Delicatese Literare
Prezentari carti

Nu tocmai o lady de Loretta Chase, Editura Litera/Alma, Iubiri de Poveste

Nu tocmai o lady

Loretta Chase

Editura Litera/Alma

Colecția Iubiri de poveste

Titlu original: Not Quite a Lady
Volumul al patrulea al seriei „Frații Carsington”
  1. O lady aproape perfectă – Editura Litera (Miss Wonderful – 2004)
  2. Un gentleman imposibil – Editura Litera (Mr. Impossible – 2005)
  3. Un lord perfect – Editura Litera (Lord Perfect – 2006) – prezentare carte 
  4. Nu tocmai o lady (Not Quite a Lady – 2007) 
  5. Regina scandalurilor (Last Night’s Scandal – 2010) – prezentare
Darius Carsington este un crai chipeș și irezistibil, cu o inteligență ieșită din comun și lipsit total de inimă, un bărbat care își împarte timpul între partidele de amor cu femei de moravuri ușoare și scrierea de lucrări științifice. Crede că tinerele perfecte, favoritele înaltei societăți, sunt extrem de plictisitoare.
Dar există ceva contrariant și nu chiar perfect în legătură cu Lady Charlotte Hayward. Carsington simte că, sub aparența de femeie fără cusur, se ascunde ceva mult mai interesant și incitant, iar să descopere adevărul i se pare o provocare în fața căreia nu poate rezista.
Lady Charlotte este atât de frumoasă, fermecătoare și elegantă, încât nimeni n-a băgat de seamă că a devenit de multă vreme expertă în arta de a evita capcanele căsătoriei. De timpuriu, a învățat o lecție dureroasă despre încredere… și ispită. În anii care au trecut de atunci, și-a devotat viața unei existențe „așa cum se cuvine“ – și nu are de gând să-i permită unui bărbat precum Carsington s-o ispitească să facă lucruri interzise.
Dar regulile atracției pot birui cu ușurință normele de bună creștere și pe cele morale, și câteodată chiar și cele mai cuminți tinere se lasă călăuzite de instinct, chiar dacă asta înseamnă să riște totul pentru o iubire ca în povești.
„Era o muncă anevoioasă pentru o fată atrăgătoare și bogată să nu se mărite și să nu fie prinsă că nu voia să se mărite.”
„Dragostea.
Te orbea, efectiv. Nu-i mai vedeai pe ceilalţi. Nu mai vedeai trecutul, prezentul și viitorul. Nu mai vedeai nimic, în afară de un bărbat lipsit de conștiinţă și sentimentele păcătoase pe care le inspira: dorinţă… pasiune…
Erau niște cuvinte pline de poezie pentru simple dorinţe animalice. Acum, înţelegea asta, dar era prea târziu. Acele sentimente dispăruseră cu repeziciune.
Ce rămăsese era durerea mâhnirii, aproape dincolo de orice limită. ”
„Doar pentru a simţi încă puţin dulcele val al plăcerii, căldura de a dori și de a fi dorită. Voia să pretindă pentru o clipă că totul era din nou bine și că acesta era acel pentru totdeauna la care visase cu mult timp în urmă: să fie ţinută așa, de braţe puternice, protejată și în siguranţă. Să fie sărutată ca și cum ar fi singura fată din lume.
Să fie iubită.”
„Era un sărut, doar un sărut ‒ și totul într-un sărut. O strânse mai tare în braţe, dăruind mai mult pentru a primi mai mult, căldură, gingășie și un simţământ ciudat de noi începuturi. Trupul ei cedă, lipindu-se de al lui, în vreme ce savura sărutul ce se adâncea, explorând, învăţând, luând-o la fel de încet ca el, predându-se, la fel ca el, cu fiecare bătaie a inimii.”
NU TOCMAI O LADY de Loretta Chase vă așteaptă de mâine, 16.09.2017, la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.ro
Impresiile mele:
E o poveste inedită, după cum era de așteptat avându-l ca protagonist pe cel mai mic dintre mai mic dintre frații Carsington, un intelectual de marcă, în același timp un crai și un burlac deloc dornic de însurătoare. Și care credea că dragostea romantică e o scorneală de-a poeților, deși avea chiar în familie destule exemple care îl contraziceau.
Cât despre personajul feminin, Charlotte, aceasta era singura fiica a marchizului de Lithby, un tată exemplar, care își adora fiica. De ce aceasta, înzestrată cu o mare frumusețe, atât exterioară, dar și interioară, și cu o zestre pe măsură, era încă nemăritată și deloc dornică s-o facă la cei 27 de ani ai ei, era un mister pentru toată lumea. Dar soarta are propriile legi și capricii, iar când cei doi vor interacționa, treptat fiecare va renunța la propriile motive și prejudecăți văzând în celălalt propria șansă la fericire. Dar povestea nu e chiar atât de simplă, mai întâi au de făcut față unor secrete și drame din trecut. Din trecutul ei…
Un mare plus al cărții sunt dialogurile spirituale și schimbul de replici amuzante dintre protagoniști.
A fost o lectură încântătoare!

Am inclus cartea în Top 10 cărți historical-romance cu eroi geniali

Cărțile autoarei Loretta Chase pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

Cărțile apărute la Editura Litera în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Loretta Chase

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *