Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O balenă în sălbăticia albastră de Rosanne Parry, Editura Paralela 45

O balenă în sălbăticia albastră

(A Whale of the Wild – 2020)

Rosanne Parry

Editura Paralela 45

An apariție: 2021

Nr. pagini: 336

Ilustrator: Lindsay Moore

Traducerea: Adriana Ciorbaru

O BALENĂ ÎN SĂLBĂTICIA ALBASTRĂ – o carte semnată de Rosanne Parry, autoarea bestsellerului New York Times POVESTEA LUPULUI HOINAR!

ROSANNE PARRY a scris romane pentru copii distinse cu numeroase premii. Scrie într-un chioșc aflat într-un copac din grădină și îi place să cânte la vioară și să danseze. Utilmul ei roman, Povestea lupului Hoinar, a produs senzație la nivel internațional, fiind vândut rapid în Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia, China, Japonia și o mulțime de alte țări.

Noua carte are în prim-plan aventurile unei orci tinere, pe nume Vega: după ce un tsunami devastează habitatul balenelor din Marea Salish, SUA, tânăra orcă trebuie să-și conducă fratele printr-o călătorie primejdioasă pentru a se reuni cu familia. Presărată cu ilustrații alb-negru delicate, dar realiste, noua carte despre animale a autoarei explorează teme precum: familia, curajul, supraviețuirea, încălzirea globală și amenințarea cu extincția a speciilor de animale.

„Îmi întorc privirea către orizont și mintea spre lunga și periculoasa aventură ce mă așteaptă în această mare sălbatică și misterioasă pe care credeam că o cunosc atât de bine. Sunt recunoscătoare, sunt încrezătoare chiar. Plecăm înot împreună – unii lângă alţii, aripioară lângă coadă.”

Vega este o orcă tânără din Marea Salish. Când peste familia ei se abat nu una, ci două tragedii, Vega și Deneb, fratele mai mic, sunt despărțiți de rudele lor mult-iubite. Acum e de datoria Vegăi să-și apere fratele. Călătoria lor e plină de pericole, dar și de minunății. În largul oceanului întâlnesc o caracatiță uriașă, un grup de balene ucigașe ciudate și o ceată de rechini ieșiți la vânătoare. Va putea Vega să-și protejeze fratele și să găsească drumul spre casă?

Povestea este inspirată de orcile ame­nin­țate cu dispariția din Oceanul Pacific de nord-vest. În lupta lor pentru supraviețuire, aceste animale magnifice se confruntă zi de zi cu efectele încălzirii globale, cu poluarea și lipsa hranei.

Cartea O balenă în sălbăticia albastră de Rosanne Parry poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți cu animale

 

Spune-ți părerea!