Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Nu sunt supărat! de Suzanne Lang și Max Lang, Editura Epica, colecția Hugs! – recenzie

Nu sunt supărat!

(Grumpy Monkey – 2018)

Suzanne Lang

Ilustrații de Max Lang

Editura Epica

Colecția: Hugs!

An apariție: 2020
Vârsta:  3-7 ani
Nr. pag: 36
Traducere din limba engleză de Ioana Socolescu
#1 Bestseller NEW YORK TIMES
Suzanne Lang este autoarea volumului Nu sunt supărat!, bestseller New York Times, și a cărților Families, Families, Families! și Hooray for Kids!. Când nu scrie, produce emisiuni de televiziune pentru copii.
Max Lang este regizor de animație și ilustrator. Filmele sale de animație i-au adus numeroase distincții, printre care un Premiu Internațional Emmy și un Premiu BAFTA, și două nominalizări la Oscar.
Jim Panzeu era TARE supărat…
Prietenii lui nu puteau să înțeleagă: de unde atâta supărare când ziua era ATÂT de frumoasă?
L-au îndemnat să nu mai stea cocoșat, să zâmbească și l-au invitat să facă lucruri care îi înveseleau pe ei. Dar Jim nu avea chef să le urmeze sfaturile…
Nu cumva avea nevoie de o zi în care pur și simplu să stea supărat?
Cartea a apărut la Editura Hugs!, un imprint al Editurii Epica Junior, în ediție cartonată și într-o prezentare grafică de excepție. E foarte frumos scrisă, iar ilustrațiile sunt minunate.
Vă invit să faceți cunoștință cu Jim Panzeu, un cimpanzeu simpatic și… supărat!
Jim Panzeu s-a trezit într-o dimineață superbă cu o stare ciudată. Pur și simplu nimic nu reușea să-l mulțumească:
”Soarele strălucea mult prea tare, cerul era prea albastru, iar bananele erau mult prea dulci.”

Tare morocănos era micul nostru prieten, și nimeni nu reușea să-i intre în voie sau să-i schimbe starea de spirit. S-a întâlnit, rând pe rând cu animalele junglei, gorila Norman și alți prieteni ai săi, care l-au întrebat ce are, de ce e supărat? I-au remarcat umerii căzuți, sprâncenele încruntate, vocea răstită. Dar Jim nu recunoștea că e supărat, susținea sus și tare că nu are nimic și le spunea să-l lase în pace.

Se pare că Jim, ca fiecare dintre noi uneori, avea doar nevoie de o zi în care să fie supărat.
”- E așa o zi minunată să fii supărat, îi zise Norman.
Jim era de aceeași părere.”
Important e că a realizat acest lucru și că e doar ceva trecător.
Binevoitori, prietenii insistau cu sfaturi, recomandându-i să facă ce credeau ei că l-ar face fericit: să cânte, să danseze, să îmbrățișeze pe cineva, să mănânce miere, să stea la soare, și alte asemenea idei bune și frumoase. Pe voi ce vă face fericiți?
E o carte despre sentimente și stări neașteptate care îi pot lua pe nepregătite pe cei mici, ca și pe cei mari, despre cum le putem face față, despre suport emoțional și prietenie, despre sfaturi de bună credință, dar care uneori mai rău ne bulversează. Fiecare persoană reacționează și gestionează diferit proasta dispoziție, despre care știm cu toții cât de iritantă poate fi atât pentru noi, cât și pentru cei din jur. Important e să o conștientizăm și să o depășim.
O poveste încântătoare și amuzantă, din care copiii pot trage prețioase învățăminte. O recomand cu drag micilor cititori și aștept cu interes următoarele aventuri ale lui Jim Panzeu!

Cartea Nu sunt supărat! de Suzanne Lang și Max Lang poate fi comandată pe carturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

 

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *