Delicatese Literare
Prezentari carti

O altfel de ducesă de Mary Balogh, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

O altfel de ducesă (An Unlikely Duchess – 1990) 

Mary Balogh

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Paul Villiers, tânărul duce de Mitford, un aristocrat respectabil, care a pus dintotdeauna datoria pe primul plan și nu a făcut niciodată vreun pas greșit ori vreun gest necugetat, hotărăște că a venit vremea să se așeze la casa lui.
Drept urmare, pornește la drum pentru a-i cere mâna unei tinere lady la fel de cuviincioase și de respectabile ca el ‒ după spusele bunicului său, cel care i-a ales-o de soție ‒, dar pe care nu a întâlnit-o vreodată.
Pentru prima oară în viață, Paul se hotărăște însă să aibă parte de o aventură, așa că pleacă la drum incognito și fără tot alaiul ducal. Lucrurile i se par însă plictisitoare de-a lungul călătoriei și este dezamăgit că nu are parte de aventura la care visa, până când, într-o seară, la un han, este martorul unei certe între un bărbat și o femeie și intervine fără ezitare.
Tânăra, Josephine Middleton, îi mărturisește că, de fapt, a fugit de acasă ca să scape de crunta soartă ce i-a fost hărăzită: aceea de a se mărita cu ducele de Mitford.
Înainte să afle adevărata identitate a salvatorului ei, cei doi pornesc în căutarea bijuteriilor furate ale lui Josephine – dar ceea ce găsesc este mult mai valoros: iubirea adevărată.
„Cum aş putea să ştiu vreodată ce simte cu adevărat o femeie faţă de mine? Nici o femeie nu se poate uita la mine fără să vadă titlul de duce. Şi ce să mai zic despre celelalte opt titluri? Faptul că femeile se îndrăgostesc de mine e o chestiune la ordinea zilei. Dar cine s-ar putea îndrăgosti de mine fără să ştie despre titlurile, proprietăţile şi averea familiei?”
„Uită de tot, mai puţin acel instinct masculin înnăscut de a răvăşi un trup de femeie înmiresmat şi doritor. Îşi apropie capul de al lui Josephine Middleton şi o sărută.”
„În dimineaţa aceea, se trezise îndurerată, cu un gol imens în suflet.
Aşa că rămase în tăcere, amintindu-şi de îmbrăţişarea fierbinte din noaptea trecută, ştiind prea bine că nu avea să-l mai vadă sau să-l atingă vreodată. Regreta că le venise mintea la cap atât de repede, se gândea ea cu îndrăzneală. Şi-ar fi dorit să se fi întâmplat mai multe, ca să aibă şi alte amintiri. Şi-ar fi dorit să fi făcut dragoste. Şi nu avea de gând să roşească ori să se simtă vinovată de gândul acela.”
Veți citi întreaga poveste în romanul O ALTFEL DE DUCESĂ de Mary Balogh – apariție vineri 14.07.2017, la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *