Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți și recomandări – toamna 2021 – Editura RAO

Noutăți și recomandări  – toamna 2021 – Editura RAO

Dintre ultimele apariții editoriale, vă prezentăm: 

Destine în Toscana

(Women in Sunlight – 2018)

Frances Mayes

Nr. pagini: 464

Genul: Chick Lit, călătorie, fictiune contemporană

Frances Mayes este autoarea bestsellerului Under the Tuscan Sun, după care s-a făcut filmul Sub soarele Toscanei.

Destine în Toscana – o minunată poveste despre patru femei care devin prieteni neașteptați pe parcursul unui an magic italian.

Kit Raine, o scriitoare americană care trăiește în Toscana, lucrează la biografia celei mai bune prietene, o femeie complexă care continuă să arunce o umbră asupra vieții ei.

Munca ei este întreruptă de sosirea a trei femei: Julia, Camille și Susan.

Acestea au legat o prietenie spontană care le va schimba viața total. Susan, cea mai aventuroasă dintre ele, le-a convins să renunțe la ideea de a se retrage într-un azil după pensionare și să închirieze o casă mare și frumoasă în Toscana.

Deși novice într-o cultură străină, dorința lor de aventură le încarcă pe fiecare dintre ele cu un sentiment luminos de curaj, dragoste de viață și o determinare acerbă de a prospera. Cu ajutorul și îndrumarea noii lor prietene Kit, cele trei femei se lansează în viața italiană, urmând pasiuni uitate de mult, dar cu rezultate drastice și imprevizibile.

Supraviețuitoarele

(Final Girls – 2017)

Riley Sager

Nr. pagini: 280

Genul cărții: thriller

Supraviețuitoarele – un thriller șocant!

Acum zece ani, viața de studentă a lui Quincy Carpenter a fost întreruptă când a plecat într-o mică vacanță împreună cu prietenii ei de la universitate și s-a întors singură, unica supraviețuitoare a unui masacru. Astfel, ea devine membra unui club restrâns pe care nimeni nu îl invidiază: un grup pe care presa îl numește Supraviețuitoarele.

Acum Quincy este bine și încearcă din răsputeri să lase trecutul în urmă, până când Lisa, cea dintâi dintre Supraviețuitoare, este găsită moartă în cada ei de baie, cu venele tăiate. Trecutul revine în prezent și Quincy pierde controlul vieții ei bine orânduite.

Sotia milionarului

(The Millionaire’s Wife – 2017)

Shalini Boland

Nr. pagini: 280

Genul cărții: thriller

Soția milionarului – un thriller captivant despre dragoste și secrete, care, oricât de bine ai crede că sunt păzite, tot ies la iveală, în ciuda timpului care s-a așternut peste ele, având puterea să distrugă tot ce iubești.

O crimă petrecută la celălalt capăt al lumii îi spulberă liniștea Annei Blackwell. O femeie a fost ucisă, iar ea știe cine este criminalul. Știe că trecutul a ajuns-o din urmă. Ce nu știe este dacă îi va veni și ei rândul.
Pentru a se proteja pe ea și pe soțul ei, Will, Anna trebuie să-și dezvăluie toate secretele, dar pe măsură ce o face, ea realizează că nu este singura care a trăit o minciună.

Fata de pe peron

(Woman on the Edge – 2019)

Samantha M. Bailey

Nr. pagini: 296

Genul cărții: thriller

Fata de pe peron – Un moment pe peronul de metrou schimbă pentru totdeauna viața a două femei – un thriller de debut care îți va taia răsuflarea.

Viața lui Morgan Kincaid se schimbă datorită unui moment fatidic. Pe când se întorcea acasă de la serviciu, o femeie o roagă să îi țină bebelușul, și, înainte ca Morgan să poată să o oprească, aceasta se aruncă în fața unui tren.

Morgan nu are idee cine era femeia și nu poate să înțeleagă ce anume o mânase către un gest atât de disperat. Dar, mai ales, Morgan nu știe de ce femeia i-a spus pe nume. Atunci când poliția o ia ca să îi pună câteva întrebări, Morgan află că numele femeii era Nicole Markham și că ocupa funcția de CEO la compania de produse sport BREATHE. Din păcate, nu există martori care să ateste povestea lui Morgan, și astfel ea devine principala suspectă.

Ca să își demonstreze inocența, Morgan încearcă să investigheze ultimele zile ale lui Nicole, fără să își dea seama că este ea însăși în pericol…

Băiatul din lumina farurilor

(The Boy in the Headlights – 2018)

Samuel Bjork

Nr. pagini: 424

Titlul original: De jongen in de sneeuw

Genul cărții: thriller

 

Samuel Bjørk este pseudonimul romancierului, dramaturgului și cântărețului/compozitorului norvegian Frode Sander Øien.

Samuel Bjørk a fost comparat atât cu Stieg Larsson, cât și cu Jo Nesbø și s-a dovedit a fi o forță de luat în seamă în genul criminal.

Prima ediție a lui Bjørk din seria Holger Munch & Mia KrugerI’m Traveling Alone, este o poveste internațională de succes care a câștigat aprecierea criticilor și a captivat cititorii din întreaga lume, inclusiv a ajuns pe locul 1 în lista de bestseller-uri a ziarului german Der Spiegel.

1. Călătoresc singură – Editura Rao – I’m Traveling Alone – 2013
2. Bufnița vânează întotdeauna noaptea – The Owl Always Hunts At Night – 2015 – recenzie
3. Băiatul din lumina farurilor – The Boy in the Headlights – 2018

GLOSSY. Culisele revistei Vogue

(Glossy: The inside story of Vogue – 2020)

NINA-SOPHIA MIRALLES

Nr. pagini: 346

Genul: nonficțiune, biografie

Nina-Sophia este scriitoare și redactor londonez, specializată în arte, cultură, istorie și modă, care este capabilă chiar să scrie despre ea la persoana a treia atunci când trebuie. :) 

GLOSSY. Culisele revistei Vogue – o carte despre pasiune și putere, averi amețitoare și eleganță unică, despre ingeniozitate și oportunism, frivolitate și malițiozitate. Și reprezintă adevărata poveste a revistei Vogue.

După 125 de ani de la lansare, Vogue este prezentă în 22 de țări, are peste 12 milioane de cititori din toată lumea și peste 67 de milioane de utilizatori online în fiecare lună. Lider de piață necontestat timp de un secol, este una dintre cele mai recunoscute mărci din lume și, fără discuție, o mașină de făcut milioane de dolari.

Nu este doar o revistă de modă. Vogue este o instituție.

 

 

 

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.rolibrariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

 

Spune-ți părerea!