Delicatese Literare
Prezentari carti

Nume de cod: Madeleine, de Arthur J. Magida, Editura RAO

Nume de cod: Madeleine

(Code Name Madeleine: A Sufi Spy in Nazi-Occupied Paris – 2020)

Arthur J. Magida

Editura RAO

An apariție: 2022

Nr. pagini: 392

ARTHUR J. MAGIDA, fost profesor la universitățile Georgetown și Baltimore este un cunoscut și apreciat jurnalist, scriitor și editorialist, laureat al unor nenumărate premii care i-au recunoscut de-a lungul timpului spiritul academic, alături de forța condeiului.

Prințesă indiană, visătoare, iubitoare de zâne, de povești și de legende pentru copii… Aceasta era Noor, cea care a devenit, în timpul războiului, agenta cu numele de cod „Madeleine”, în organizația secretă înființată de Churchill.

Un capitol impresionant al spionajului din cel de-al Doilea Război Mondial, Nume de cod: Madeleine este o poveste adevărată și convingătoare, palpitantă și profund cercetată, dar și un tribut adus lui Noor Inayat Khan, fiica unui Indian sufi, muziciană și scriitoare, dedicată familiei ei și valorilor spirituale – armonie, frumusețe, toleranță – ale tatălui său, pe care curajul și credința au aruncat-o în cel mai brutal regim din istorie.

„Nume de cod: Madeleine este una dintre cele mai frumoase și mai emoționante povești adevărate despre spionaj pe care le-am citit – o poveste captivantă despre o femeie uimitoare și curajul ei imens în fața răului.“ – Alex Kershaw, autor al cărții Avenue of Spies

„Un thriller de spionaj bine construit, cu o eroină irezistibilă și aproape neverosimilă, Nume de cod: Madeleine reprezintă un capitol care a lipsit până acum din analele celui de-al Doilea Război Mondial. Evidențiază rolul încă subapreciat pe care l-au jucat femeile în înfrângerea lui Hitler. Un răsfăț unic și valoros!“ – Kati Marton, autor al cărții True Believer

Spune-ți părerea!