Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O aterizare cu peripeții – Walko – Editura DPH

O aterizare cu peripeții

Walko

Traducere: Lorina Chitan

Editura DPH

Nr. de pagini: 48

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2017

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

Incredibil! Iepurilă observă ceva neobișnuit: un obiect rotund și ciudat se leagănă pe cer și se prăbușește în cele din urmă pe Stânca Ursului.

Oare ce-o fi? Enigma trebuie neapărat elucidată.

Tocmai a aterizat un balon pilotat de marele aventurier Hardi Viteazul-Minte-Tot!

Amabili, cei doi prieteni îl invită pe Hardi să-i însoțească în Poiana Iepurașilor. Ce nu știu ei este că aventura lor abia începe... prieteni, Iepurilă și UrSoc, pornesc împreună către Stânca Ursului și fac o descoperire uimitoare. 

În O aterizare cu peripeții, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, Walko ne delectează cu o nouă aventură savuroasă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va fascina cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va distra.

Cei doi prieteni formează, și de această dată, un cuplu minunat, completându-se reciproc prin bunătatea, curajul și inteligența lor.

Hardi Viteazul-Minte-Tot este un personaj extrem de pitoresc, care adaugă sare și piper întregii povești, stârnindu-ne hohote de râs cu boacănele sale.

O carte încântătoare, plină de tâlc, care reușește să te captiveze și să te amuze de la prima până la ultima pagină!

Vreau să menționez și minunatele ilustrații realizate de Walko, detaliate și foarte sugestive.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O petrecere minunată de Crăciun, O scrisoare pentru Moș Crăciun, Talismanul buclucaș, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Fragment din carte:

— Te-ai rănit? a întrebat UrSoc, după ce și-a revenit din uimire.
— Nu! Și acum poate mă ajuți să cobor din copacul ăsta nesuferit! s-a rățoit vietatea din copac.
UrSoc s-a conformat și, sub privirile tuturor, a eliberat ciudățenia.
— Era și timpul! a bombănit micuțul.
Curând, acesta s-a mai îmblânzit și a devenit mai prietenos cu cei din jur.
— Nu sunt de pe altă planeta, a zis el. Sunt aventurierul și curajosul pilot de baloane Hardi Viteazul-Minte-Tot. Din nefericire, „Albatrosul” meu s-a prăbușit, iar eu am stat atârnat de pinul asta țoață noaptea. Și mi-e o foame de lup!
Auzind ultimele vorbe, UrSoc s-a luminat tot la față.
— Noi am luat destula mâncare la drum și putem să împărțim și cu tine, Hardi Fără-Minte-Vitează, sau cum te cheamă, a zis UrSoc încântat.”

Cartea O aterizare cu peripeții de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *