Delicatese Literare
Recenzii

Nu te poți ascunde – seria Romantic Suspans de Karen Rose, Editura Lider – recenzie

Nu te poți ascunde

(You Can’t Hide – 2006) 

Karen Rose

Editura Lider

Traducere: Roxana Buzoianu

485 pagini

An apariție: 2008

HIDE

”Nu te poți ascunde” este un thriller psihologic magistral construit, ce împletește partea de suspans care te ține cu sufletul la gura de la început până la sfârșit cu o tulburătoare și intensă poveste de dragoste.

Cartea este plină de peripeții și întorsături de situații, ucigașul este foarte bine ascuns, nu-i ghicești identitatea până la final și abia atunci îi pricepi motivațiile și obsesiile bolnăvicioase.

Tess Ciccotelli, un renumit psihiatru, este terifiată când realizează că un duşman fără chip şi fără nume vrea cu orice preţ să-i distrugă cariera, familia şi în final pe ea. Cineva îi chinuia pacienţii prin tortură psihică, cunoscându-le temerile cele mai ascunse, împingându-i în final la sinucidere şi făcând-o pe Tess să pară vinovată.

După primul caz de sinucidere, în care indiciile o arată ca fiind autorul moral, este anchetată de poliție, cazul fiind preluat de detectivii Aidan Reagan și Todd Murphy.

Aidan Reagan este sexy, înalt, bine-făcut, cu ochi albaștri pătrunzători. Nu o putea suferi pe Tess din momentul în care, în urma depoziției ei la tribunal, un criminal care omorâse trei fetițe fusese trimis la spitalul de nebuni în loc să facă închisoare. Astfel, în momentul în care primește cazul, prima reacție este să o considere vinovată. După primele cercetări realizează însă că totul era o înscenare, iar Tess era victima nevinovată a unui maniac periculos.  În același timp, se simte, fără voia lui, atras din ce în ce mai mult de frumoasa femeie cu păr negru și ochi întunecați, care îl fascinează și pe care simte nevoia să o apere. La rândul ei, Tess nu poate rămâne imună la farmecul lui Aidan, atât de puternic, inteligent, onest și neînfricat, astfel că în curând ambii se vor îndrăgosti puternic unul de celălalt, scenele lor de dragoste fiind foarte pasionale.

Crimele continuă însă în ritm amețitor, căzând pe rând victime mai multe persoane care aveau o legătură cu Tess iar Aidan, pentru a o proteja, o ia la el acasă, unde considera că îi poate oferi protecție.

Mai mult, din mai multe indicii, se părea că ucigașul era un apropiat al lui Tess iar aceasta, înconjurată de minciuni și trădări, bulversată de moartea atâtor persoane apropiate, nu mai știe în cine mai poate avea încredere, simțindu-se încolțită din toate părțile, cu atât mai mult cu cât nu avea nici o idee de motivațiile persoanei ce îi dorea atâta rău.

Cartea continuă cu multe peripeții, întorsături de situații, indicii și piste false, iar revelațiile din final te lasă mască, nu ai fi putut ghici deznodământul în nici un caz.

Epilogul este foarte romantic și vine ca o gură de oxigen necesară după un carusel de emoții, tensiune extremă și dezvăluiri șocante.

”Aidan mijii ochii.

– Și care ar fi următoarea reuniune familială?

– Un botez.

Ochii lui mijiți se deschiseră larg.

– Tess?

Ea râse.

– Nu, nu sunt. Dar intenționez să fiu în curând. Vezi tu, cunosc un polițist a cărui canapea pentru terapie poate fi folosită pentru ceva mai incitant decât terapia.

– Chiar așa?

– Oh, da! Și mi s-a spus că are tarife moderate.

– De-a dreptul ieftine.

– Atunci ce mai așteptăm?

Aidan o sărută zgomotos, atrăgând urale din partea tuturor aflați destul de aproape pentru a vedea.

– Nu mai aștept. Am totul aici.”

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-suspans contemporane

Cărțile autoarei Karen Rose se pot comanda de pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

44 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *