Delicatese Literare
Recenzii

O lady rebelă – seria Pasiuni texane de Susan Elizabeth Phillips, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

O lady rebelă

(Lady Be Good – 1999)

Susan Elizabeth Phillips

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

0.5. Flacăra pasiunii – Glitter Baby – 1987 – recenzie
1. Vino și sărută-mă – Fancy Pants – 1989 – prezentare
2. O lady rebelă – Lady Be Good – 1999
3. Prima doamnă – First Lady – 2000 – recenzie
3.5. My Secret Service Valentine – 2003
4. Ce-am făcut pentru dragoste – What I Did for Love – 2009 – recenzie
5. O alegere imposibilă – Call Me Irresistible – 2010 – prezentare
6. Marea evadare – The Great Escape – 2012 – prezentare
Cartea ”O lady rebelă” a fost finalistă la câştigarea premiului RITA în anul 2000.
Lady Emma Wells-Finch, directoarea unei școli de fete din Anglia, vine în Texas pentru două săptămâni, aparent pentru a se documenta și a finaliza o lucrare. Însă adevăratul ei scop este cu totul altul – trebuie să-și piardă buna reputație pentru a scăpa de un pretendent nedorit, dar și pentru a salva școala.
Kenny Traveler, un renumit jucător de golf, ajunge fără să vrea în mijlocul unui scandal și, drept urmare, este suspendat pe o perioadă nedeterminată din toate competițiile. Iar asta înseamnă că un singur lucru îl poate readuce în circuitul sportiv: să demonstreze că poate fi un bărbat serios și de încredere. Din nefericire, este constrâns să o însoțească pe autoritara și încăpățânata Lady Emma în periplul ei prin Texas și ajunge fără voia lui prin baruri, saloane de tatuaj și alte locuri complet nepotrivite pentru o persoană respectabilă.
Dar când un bărbat superb, care nu își poate permite să ajungă în mijlocul altui scandal, se întâlnește cu o aristocrată hotărâtă să atragă și să provoace numai probleme, totul e posibil. Dragostea însă – niciodată! E imposibil! Sau… inevitabil?

O lady rebelă este o comedie romantică încântătoare, plină de replici spumoase și încurcături delicioase de situație!
Autoarea reușește să-ți stârnească hohote de râs încă de la primele pagini. Emma și Kenny, cei doi protagoniști ai cărții, par complet incompatibili la prima vedere, însă chimia dintre ei se dovedește de-a dreptul explozibilă.
Aparent, Emma este chintesența conservatorismului britanic – o directoare de școală de fete în vârstă de treizeci de ani, cu o ținută clasică impecabilă, cultă, pedantă, încăpățânată, autoritară, iar pe deasupra și virgină!
În realitate, Emma se dovedește a fi un adevărat dezastru ambulant, reușind să provoace haos în tot felul de situații ce nu anunțau nimic deosebit, în cele mai neașteptate moduri!
La prima vedere, Kenny pare indolența personificată, afișând o lene studiată și mimând o încetineală în gândire în orice situație ce nu avea legătură cu golful, un sport la care excela și care îi adusese numeroase trofee. În plus, părea imun la faptul că majoritatea celor din jur îl judecau greșit, bazându-se pe ”isprăvile” lui nu tocmai flatante din copilărie și adolescență.
De fapt, Kenny avea o inteligență ascuțită și un simț al umorului ieșit din comun, amuzându-se în secret pe seama impresiei eronate pe care o lăsa celor din jur.
În momentul în care au fost forțați, prin forța împrejurărilor, să petreacă o perioadă de timp împreună, interesele Emmei și ale lui Kenny erau diametral opuse.
Emma ajunsese în America dornică să scape de un pretendent nedorit, Hugh, un duce scorțos mai în vârstă ca ea, ce rămăsese văduv de două ori până acum. Deși avea două fete adolescente din precedentele căsătorii, Hugh își dorea un moștenitor căruia să-i poată lăsa titlul. Pentru aceasta, își pusese sora să-i găsească o nouă soție ce trebuia să îndeplinească anumite criterii foarte stricte: să aibă un comportament ireproșabil și, în plus, să fie și virgină! Dacă în privința primului criteriu existau mai multe candidate eligibile, în privința celui de-al doilea sora ducelui nu a găsit decât doar câteva fete în vârstă de… treisprezece ani care mai puteau încă să îl îndeplinească 😄 Evident că, în acest caz, Emma părea alegerea ideală și, în plus, și singura! Drept consecință, când Emma a încercat să refuze cererea în căsătorie a ducelui, acesta a trecut la măsuri extreme, amenințând-o că va desființa școala de fete unde Emma era directoare, fapt ce îi era perfect la îndemână, ținând cont că el însuși o patrona.
În disperare de cauză, Emma a căutat febril o soluție prin care să scape de căsătorie fără a sacrifica școala și a realizat că singura cale era să-și compromită flagrant reputația, astfel ca Hugh să o considere complet nepotrivită și să renunțe benevol la căsătoria cu ea. Astfel, pretextând că avea de făcut o muncă de documentare pentru o lucrare științifică, Emma a plecat în Texas, unde era hotărâtă să adopte un comportament scandalos, despre care era convinsă că Hugh va fi informat în cel mai scurt timp, întrucât era conștientă că acesta pusese un detectiv pe urmele ei. Kenny, escorta masculină pe care buna ei prietenă Francesca Beaudine i-o pusese la dispoziție la un preț foarte accesibil de 50$ pe zi, extrem de chipeș dar care părea să aibă un intelect cam redus, părea exact răspunsul la rugăciunile ei!
De fapt, Kenny, care era miliardar în dolari, acceptase respectivul post fiind șantajat de Francesca sub promisiunea că va interveni pe lângă soțul ei, faimosul jucător de golf Dallie Beaudine, ajuns președintele Asociației Profesioniste de Golf, pentru a-i anula suspendarea lui Kenny din toate competițiile, măsură pe care acesta fusese nevoit să o ia în urma mai multor scandaluri în care fusese implicat Kenny. Deși fusese nevinovat de fiecare dată, aparențele indicau exact contrariul, iar acum Kenny era obligat să aibă un comportament ireproșabil pentru a reuși să revină în circuitul profesionist.
Ce va urma? O cascadă de întâmplări ilare, care mai de care mai halucinante, care te fac să nu poți lăsa cartea din mână! Nu vreau să vă dau prea multe amănunte, ci vă las plăcerea să le descoperiți singuri, asigurându-vă că vă veți distra la maxim!
În plan secundar, ne delectăm cu încă o poveste savuroasă de dragoste. Torie, sora lui Kenny, o tânără focoasă cu un temperament vulcanic, și Dexter, un tocilar sclipitor, flegmatic și meticulos, fac un cuplu absolut adorabil! Momentele dintre ei sunt absolut savuroase, reușind să te binedispună de fiecare dată.
M-am bucurat să-i reîntâlnesc pe Francesca și Dallie, cei doi eroi din ”Vino și sărută-mă!”, la fel de îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, deși trecuseră între timp paisprezece ani de la întâmplările de atunci, Dallie având în prezent 50 de ani, iar Francesca 44 de ani. O surpriză deosebit de plăcută a constituit-o Ted Beaudine, fiul celor doi. În precedentul volum din serie, pe când avea nouă ani, era un copil adorabil însă acum, ajuns la vârsta de 22 de ani, este un amalgam de contradicții, fiind prototipul tocilarului sexy, simpatic și spontan, dar plin de mușchi. Vom avea plăcerea să-l regăsim ca personaj principal în ”Call Me Irresistible”, care sper să apară cât mai repede la noi.
Vă recomand cu multă căldură această carte extrem de romantică, caldă și amuzantă, un adevărat medicament de bună dispoziție, care reușește să te lase cu o stare de bine la sfârșit!
Abia aștept să citesc următorul volum din serie!
Citate:
„Emma nu obișnuia să fie nehotărâtă. Pentru ea era o senzație nouă. Mai ales că nici nu știa de ce protesta. N-avea importanță dacă stătea și el în aceeași casă. Nu pornise în călătorie tocmai ca să-și compromită numele?”
„Parcă săruta petale de trandafir. Parcă mirosea a trandafiri. I se părea că femeia asta atât de fermă și agresivă avea cea mai dulce și delicată gură pe care o sărutase vreodată.”
„Sărutul deveni mai intens. Pasional. Emmei îi plăcea la nebunie. Nu crezuse că un sărut putea fi așa. Dar voia mai mult.”
„Mai avea de stat un pic mai mult de o săptămână. Trebuia să-și amintească sieși cine era Kenny Traveler – un bărbat pentru senzații, pentru scandal, poate chiar pentru creat amintiri, dar în nici un caz pentru totdeauna. Oricât de mult ar fi însemnat pentru ea noaptea precedentă, pentru el era doar un punct minuscul pe marele teren de golf al vieții sale.”

Cărțile autoarei Susan Elizabeth Phillips pot fi comandate din librăriile on-line litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, emag.ro

Listă cărți Susan Elizabeth Phillips

Recenzii și prezentări cărți Susan Elizabeth Phillips

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

 

20 Comments

 • Geo

  O lectură deosebită.
  O recenzie foarte frumoasă și ispititoare, Tyna! Felicitări! ❤️
  Uite și impresiile mele despre carte:

  “O lady rebelă” este o carte care m-a emoționat și-n același timp m-a făcut să râd în hohote. O lectură care te prinde încă de la prima pagină și pe care nu o poți lăsa din mână.
  Lady Emma este descendenta unei familii britanice de conți. Manierată, cu o atitudine de general, aceasta reușește să-i dea peste cap viața lui Kenny Traveler.
  Kenny este un jucător profesionist de golf, un tânăr ce pare leneș și indolent, un tip chipeș care preferă să nu dea explicații nimănui.
  Este desemnat să se ocupe de Lady Emma cât aceasta va sta în America. În timp ce el este hotărât să se poarte exemplar și să nu mai apară cu scandaluri în presă deoarece dorește să i se retragă suspendarea și să revină în turneul de golf, lady Emma este decisă să-și distrugă reputația pentru a scăpa de un duce odios care o șantajează pentru a se căsători cu el.
  Astfel, avem parte de momente tensionate, situații comice și dialoguri spumoase care ne destind, ne energizează și ne oferă o poveste absolut deosdbită.
  Autoarea Susan Elizabeth Phillips a reușit să ofere cititorilor un moment de visare în această perioadă tensionată.
  Mi-au plăcut mult cele două personaje principale. Firi antagonice, cei doi sunt precum doi magneți: se atrag și se resping în funcție de modul în care situația lor este într-un impas sau merge spre bine.
  Iar momentul când emoțiile își fac simțită prezența este momentul în care lupta lor interioară se extinde.
  O lectură pe care v-o recomand cu drag.

 • Oli

  Absolut delicioasa recenzie, a fost o incantare s-o citesc, felicitari Tyna, ai surprins perfect atmosfera cartii! Cat despre carte, am inceput-o aseara si o savurez de-a dreptul! Abia astept sa ajung dupa-amiaza acasa, sa reiau lectura M-am indragostit de adorabilele personaje

 • familiasimionescuyahooro

  Splendida recenzie, fermecatoare poveste!❤Felicitari, Tyna,multumesc mult pentru incantatoarea recomandare!❤

 • anasylvi

  Asta chiar e o carte romantica ispititoare! imi plac povestile acestea cu protagonisti aparent opusi, dar care descopera ca au multe in comun, de fapt, mai multe decat ar fi crezut initial. Umorul devine astfel spumos, ceea ce eu apreciez foarte mult.

 • Mirela Barbălată

  Delicioasă recenzia!
  Nu am citit nimic din serie dar se pare că este una amuzantă, relaxantă. Pe gustul meu!

 • Doina

  Susan Elizabeth Phillips se afla foarte sus in topul preferintelor mele. Cartile ei infrumuseteaza viata celor ce le citesc. Apreciez mult stilul ei, modul in care vorbeste despre situatii complicate si dureroase din viata oamenilor cu un umor elegant, subtil si totusi extrem de natural.
  Fiecare volum ma incanta si ma face sa regret ca am ajuns la final.
  Povestea lui Dallie si a Francescai m-a fermecat. Emma si Kenny sunt adorabili. Iar Torrie si Dexter nu se lasa deloc mai prejos. Secventa din parcarea restaurantului mi-a provocat hohote de ras.
  Faceti-va timp si cititi aceasta minunata carte si cautati sa cititi si celelalte opere ale autoarei daca nu ati facut-o pana acum! Nu veti regreta!
  Multumesc Tynei pentru recenzia entuziasta si o felicit atat pe ea cat si pe Geo pentru cuvintele frumoase!
  Ii sunt recunoscatoare editurii Litera pentru ca a adus-o in viata mea pe aceasta minunata autoare si sunt dispusa sa ii iert multe pacate printre care se numara titlurile de volume nu prea inspirate sau greselile de ortografie sau gramatica. Dar cine le mai baga in seama cand povestea este asa frumoasa!

Spune-ți părerea!