Delicatese Literare
Recenzii

O iubită potrivită pentru un conte de Sarah MacLean, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste / Colecția Cărți Romantice – recenzie

O iubită potrivită pentru un conte 

(One Good Earl Deserves a Lover)

Sarah MacLean

Editura Litera / Alma / Lira

Colecția Iubiri de poveste / Colecția Cărți Romantice

  1. O soţie potrivită pentru un marchiz – Editura Litera(A Rogue by Any Other Name – 2012) – prezentare
  2. O iubită potrivită pentru un conte – Editura Litera(One Good Earl Deserves a Lover – 2013) 
  3. Un târg potrivit pentru un duce – Editura Litera(No Good Duke Goes Unpunished – 2013)
  4. Aparenţe înşelătoare – Editura Litera(Never Judge a Lady by Her Cover – 2014) – recenzia
Lady Phillipa Marbury este cunoscută în înalta societate drept o domnişoară foarte ciudată. Cea de-a patra fiica a marchizului de Needham si Dolby, Pippa este o tânără cu o inteligență sclipitoare, interesată mai mult de cărți decât de baluri, de horticultura decât de moda, de știință decât de ultimele bârfe ale sezonului monden.
Aproape logodita cu insipidul lord Castleton, Pippa își dorește înainte de căsătorie să înțeleagă tot ce ține de tentație, amor și dorință; ea caută explicații științifice, și nu emoții, vrea să afle ce înseamnă pentru o femeie să se compromită, dar fără a plăti prețul pe care-l presupune o asemenea aventură.
Și cine altcineva ar fi mai potrivit s-o ajute în munca ei de cercetare, dacă nu legendarul domn Cross, unul dintre patronii vestitului cazinou Îngerul Căzut, un bărbat inteligent și cultivat, dar și cu o reputație de afemeiat notoriu. Însă reputațiile ascund de multe ori secrete întunecate, iar propunerea neobișnuită a Pippei amenință tot ce el se străduiește să protejeze. Deși se simte tentat sa-i ofere nobilei domnișoare doar experiența pe care și-o dorește, Cross descoperă că trebuie să se străduiască din răsputeri să reziste ispitei de a se îndrăgosti.
O iubită potrivită pentru un conte este o spectaculoasă carte historical-romance, a cărei mare parte din acţiune se petrece în lumea fascinantă a cazinourilor, o lume dominată de pasiune, plină de bogăţie şi strălucire. Autoarea are un talent remarcabil în a crea personaje originale, cu caractere puternice, iar prin fraze meşteşugite şi metafore reuşeşte să ne sugereze foarte bine trăirile şi motivaţiile acestora. Intriga este captivantă, iar acţiunea alertă, cu momente pline de suspans. Scenele de iubire sunt deosebit de fierbinţi şi incitante.
Pippa era o domnişoară foarte originală, ale cărei pasiuni legate de ştiinţă, de horticultură şi de cărţi erau departe de moda acelor vremuri, în care tinerele erau preocupate de baluri, rochii, bijuterii şi măritiş. Curiozitatea ei înnăscută o îmboldeşte să afle explicaţii ştiinţifice detaliate despre tentaţie şi iubire carnală. Cine oare ar fi fost mai nimerit să i le ofere decât legendarul Cross, unul din cei patru ”Îngeri căzuți”  – proprietari ai cazinoului cu acelaşi nume, ale cărui aventuri de budoar făceau deliciul bârfelor din marea societate?
În ciuda reputaţiei sale, Cross era un bărbat cumsecade şi onorabil, devotat familiei sale, care nu mai avusese nicio relație cu vreo femeie de șase ani de zile, măcinat de vinovăția morții fratelui său, considerând abstinența ca o penitență a greșelilor lui.
Când Pippa îi face acea propunere scandaloasă, Cross este fascinat de curajul, onestitatea ei și pasiunea ei pentru știință.
”El era vrăjit de ea, de îngrijorarea ei plină de pasiune și de angajamentul de a găsi soluția ridicolă – de parcă înțelegerea mecanismelor sexului ar fi schimbat totul.”
Cross nu se poate să o admire, în ciuda faptului că, în adâncul sufletului lui, știa că îi era interzisa.
”O viziune îi apăru în fața ochilor – Pippa înconjurată de copii. Copii zâmbitori, cu ochelari, fiecare fascinat de câte un aspect concret al lumii înconjurătoare, ascultând cu atenție în timp ce ea le explica știința pământului și a cerului.
Va fi o mamă minunată.”
În ciuda faptului că propunerea inițială fusese făcută strict în numele științei, Pippa realizează că se simțea tot mai atrasă de bărbatul roșcat, înalt și bine făcut.
”Răsuflarea Pippei se opri în loc când bărbatul apăru înalt, subțire, nebărbierit. Era în cămașă și avea mânecile suflecate, iar privirea ei căzu pe antebrațele acelea lungi, parcă sculptate. Mușchii se curbau și se unduiau pe os. Își simți gura uscată. Niciodată nu crezuse că antebrațele puteau fi atât de interesante, dar nu se întâmpla în fiecare zi să vadă un asemenea specimen de rasă.
Da, era pasionată de anatomie, de osatură.”
Deși Cross încearcă din răsputeri să reziste tentației irezistibile pe care o simțea față de ea, acceptând la un moment dat să o ajute să-și descopere singură pasiunea, urmând indicațiile lui, fără însă ca el să o atingă, va veni și momentul în care va capitula în fața dorinței copleșitoare pe care o simțeau amândoi.
”- Vreau să mă dorești. (…)
– Te doresc, iubire. Te doresc mai mult decât ți-ai putea imagina vreodată. Mai mult decât aș fi visat visat eu vreodată. Te doresc cât doi bărbați. Cât zece.
Ea râse la auzul cuvintelor lui, iar râsetul acela făcu să-i tresară șoldurile puternice și pântecul moale.
– N-am nevoie de zece. Doar de tine.
Deși știa că niciodată nu avea să fie îndeajuns de bun pentru ea, vorbele ei îi pătrunseră în suflet și își dădu seama că nu va putea să îi reziste – nu când ea îl ruga cu atâta sinceritate în ochii ei mari, albaștri și cu pasiune în vocea caldă și melodioasă. Se aplecă și vorbi în șoaptă, aproape de miezul ființei ei.
– Atunci o să mă ai.”
Din păcate însă, relația lor părea imposibil de realizat din cauza mai multor intrigi încâlcite şi personaje malefice, care îşi urmăreau propriile scopuri şi interese, profitând de loialitatea lui Cross faţă de sora lui, Lavinia.
Mi-a plăcut de Pippa, care a avut curajul să lupte pentru relația lor, ajutându-l pe Cross să rezolve o problemă ce părea imposibilă și eliberându-l de constrângerile ce-i limitaseră drastic opțiunile.
”- Nu am fost niciodată mai fericit în viața mea. Mă simt de parcă aș avea cea mai lungă suită de mâini norocoase.
– Parcă nu credeai în noroc.
El clătină din cap.
– Trebuie să fie noroc. Nici chiar eu nu sunt atât de bun trișor.”
O carte deosebit de caldă şi romantică, despre iubire şi sacrificiu, ispăşire şi iertare, devotament şi loialitate, pasiune şi curaj, cu un final optimist, care te lasă cu o stare de bine!

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice historical

Cărțile autoarei Sarah MacLean pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Sarah MacLean

16 Comments

Spune-ți părerea!