Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți și recomandări – toamna 2021 – Editura RAO

Noutăți și recomandări  – toamna 2021 – Editura RAO

Editura RAO ne propune noutăți tentante: titluri diverse, pentru toate gusturile. Genuri diferite – thriller, aventură, spionaj, ficțiune istorică, nonficțiune, fantasy, romance sau povești de viață, o ofertă bogată din care poate alege orice cititor, în funcție de preferințele sale literare. Dintre ultimele apariții editoriale, vă prezentăm: 

Rivala

(The Other Black Girl – 2021)

Zakiya Dalila Harris

Traducător: Cristina Mihaela Tripon

Nr. pagini: 408

Genul: thriller

Un debut electrizant, în care tensiunile rasiale escaladează, pe fundalul rivalității dintre două tinere care fac, fiecare în felul ei, istorie. La douăzeci și șase de ani, asistență de redacție Nella Rogers este singură angajată de culoare a companiei Wagner Books. Totul se schimbă atunci când intră în scenă Hazel, care, printr-o serie de împrejurări, devine rivală de temut a celei cu care are cele mai multe în comun. Situația se tensionează pe măsură ce Nella începe să primească bilete de amenințare. Identitatea agresorului rămâne necunoscută, iar tânăra începe să trăiască în nesiguranță, afectându-i stabilitatea emoțională și forțând-o să se întrebe cine este în spatele acestor amenințări fără de sfârșit.

Un thriller isteț și dinamic, pe care îl va înțelege oricine s-a simțit vreodată manipulat, amenințat sau trecut cu vederea la locul de muncă. Rivală va va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină!

O carte captivantă și fascinantă despre privilegii și rasism. – The Washington Post

Plină de surprize și răsturnări de situație, Rivala este o lectură în ton cu vremurile. – Time

O poveste uimitoare, animată de un umor negru. Rivala prinde viață grație dialogului deștept și personajelor bine conturate. – Publisher’s Weekly

Eric Dezenhall, Gus Russo

Nr. pagini: 368

Genul cărți: thriller, spionaj, nonficțiune

Cei mai buni inamici. Povestea ultimului mare spion din Războiul Rece

Câteodată, pentru că ești prieten cu o anumită persoană, ajungi să fii arestat, închis și torturat dincolo de orice limite. Doi spioni din timpul Războiului Rece – unul de la CIA și altul de la KGB – se întâlnesc. Ar trebui să se situeze pe poziții de adevărați dușmani. Totuși, relația care se dezvoltă între cei doi este complexă… și devin cei mai buni prieteni.

Cei mai buni inamici este o poveste adevărată, dulce-amară și, în același timp, tristă și înfricoșătoare, derulată de-a lungul ultimilor 50 de ani și bazată pe zeci de interviuri acordate de cei doi eroi, precum și pe nenumărate dosare desecretizate.

Dacă John le Carre ar fi scris nonfictiune și ar fi fost un reporter important de investigație, Cei mai buni inamici ar fi fost rezultatul muncii lui. – Laurence Leamer
Cei mai buni inamici este un thriller fascinant și o poveste de iubire. Mai mult decât atât, este cea mai bună carte de acest fel și una adevărată! – American Enterprise Institute

«Cei mai buni inamici» este un adevărat thriller dedicat uneia dintre cele mai greu de crezut povești din spionajul internațional. Cartea descrie cum un agent CIA și un spion KGB sfârșesc prin a se situa de aceeași parte a baricadei. Trebuie să citești că să poți crede. – Tom Broka

Răscruce de drumuri în amurg

(Crossroads of Twilight – 2003)

Seria Roata timpului Vol.10

Robert Jordan

Nr. pagini: 928

Traducător: Cristina-Mihaela Tripon

Genul: fantasy

Răscruce de drumuri în amurg este cartea a zecea din seria Roata timpului

O lume a Luminii și a Umbrelor unde Binele și Răul se războiesc dintotdeauna. Această e lumea din Roată Timpului, cea mai mare opera fantasy a zilelor noastre.

Când fuge din Ebou Dar împreună cu Fiica celor Nouă Luni pe care o răpește, Mat Cauthon află că nici nu o poate ține lângă el, nici nu îi poate da drumul, deoarece atât Umbră, cât și mărețul Imperiu Seanchan sunt acum pe urmele lui. În Țar Valon, Egwene al’Vere asediaza Turnul Alb. Ea trebuie să iasă învingătoare repede și cu cât mai puțină vărsare de sânge, căci dacă surorile Aes Sedai nu se vor reuni, doar bărbații Asha’man vor mai rămâne ca să apere lumea de Cel Întunecat. Între timp, Rând al’Thor trebuie să riște din nou, miza fiind el însuși – fără să știe care dintre aliații lui îi sunt cu adevărat dușmani.

Din seria Roata timpului fac parte:

• Cartea întâi. Ochiul lumii
• Cartea a doua. În cautarea cornului
• Cartea a treia. Dragonul renascut
• Cartea a patra. Umbra se întinde
• Cartea a cincea. Focurile cerului
• Cartea a șasea. Seniorul haosului
• Cartea a șaptea. Coroana de săbii
• Cartea a opta. Calea pumnalelor
• Cartea a noua. Inima iernii
• Cartea a zecea. Răscruce de drumuri în amurg

Mengele. Demascarea îngerului morții

(Mengele: Unmasking the „Angel of Death” – 2020)

David G. Marwell

Nr. pagini: 440

Categoria: Istorie Universală

Din postura sa de doctor care a dirijat crime în masă sau cea de evadat care a scăpat definitiv de pedeapsă, Mengele a pătruns atât de adânc în conștiința oamenilor, încât, în ciuda dovezilor concludente, mulți au refuzat să creadă că a murit.

Cartea Mengele. Demascarea „Îngerului morții” reprezintă o poveste cutremurătoare despre știința care nu și-a impus nicio limită, despre evadarea care nu a inclus niciodată libertatea și despre un final neașteptat, apărut înainte de a se putea face dreptate.

Crucea lui Cross

James Patterson

Nr. pagini: 432

Seria Alex Cross

James Patterson a vândut peste 300 milioane de cărți în toata lumea, în SUA la fiecare 20 de cărți vândute una e scrisă de el, a fost tradus în 38 de limbi și scrie în medie cam nouă cărți pe an.

De-a lungul carierei a câștigat numeroase premii, printre care: National Book Foundation’s 2015 Literarian Award for Outstanding Service to the American Literary Community, National Parenting Publications Honors Awards, International Reading Association’s Young Adults’ Choices Booklist, American Library Association „Teens Top Ten” Pick, London Times Book Sense Children’s Pick, Children’s Choice Book Awards, National Humanities Medal 2019.

Detectivul și psihologul comportamental FBI Alex Cross se află într-un impas.

Un criminal în serie face victime printre mamele tinere care se întrețin din striptease, iar Cross asistă la execuția celui condamnat, cu ajutorul lui, pentru aceste omoruri. Dar apoi crimele continuă, iar un bilet lăsat la locul uneia dintre acestea si semnat „M” îl vizează direct pe Cross. A fost un om nevinovat executat din cauza lui?

Curând încep să apară detalii ale unor cazuri vechi de zeci de ani, dușmani din trecutul detectivului si, in cele din urma, M amenință să-i răpească lui Cross tot ce are mai drag pe lume.

Era evident de ce James Patterson este cel mai popular scriitor de thrillere. Pur si simplu nu are rival. – Jeffery Deaver

Gerard Denizeau

Colecție: Larousse

Traducător: Anca Magureanu

Nr. pagini: 224

Categoria: Artă

• De ce Baia turcească, a lui Ingres, se dovedește a fi o fantasmă erotică?
• Ce au atât de deosebit Adam și Eva din pictură lui Masaccio?
• De ce Venus din Urbino, a lui Tițian, este atât de provocatoare?
• Care sunt indiciile ascunse de Fragonardin Zăvorul, care bulversează atât de mult sensul acestei opere?
• La ce se uită atât de sigură pe sine tânăra din tabloul Dejunul pe iarbă al lui Manet?
• Putem consideră Somnul lui Courbet drept un tablou militant?
• Cum revoluționează. Malevitch limbajul artistic?
Aceste tablouri au stârnit vâlvă prin noutate, prin îndrăzneala tehnicii picturale, prin cea politică sau prin cea morală.
Povestea artei occidentale s-a scris în ritmul sacadat al scandalurilor. În față canoanelor religiei, ale academismului, ale decenței și tradiției, în față codurilor și regulilorin vigoare, artiștii au căutat să-și afirme identitatea și convingerile.
De la Judecata de apoi, a lui Michelangelo, la Rondul de noapte, al lui Rembrandt, trecând prin capodoperele de un realism crud ale lui Gustave Courbet și inovațiile lui Andre Derain și Georges Braque, cartea spune povestea a 50 de scandaluri care au deconcertat lumea artei, au zdrobit conformismul și au afirmat o libertate nouă, niciodată dobândită până atunci. Controverse, respingeri, cenzuri, procese…
Istoria picturii așa cum nu ați mai citit-o până acum!

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *