Delicatese Literare
Prezentari carti

O idilă regală de Nora Roberts, Editura Litera

O idila regala

Nora Roberts

Editura Litera/Lira

Colectia Carti Romantice

Titlu original: Affaire Royale – 1986
Primul volum al seriei „Familia regală din Cordina“:
1. O idilă regală – Affaire Royale – 1986
2. Sărutul unui prinț – Command Performance – 1987 – prezentare
3. Un principe cuceritor – The Playboy Prince – 1987 – prezentare
4. Prințesa incognito – Cordina’s Crown Jewel – 1992 – prezentare
În primul volum din seria Cordina, urmărim povestea prințesei Gabriella, vulnerabilă, sensibilă și foarte frumoasă… atât de frumoasă că bărbatul care trebuie să o protejeze se îndrăgostește fără voia lui. Prințesa Gabriella, Brie, cum este poreclită, fiica monarhului din Cordina, un mic principat de pe malul Mării Mediterane, a fost răpită și în schimbul ei se cer o răscumpărare uriașă și eliberarea a patru deținuți.
După o săptămână de captivitate, Brie reușește să scape și este găsită fără cunoștință pe marginea unui drum. Din păcate, este amnezică, iar răpitorii ei, încă în libertate. Tatăl ei îi cere ajutorul lui Reeve MacGee, un fost detectiv american, retras din activitate, fiul unui prieten din tinerețe de la Harvard.
Brie nu-și amintește nimic din viața anterioară, chiar și membrii propriei familii îi sunt străini. Singura reacție afectivă este frica.
Pentru a păstra aparențele și a nu da subiecte de bârfă presei, familia hotărăște să ascundă amnezia, iar Brie învață despre propria viață din informațiile și descrierile celor apropiați. Avându-l alături pe Reeve, care îi devine logodnic de formă până la prinderea vinovaților și pentru a justifica prezența lui în micul principat, Brie începe să-și recapete memoria.
Dar poate căldura inimii lui să-i alunge nu doar temerile, ci și să o facă să se încreadă în sentimentele pe care i le trezește în suflet?
„Nu îi păsa de cât timp fugea. Habar nu avea dacă parcursese un kilometru sau zece. Ploaia şi lacrimile o orbeau. Nu văzu luminile farurilor decât când erau deja aţintite asupra ei. Înspăimântată, ca un iepure prins în cursă, încremeni. O găsiseră. Veniseră după ea. Ei. Claxonul răsună, frânele scrâşniră. Era la capătul puterilor. Se prăbuşi pe drum, pierzându-şi cunoştinţa.”
„Nu-şi amintea dacă sângele ei se mai înfierbântase vreodată aşa şi înainte. Nu ştia dacă mai simţise vreodată acea ameţeală plăcută. Totul era proaspăt, nou, incitant. Şi totuşi… mai era ceva acolo, în adânc, o nevoie primară care nu o surprinse deloc. Dorinţă, visare, poftă. Poate că mai simţise asta înainte. Durere, nevoie, tânjire. Poate că nu-şi amintea, dar înţelegea. Dar el, prin felul în care o strângea în braţe, o săruta pe faţă şi-i şoptea numele pe buze, el trezea la viaţă toate aceste senzaţii. ”
„Parfumul ei îl învăluia, era mai uşor ca aerul, mai întunecat ca marea. Oare ea ştia? Cufundându-se tot mai adânc, se întrebă dacă ea ştia ce făcea. Ochi de vrăjitoare, chip
de înger. Ce bărbat n-ar fi căzut în genunchi în faţa ei? Şi totuşi, oftatul ei, încet, grav, era cel al unei femei. Aievea sau pogorâtă dintr-un basm, era tentaţia întruchipată. Nimeni n-ar fi putut să-i reziste. Dar el nu avea de ales. ”
Veți citi întreaga poveste în romanul O IDILĂ REGALĂ de Nora Roberts, primul volum al seriei „Familia regală din Cordina“. De vineri, 06.04.2018, la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărti Romantice

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

 

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *