Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți și recomandări – toamna 2021 – Editura RAO

Noutăți și recomandări  – toamna 2021 – Editura RAO

Editura RAO ne răsfață cu titluri diverse, pentru toate gusturile. Genuri diferite – thriller, aventură, spionaj, ficțiune istorică, nonficțiune, fantasy, romance sau povești de viață, o ofertă bogată din care poate alege orice cititor, în funcție de preferințele sale literare. Dintre ultimele apariții editoriale, vă prezentăm: 

Lebăda neagră din Paris

(The black Swan of Paris – 2020)

Karen Robards

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 464

Celebra cântăreață Genevieve Dumont este o cântăreață de succes admirată de naziști, dar poziția ei privilegiată îi permite să fie un aliat important al Rezistenței. Când mama ei, baroana Lillian de Rocheford, este capturată de naziști, Genevieve știe că nu va trece mult timp până ce Gestapo-ul va reuși să obțină informații de maximă importanță privind viitoarea invazie a Aliaților.

Genevieve împreună cu sora ei trebuie să găsească o modalitate de a-i salva viața la timp lui Lillian.

 

New york, jungla modei

(Fashion Jungle – 2020)

Kathy Ireland, Rachel Van Dyken

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 384

În jungla modei e ușor să fii mâncat… Dar dacă scapi cu viață, o să ai ce povesti.

Adulată de toată America, Brittany este „o fată bună”. Ea știe că se poate baza întotdeauna pe grupul ei de prietene. Liderul grupului este Zoe, un fotomodel care a învins orice obstacol din industria în care activează. Nimic nu îi stă în cale, până când un scandal legat de o filmare care o surprinde în ipostaze intime îi dă lumea peste cap.

Brittany e nevoită să-și pună încrederea într-un bărbat care nu o merită și care își dorește, drept răsplată, ca ea să-i devină soție. Viața lui Everlee e perfectă doar în aparență. Soțul infidel a făcut lucruri care îi pot pune în pericol familia. Iar Danica păstrează secrete care ar putea să schimbe industria modei pentru totdeauna…

 

Povestea mea nescrisă

(The Words I Never Wrote – 2020)

Jane Thynne

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 464

O descoperire întâmplătoare în cutia unei vechi mașini de scris dezvăluie povestea plină de secrete dureroase a două surori despărțite geografic și ideologic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

New York, 2016: Juno, o fotografă americană, cumpără o mașină de scris Underwood din 1931 care i-a aparținut cândva faimoasei jurnaliste Cordelia Capel. În cutia ei descoperă un roman neterminat, care o determină să pornească într-o călătorie transatlantică pentru a umple golurile din povestea Cordeliei și a surorii ei și pentru a le înțelege secretele.

Europa, 1936: Irene, sora Cordeliei, se mărită cu un industriaș german bogat și se mută în Berlin. Cordelia obține un loc de muncă la un ziar din Paris și părăsește Anglia natală în încercarea de
a-și construi o carieră în jurnalism.

Pe măsură ce situația politică devine tot mai tensionată în Europa, cele două surori păstrează legătura prin scrisori și Cordelia descoperă că soțul lui Irene este simpatizant al regimului nazist.

 

Dragoste și jaf

(Love and Theft – 2020)

Stan Parish

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 288

Când Alex și Diane se întâlnesc, ei simt instantaneu o atracție irezistibilă unul pentru celălalt. Ambii sunt părinți singuri care trăiesc în suburbii bogate, sunt independenți, foarte competenți și aparent au o viață confortabilă. Ea conduce o afacere de succes în catering. El este un hoț orientat spre detalii, care jefuiește bănci, cazinouri și magazine de bijuterii. Niciunul nu își dă însă seama inițial că viețile lor s-au intersectat cândva, în circumstanțe periculoase.

 În curând, relația lor înfloritoare va amenința tot ceea ce iubesc. Alex este forțat să pună la cale un jaf spectaculos, la nivel internațional, pentru a-și salva familia. Și tocmai când credea că știe exact cine este Diane și de ce anume este capabilă, află că el nu e singurul care ascunde secrete întunecate și că și-a întâlnit în sfârșit perechea.

 

De trei ori miracol

(Three Marys – 2018)

Glenn Cooper

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 352

Al doilea roman din seria Cal Donovan

Cal Donovan, profesorul de religie și de arheologie de la Harvard, este din nou convocat de Papa Celestin pentru a investiga un miracol aparent imposibil.

Trei adolescente catolice, din diferite colțuri ale lumii, au rămas însărcinate. Toate se numesc Mary și s-a dovedit că sunt fecioare. Oare toate îl poartă în pântece pe fiul lui Dumnezeu? Înainte ca profesorul Donovan să aibă șansa de a le vizita, una dintre ele dispare… și apoi încă una.

Încercând să descopere adevărul, Cal își dă seama că în joc nu sunt doar câteva vieți: presupusul miracol riscă să provoace prăbușirea credinței catolice.

 

Regina șampaniei

(The French House – 2021)

Helen Fripp

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 353

Regina șampaniei este un roman care spune povestea adevărată a renumitei văduve Nicole Clicquot, cea care a revoluționat modul de fabricare a șampaniei.

Pornind de la Revoluția Franceză, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, pe când Nicole avea doar 11 ani, străbatem cu emoție anii când Napoleon visa să cucerească lumea, iar șampania curgea în palatele nobililor ruși.

A fi femeie atunci presupunea să ai grijă de casă, să te îmbraci frumos, să arăți și să te porți ca un bibelou, să stai în banca ta, fără să ai niciun cuvânt de spus. Micuță, plină de nerv, cu ochi strălucitori, Văduva Clicquot va fi altfel, rămânând în memoria urmașilor prin ceea ce a creat – cea mai romantică șampanie, recunoscută ca atare și în zilele noastre.

 

Evadarea

(The Escape – 2014)

David Baldacci

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 592

Evadarea este cartea a treia din seria John Puller

Fratele mai mare al lui John Puller, Robert, a fost condamnat pentru trădare. Evadarea lui inexplicabilă din închisoare îl face cel mai căutat criminal din țară.

Unii din guvern cred că John Puller reprezintă cea mai bună șansă de a-l captura în viață pe Robert, așa că fratele mai mare trebuie să-l aducă pe fratele sau pentru a face față dreptății.
Însă Puller descoperă repede că fratele său este urmărit de alții care vor să-l ucidă. La rândul sau, Puller este împins într-un parteneriat neliniștit și plin de viață cu un alt agent, care ar putea avea o agendă proprie.

Invitația

(I Invited Her In – 2018)

Adele Parks

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 432

”O poveste captivantă despre prietenie și trădare.” – Goodreads

Codul zero

Ken Follett

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 512

Ianuarie 1958: cea mai mare speranța a Americii în cursa spațială – satelitul Explorer I – se află pe rampă de lansare de la Cape Canaveral. Iar în dimineață următoare un bărbat se trezește și descoperă uimit că memoria i-a fost ștearsă și că viață îi este în pericol.

Singura cale prin care-și poate redobândi identitatea – și să afle cine i-a făcut asta – e de a-și aminti teribilul secret prin care cei vinovați de inducerea amneziei l-au forțat să uite tot.

Un secret care ar putea distruge Explorer I și chiar viitorul Americii.

Secretul de la castel

(The Skylark’s Secret – 2020)

Fiona Valpy

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 376

FIONA VALPY a locuit șapte ani în Franța, mutându-se acolo din Marea Britanie în 2007.
Ea și familia ei au renovat o fermă veche, în ținutul viticol din Bordeaux, iar dragostea pentru acest loc, oamenii și istoria lui, se regăsesc în cărțile pe care le-a scris, care au fost traduse în limbile franceză, olandeză, germană, norvegiană, italiană, cehă, turcă, lituaniană și slovenă.

De aceeași autoare, la Editura RAO a apărut Marea amintirilor.

Două femei, două epoci, două destine care se întrepătrund.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, librariadelfin.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

 

Spune-ți părerea!