy Batalion, și Stăpânul otrăvurilor, de Stephen Kinzer

Diavoli sau zeițe

(The Light of Days: The Untold Story of Women Resistance Fighters in Hitler’s Ghettos – 2021)

Judy Batalion

Data apariție: martie 2022

Nr. pagini: 640

JUDY BATALION a absolvit istoria științei la Harvard și are un doctorat în istoria artei la Institutul Courtland. Autoarea este un scriitor și jurnalist recunoscut, eseurile sale fiind frecvent publicate în reviste foarte apreciate. Pentru filmul care va fi turnat de Steven Spielberg după cartea Diavoli sau zeițe, Judy Batalion va fi coscenarist.

„Nu erau oameni, poate diavoli sau zeițe. Calme. Agile precum artistele de circ. Adesea trăgeau simultan cu pistoale ținute în ambele mâini. Aprige în luptă, drepte până la capăt. Era periculos să te apropii de ele."

Acestea sunt cuvintele folosite chiar de către inamici referitor la tinerele luptătoare evreice, eroinele uneia dintre cele mai importante povești din cel de-al Doilea Război Mondial.
Plină de forță și inspirație, cartea Diavoli sau zeițe descrie o lume aproape necunoscută până acum, plină de curaj și de o vitejie ieșită din comun, și încălzită, în același timp, de o sensibilă și indestructibilă prietenie feminină.

Cartea va fi ecranizată, în regia lui Steven Spielberg!

 

Stăpânul otrăvurilor

(Poisoner in Chief: Sidney Gottlieb and the CIA Search for Mind Control – 2019)

Stephen Kinzer

Data apariție: martie 2022

Nr. pagini: 424

Stephen Kinzer este un autor, jurnalist și academic american. Fost corespondent al New York Times, a publicat mai multe cărți și scrie pentru mai multe ziare și agenții de știri.

Chimistul vizionar Sidney Gottlieb a fost maestrul magician al CIA și torționarul cu inimă blândă - „manipulatorul-șef" al agenției.

În calitate de conducător al proiectului de control al minții MK-ULTRA, a condus experimente brutale în închisorile secrete de pe trei continente. El a fabricat pastile, pulberi și poțiuni care ar putea ucide fără urmă sau manipula gândurile, unele dintre acestea destinate lui Fidel Castro sau altor lideri străini. El a plătit prostituate pentru a atrage clienții către bordelurile conduse de CIA, unde aceștia au fost drogați în secret cu substanțe care modifică percepția asupra realității.

Experimentele sale au răspândit LSD în Statele Unite, transformându-l în protagonistul anilor 1960.

Ani la rând a fost principalul furnizor de instrumente de spionaj utilizate de ofițerii CIA din întreaga lume.

 

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Spune-ți părerea!