Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți tentante de la Editura UP

Noutăți tentante de la Editura UP

Editura UP și-a răsfățat cititorii anul acesta cu noutăți care mai de care mai tentante. Vă prezentăm câteva din aparițiile editoriale 2021, cărți cu o realizare grafică deosebită, povești pline de mister și magie, perfecte pentru a fi citite la gura sobei în această minunată perioadă a anului, și nu numai.

Acest Tărâm, vol. 1 Seria Hotare

Daria Logofătu

Colectia Safir FANTASY

Nr. pagini: 226

Tărâmul se zguduie. Știma apei, rohmana-mamă, e de negăsit, iar fiica ei, Navadaraia, scapă din temniță și caută răzbunare. Când razatogii pornesc război împotriva locuitorilor cetății Zatarg, Rhemos, conducătorul acesteia, este chemat la Marele Sfat alături de fiica sa, Meda, în timp ce soția lui rămâne în urmă pentru a se îngriji de cetate.

Acesta este începutul prăbușirii Tărâmului.

Viața liniștită a lui Demi Edlen este dată peste cap de apariția unor cutremure neobișnuite ce afectează întreaga planetă, dar care, în mod straniu, nu se manifestă în jurul ei, descoperind astfel că vibrațiile planetare provin din interacțiunea cu un alt Univers. Demi investighează conexiunea ei cu misterioasa dimensiune paralelă și îl întâlnește pe Sagan, un tânăr cu o înfățișare ciudată, care pretinde că este unul dintre Copiii ei.

Cât este adevăr și cât minciună? Care este adevărata miză a conflictelor ce depășesc hotarele lumilor știute, interferând cu alte universuri?

Fabulos, strălucitor, captivant, un prim volum ce vă va face să visați cu ochii deschiși.

 

Iubita îmblânzitorului de cai

Ioana Trif

Colectia Safir FANTASY

Nr. pagini: 190

Elisabeta Samov a pus bazele unei dinastii a femeilor. Posesoare a unor puteri care există din cele mai vechi timpuri, aceste femei văd Moartea atunci când se agață de oameni, chiar înainte ca ei să simtă sfârșitul. Moartea nu poate fi învinsă, dar poate fi păcălită, poate fi amânată, totul stă în darul Samovilelor.

Fără să-și dea seama, Elisabeta și-a blestemat propriul sânge și a construit un conac blestemat ‒ un teritoriu ce avea să-i aparțină pe veci Prințului Întunecat. Timpul a trecut, dinastia a mers mai departe. La fel și femeile Samov. Unele și-au acceptat destinul și puterile, altele au încercat să scape de acestea. În poveștile lor nu se mai știe unde a fost iubire și unde a intervenit magia. Nici măcar nu se mai știe dacă a fost sau nu vorba despre magie.

În prezent, strănepoata Veniei, tânăra Alexandrina se străduiește să readucă gloria frumosului conac, după ce acesta a fost părăsit pentru o lungă perioadă de timp. Ea se simte, în sfârșit, acasă și își dorește să priceapă cât mai multe despre puterile pe care le are, să dezgroape trecutul familiei sale pentru a înțelege cât mai multe despre aceste femei extraordinare.

Va reuși să deznoade ițele destinelor trecute și să-și înteleagă propria soartă?

Blestemul Samovilelor o va îngenunchia și pe ea?

 

Valea Robilor

Andreea Albu

Colectia Safir FANTASY

Nr. pagini: 239

O lume stranie, populată de creaturi, magie și forțe întunecate.

O lume care a existat.

Sau ar fi putut să existe.

NiNa ‒ una dintre miile de sclavi din Vale,  o tânără cu inimă bună și curajoasă. RR ‒ un om ciudat, de o frumusețe aproape perfectă, dar cu suflet pustiu și rece.

Helmuth ‒ prietenul loial, gata oricând să se sacrifice pentru viața și libertatea celorlalți.

Malkok ‒ generalul cu suflet de războinic.

Inelul ce ține subjugat sufletul regelui și fără de care ritualul străvechi nu se poate îndeplini este sursa tuturor necazurilor și scânteia ce poate dezlănțui haosul.

Valea Robilor este tărâmul fabulos pe care cititorul va păși fascinat, dorindu-și, cu fiecare pagină, să descopere tot mai mult din povestea eroilor ce iubesc, urăsc, luptă, izbândesc ori pierd.

 

Cutia cu suveniruri, partea întâi

Issabela Cotelin

Colectia Zircon PARANORMAL & PSIHOLOGIC

Nr. pagini: 156

∗∗∗

Cutia cu suveniruri, partea a doua

Issabela Cotelin

Colectia Zircon PARANORMAL & PSIHOLOGIC

Nr. pagini: 164

Dintr-un bloc mic, de patru etaje și cu o singură scară, încep să dispară, pe rând,  locatarii. Împrejurările în care se petrec disparițiile, precum și faptul că, în ciuda aparențelor, nu există o prietenie reală între ei, fac mai puțin observabile aceste evenimente. Singurul lucru care pare să-i unească pe toți într-o preocupare comună, dar despre care se feresc să vorbească prea mult este insomnia de care suferă fiecare în parte.

Dar nimic nu este ceea ce pare a fi.

Construcția în sine – inițial bloc, apoi casă, apoi… dar să nu anticipăm prea mult – are, la rândul său, o poveste separată care, în prologul și epilogul fiecărei părți, dă startul altei etape a poveștii umane și astfel planurile narațiunii se împletesc într-un destin comun.

De luni mă las de tine

Cornelia Bădin

Colectia Ametist ROMANCE & LIFE STORIES

Nr. pagini: 112

 De luni mă las de tine este cu și despre noi și părțile noastre întunecate. Volumul reunește șase proze scurte, decupate din realitatea de subsol, adică ceea ce se petrece în suflet, nu pe chip.

De la depresia post-natală, până la obsesii ce duc la tragedii, de la consecințele presiunii de a fi perfect, uneori sumbre de-a dreptul, alteori aproape amuzante, și până la identificarea, ce frizează uneori absurdul, cu plăsmuirile propriei minți, fiecare poveste încearcă să dea la o parte măștile afișate de personaje și să intre adânc în tenebrele sufletelor lor, fără a emite judecăți și dezvăluind treptat omul și motivul care îl poartă într-o anumită direcție.

 

Cărțile pot fi comandate de pe edituraup.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări Editura UP

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *