Delicatese Literare
Recenzii

O altfel de partidă de Ilsa Madden-Mills, Editura Midnight Books – recenzie

O altfel de partidă

(Not My Match – 2021)

Ilsa Madden-Mills

Editura Midnight Books

Una dintre cele mai bine vândute autoare Wall Street JournalNew York Times și USA TodayIlsa Madden-Mills, scrie povești de dragoste contemporane pentru adulți cu mult suflet și umor. Fostă profesoară de limbă engleză și bibliotecară, aceasta iubește unicornii, cafeaua cu spumă și orice carte cu femei războinice. Adoră toate lucrurile care au legătură cu „Mândrie și prejudecată” și, desigur, domnul Darcy este eroul ei absolut.

Ilsa Madden-Mills se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Ilsa Madden-Mills. Fiecare carte scrisa de Ilsa Madden-Mills este citita cu drag de mii de oameni.

  • Seria The Game Changers

1. Un altfel de Romeo – Not My Romeo – 2020 – prezentare

2. O altfel de partidă – Not My Match – 2021

Unul dintre bestsellerele Amazon

Una dintre cele mai bine vândute autoare Wall Street Journal, New York Times și USA Today

O altfel de partidă

Giselle Riley nu e absolut deloc genul meu de fată. Sau asta tot încerc să-mi spun. Dar devine din ce în ce mai greu de când o văd zilnic plimbându-se prin apartamentul meu, cu inocența ei răvășitoare.

Nu ar fi trebuit să o invit să stea cu mine, chiar dacă avea nevoie de ajutor – atât de un acoperiș deasupra capului, cât și de un adăpost pentru inima ei frântă. Căci, de când s-a despărțit de logodnicul ei, a început să iasă cu tot felul de băieți dubioși cunoscuți online, pentru că vrea să scape de rușinea faptului că încă e virgină la 24 de ani, dar și pentru că dă dovadă de o naivitate a naibii de incitantă și crede în continuare în iubire adevărată.

Ce păcat că nu pot fi eu cel care îi demonstrează… că nu există iubirea din povești. Nu aș putea să-i fac asta. Dar mă ofer să o ajut să-și găsească alesul, deși… mă scoate din minți ideea de a o vedea cu altcineva!

Recenzii de la cititori

„Madden-Mills este maestră în gestionarea nesiguranțelor și traumelor protagoniștilor, conturând în jurul lor o poveste de iubire ispititoare, emoționantă și delicată.” – Publishers Weekly

„Povestea asta a fost atât de plăcută! Plină de substraturi și emoții, cu personaje captivante și o idilă care se intensifică lent, îți creează o stare bună și te ține antrenat până la ultima pagină. Am adorat felul în care personajele s-au deschis pe parcursul cărții, cum s-au dezvoltat și au depășit episoade din trecut, și am rezonat foarte mult cu ele. E o componentă importantă pentru o poveste bună. Recomand!” – Magie

„O comedie romantică absolut delicioasă! Amuzantă, sexy și cu personaje adorabile!” – Romance Reader Girl

O altfel de partidă de Ilsa Madden-Mills este o comedie romantică savuroasă, sexy și emoționantă despre conexiuni frumoase, prietenie, legături puternice de familie, tentație, pasiune fierbinte și găsirea singurei persoane care te vede cu adevărat.

Se spune că extremele se atrag, iar cartea de față pare să o confirme pe deplin, întrucât, la prima vedere, Giselle și Devon par să nu aibă nimic în comun.

Giselle este o tânără extrem de inteligentă, care pare să trăiască și să respire prin știință. La doar 24 de ani ea a ajuns să predea la o prestigioasă universitate, țelul ei fiind să fie admisă la renumita organizație de cercetare CERN din Elveția. Însă, în adâncul sufletului ei, Giselle este o romantică, în timpul liber scriind la un roman SF de dragoste, înfățișarea eroului din roman semânând izbitor de mult cu cea a lui Devon J. Din păcate, experiențele ei amoroase de până acum au fost catastrofale, motiv pentru care a și rămas virgină.

Devon este un fotbalist profesionist simpatic și sexy, un adevărat playboy care nu vrea să se implice într-o relație serioasă. Însă, pe măsură ce îl cunoaștem mai bine, descoperim că este un bărbat tandru și bun, loial și complet devotat tatălui și prietenilor săi. Copilăria lui a fost una foarte nefericită, fiind părăsit de mamă de când era mic și crescut de un tată iresponsabil, pe lângă care se perindaseră o pleiadă de femei care stăteau puțin prin preajmă, iar apoi plecau, astfel că Devon a simțit din plin traumele abandonului de mai multe ori. Lovitura de grație, care l-a făcut să-și ferece inima și să-și ridice în jurul ei ziduri de protecție, i-a dat-o logodnica lui din facultate, care l-a părăsit pentru un coleg anost de la medicină, dar care provenea dintr-o familie bună.

În ciuda precauțiilor lui Decvon de a nu-și mai pune inima în joc, Giselle i se infiltrează încetul cu încetul în suflet, fascinându-l cu inocența, umorul și altruismul ei. E drept că și soarta le-a venit în ajutor, Giselle pierzindu-și locuința într-un incendiu, el oferindu-se să o găzduiască până când se vor termina reparațiile.

Rugat de Jack, cumnatul lui Giselle, dar și coechipierul și cel mai bun prieten al lui Devon, să o protejeze dar totodată avertizat de acesta să-și țină mâinile departe de ea, Devon se oferă, în primă fază, să o ajute pe Giselle să-și găsească un iubit potrivit pentru ea. Toate bune și frumoase, dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar Devon s-a trezit că devine din ce în ce mai gelos și posesiv, nesuportând niciun bărbat în preajma lui Giselle și realizând cu stupoare că și-o dorește, irațional, să o păstreze pentru sine!

Povestea de dragoste evoluează lent, dar sigur. Chimia dintre ei este incontestabilă, se simt bine împreună și își oferă sprijin în momentele dificile.

Devon va reuși să rupă lanțul ghinioanelor fatidice ce se produceau în fiecare an de ziua lui Giselle, oferindu-i o aniversare memorabilă, cu un final exploziv, ca de focuri de artificii.

În curând însă, Giselle se vede pusă în fața unei alegeri imposibile, aflând că a fost admisă ca doctorandă la CERN. A-și urma visul ce-l avea încă din copilărie însemna a renunța la Devon, iar Giselle își simte sufletul rupt în două.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei frumoase și înduioșătoare povești de dragoste.  Epilogul este foarte romantic, lăsându-te cu o stare de bine și multă căldură în suflet.

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *