Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O dorință de Crăciun de Katherine Rundell și Emily Sutton, Editura Nemira, Colecția Nemi

O dorință de Crăciun

(One Christmas Wish – 2017)

Katherine Rundell

Ilustrații: Emily Sutton

Editura Nemira

Colecția Nemi

Traducere: Cristina Nan

Nr. de pagini: 64

An apariție: 2019

Vârsta: 5-7 ani

Katherine Rundell şi-a petrecut copilăria în Africa şi în Europa. După ce a obţinut un doctorat la Oxford, este acum profesor la colegiul All Souls, tot la Oxford, unde studiază literatura Renaşterii şi se caţără noaptea pe acoperişuri. Katherine este autoarea cărţilor Wolf Wilder şi Pe acoperişurile Parisului, care au obţinut premiul Waterstones şi premiul Blue Peter.
Nominalizată la  CILIP CARNEGIE MEDAL 2019
Nominalizată la CILIP GREENAWAY MEDAL 2019
Când îţi doreşti ceva, trebuie să fie din toată inima!
Chiar dacă inima e ascunsă sub patru straturi de haine, dorinţa tot ţi se va împlini.
În seara de Ajun, o dorinţă tainică, dar adevărată face să prindă viaţă un înger ponosit, un căluţ de lemn gurmand, un măcăleandru cu aspiraţii de tenor şi un soldăţel de tinichea îndrăgostit.
Aventurile lui Theodore şi ale prietenilor săi sunt povestite cu multă căldură şi umor, aşa cum ar trebui spuse toate poveştile din jurul bradului de Crăciun.

O dorință de Crăciun de Katherine Rundell și Emily Sutton este o poveste înduioșătoare, plină de emoție și sensibilitate, condimentată cu magie și umor.
Aș dori să remarc coperta superbă și elegantă, cu inserții aurii și desene foarte sugestive pe un fond alb. Cartea în sine poate fi o minunată decorațiune în pomul de Crăciun!
Povestea, care realizează o îmbinare perfectă între modern și tradițional, transmite multă emoție și îți merge direct la inimă. Ilustrațiile, magistral realizate de Emily Sutton, completează cu succes textul lui Katherine Rundell.
Micuțul Theo, lăsat singur acasă în ajunul Crăciunului, întrucât ambii săi părinți erau nevoiți să lucreze, decide să orneze singur bradul de Crăciun. Pentru aceasta, deschide o cutie veche, foarte bine împachetată, și scoate din ea patru ornamente, cu toate atinse de patina timpului: un căluț de lemn, ale cărui tălpige fuseseră mâncate parțial de viermi, un îngeraș cu aripile destrămate, un soldat de tinichea cu o tobă ruginită și un măcăleandru care rămăsese pe alocuri fără pene. Theo a aranjat ornamentele printre luminițele care nu mai funcționau și printre globurile sparte. Părinții nu avuseseră timp să cumpere alte decorațiuni noi și nici curcan. Singurul cadou de sub brad era un plic cu tichete cadou…
Din păcate, astfel de cazuri se întâmplă din ce în ce mai des în zilele noastre. Părinții muncesc din greu pentru a le asigura un confort material copiilor, însă, mult prea ocupați și obosiți, nu mai petrec timp de calitate cu aceștia…
Văzând o stea căzătoare, Theo și-a amintit o veche legendă și și-a pus o dorință arzătoare. Mi-au dat lacrimile citind după ce tânjea Theo. În timp ce alți copii cer jucării și dulciuri, singurul lucru pe care și-l dorea Theo era să nu mai fie singur… 💗
”- Îmi doresc să am pe cineva alături. Îmi doresc să fiu ne-singur.
Spera că stelelor căzătoare nu le pasă de gramatică.
Își dorea cu atâta ardoare, încât simțea furnicături și mâncărimi pe piele și îl cuprinse amețeala.”
Crăciunul și-a revărsat magia și cele patru decorațiuni au prins viață. Modul cum se comportă fiecare dintre acestea în parte îți stârnește amuzamentul.
Alături de cei patru noi prieteni dobândiți, Theo a pornit într-o adevărată aventură nocturnă.
Mișcat de dorințele măcăleandrului, care dorea să învețe să cânte, Theo l-a condus la o profesoară de muzică.

După aceea, l-a ajutat pe îngeraș să-și reconstruiască aripile din pene de porumbel căzute, iar acesta și-a luat zborul spre înaltul cerului.

A venit apoi rândul soldățelului de tinichea să i se îndeplinească o dorință: acesta dorea să se îndrăgostească! Theo l-a condus la un magazin de jucării, unde soldățelul și-a găsit rapid aleasa inimii: o prințesă!
O scenă amuzantă, dar și înduioșătoare!

Rămas doar cu căluțul alături, Theo a mers până în centrul orașului, unde a asistat la o emoționantă scenă a nașterii.

În final, i s-a îndeplinit oare dorința lui Theo?
Vă las să descoperiți singuri în carte toate aventurile prin care au trecut Theo și prietenii lui, precum și cum se va termina această noapte complet neobișnuită.
O poveste inedită, care îți atinge sufletul, dar te și pune pe gânduri… O recomand cu căldură!
”Abia mult mai târziu s-a dovedit că, de fapt, Theo nu văzuse o stea căzătoare. Stelele căzătoare nu sunt roșii și verzi. Fusese un avion care zbura spre Belgia. Dar chiar și avioanele care zboară spre Belgia pot să facă minuni, asta dacă ai norocul, iubirea și Crăciunul de partea ta.”

Cartea O dorință de Crăciun de Katherine Rundell și Emily Sutton poate fi comandată pe nemira.ro, libris.ro, elefant, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

 

 

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *