Delicatese Literare
Recenzii

O nouă șansă de Mona Kasten, Seria Again, Editura Bookzone – recenzie

O nouă șansă

(Trust Again – 2017)

Mona Kasten

Editura Bookzone

An apariție

Număr pagini: 416

  1. Un nou început – Being Again – 2016 – recenzie
  2. O nouă șansă – Trust Again – 2017
  3. Simte din nou – Feel Again – 2017 – prezentare
  4. Hope Again – 2019
  5. Dream Again – 2020
Mona Kasten este o scriitoare germană, care s-a dedicat scrisului după ce a urmat facultatea de Biblioteconomie și Știința Informării. A câștigat trei ani consecutiv premiul cititorilor din Germania pentru cel mai bun roman de dragoste. Trăiește împreună cu soțul său, cu pisicile și cu un număr impresionant de cărți.
Preferă plimbările în pădure, cafeina sub orice formă și izolarea care o ține departe de lume și îi permite să creeze cărțile-fenomen din categoria romance și să construiască personajele autentice cu care cititorii empatizează la prima pagină.
Seria Again este și va rămâne un fenomen internațional, fiind iubită de cititorii din toată lumea.
Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Chiar și în iubire. O nouă șansă este volumul doi al seriei Again, o carte de dragoste fenomen internațional, tradusă în numeroase limbi, cu peste 600.000 de exemplare vândute doar în Germania.
Cum poți să repari o inimă frântă?
Allie și Kaden predau ștafeta iubirii celor mai buni prieteni, iar de îndată ce Dawn îl cunoaște pe Spencer, simte că ceva e pe cale să se întâmple. La fel vei simți și tu, iar această poveste nu va lipsi de pe lista ta cu top cărți de dragoste.
Sentimentele de iubire se înfiripă din ce în ce mai mult în inima protagonistului, însă Dawn e convinsă că orice ai face, la final vei fi rănit. Spencer e hotărât să-i arate contrariul și începe o bătălie în care iubirea devine cea mai puternică armă.
Steagul alb se ridică abia atunci când Dawn află că în spatele poveștii lui de viață se ascund răni emoționale adânci. Acum O nouă șansă dezvăluie două suflete ce se întâlnesc cu adevărat și pornesc într-o călătorie la finalul căreia speră să se vindece reciproc.
O carte de dragoste despre puterea iubirii de a duce pasiunea dincolo de cer, o gură de aer proaspăt presărată cu o iubire de neuitat ce te poartă cu pași repezi spre fericire, făcându-te să apreciezi mai bine micile bucurii ale vieții.
O carte de dragoste despre libertatea inimii, despre contrastul dintre demonii trecutului și speranța iubirii, despre noi șanse.

După Un nou început, o încântătoare poveste young-adult, eram nerăbdătoare să citesc volumul următor al seriei. Lectura unei cărți reușite de genul acesta e ca o infuzie de bună dispoziție și bucurie, iar O nouă șansă mi-a răsplătit așteptările. Am descoperit și de această dată o poveste foarte frumos scrisă, cu personaje ușor de îndrăgit.

Autoarea a construit foarte bine povestea, adăugând emoție, un strop de umor, tensiune și dramatism cât să condimenteze acțiunea și, bineînțeles, iubire și romantism. Povestea e presărată cu momente de furie, de exasperare, de neliniște, de neputință, dar și de romantism, și, pe deasupra, e stropită din plin cu umor. Personajele sunt bine creionate, imperfecte, dar cu atât mai credibile, iar acțiunea e intensă, chiar dramatică pe alocuri, și atât de captivantă că nu am putut lăsa cartea din mână odată ce am început-o, iar finalul m-a lăsat cu un zâmbet pe buze.

Acțiunea, ca și primul volum, se petrece într-un campus universitar dintr-un oraș american, Woodshill. După povestea plină de năbădăi dintre Allie și Kaden – pe care îi reîntâlnim și ne bucurăm să aflăm aflăm că se înțeleg neașteptat de bine -, de data aceasta suntem martorii poveștii de iubire dintre prietenii acestora, Dawn și Spencer, pe care îi cunoaștem de asemenea din primul volum.

Deși foarte tineri, atât Dawn, cât și Spencer purtau în suflet răni emoționale adânci, ce-și aveau sursa în secrete și suferințe din trecutul fiecăruia, pe care le ascunseseră de ochii celorlalți, încercând să le facă față cum știau mai bine.

Dawn fusese crescută de tatăl ei iubitor, după ce mama ei îi părăsise când ea era mică. În copilărie, avusese un bun prieten, Nate, iar relația lor de prietenie se transformase într-una de iubire atunci când crescuseră. Însă apoi o făcuse să sufere, înșelând-o! Și, asta după ce se căsătoriseră! Prietenele ei știau de povestea cu Nate și de despărțirea lor, dar nu știau că cei doi fuseseră căsătoriți! Și, fiindcă tot vorbim de secrete, Dawn mai avea unul: scria ficțiune erotică, sub pseudonim.

Spencer provenea dintr-o familie de vază a comunității, părinții fiind avocați cunoscuți, foarte avuți. Sora lui mai mică, Olivia, se recupera extrem de greu, având crize urâte, în urma unui accident petrecut cu ani în urmă, accident de care Spencer se simțea vinovat. Și nu doar el se învinovățea, ci și părinții lui îl învinovățeau, mai ales tatăl, cu care avea o relație extrem de proastă.

Un personaj care m-a surprins este Saywer, colega de cameră a lui Dawn, o nimfomană, fosta iubită a lui Kaden, dacă v-o aduceți aminte, și care de fapt se va dovedi o tipă de treabă! Fac o paranteză pentru a vă spune că Saywer va fi protagonista următorului volum al seriei, pe care abia aștept să-l citesc, sper ca editura să-l publice cât mai repede!

La facultate, Dawn are un eșec la prezentarea unei lucrări – deoarece avea probleme cu vorbitul în fața unei audiențe – ceea ce o va determina să schimbe cursul la care era înscrisă, fapt ce se va dovedi benefic. Mi-a plăcut de profesorul Nolan, un aiurit la prima vedere, un nonconformist excentric, care avea o metodă foarte originală de predare. Iar una din colegele ei de curs, prietenoasa Evelyn, se va dovedi a fi… o potențială soră vitregă! Cum așa?! Veți vedea!

Să vă spun câteva cuvinte și despre relația dintre Dawn și Spencer, o relație inițial tensionată, cu suișuri și coborâșuri. Cei doi devin din prieteni – prieteni cu beneficii și apoi îndrăgostiți, însă problemele de atașament și încredere din cauza secretelor din trecutul lor îi pot despărți. Cum poți să repari o inimă frântă?

Va reuși iubirea să fie mai puternică decât teama de respingere și de a fi rănit? Vor reuși cei doi tineri să se vindece reciproc? Vă invit să descoperiți citind cartea!

Fragment:
Trebuia să mă controlez când era atât de aproape de mine. Firește că instinctele mele reacționau la mirosul lui de mosc și la carisma pe care o iradia. Dar asta nu avea nimic de-a face nici cu mine, nici cu dorințele mele. Aveam nevoie de distanță, pentru că voiam să împiedic căldura din stomacul meu să mi se ridice în obraji, pe care să-i transforme în două roșii. Unor fete le stă bine cu această roșeață. Arată de parcă tocmai s-ar întoarce de la o plimbare plăcută de iarnă. Eu, în schimb, mă acopăr de pete, întâi pe gât și apoi pe întreaga față, unde se răspândesc în mod inegal – numai bine nu îmi stă! În plus, nu voiam să mă înroșesc tocmai din cauza lui Spencer.
De parcă mi-ar fi citit gândurile, s-a îndreptat din nou și mi-a ridicat geanta de pe podea cu o mișcare rapidă.
– Hei! am strigat eu și am sărit în sus, vârându-mi iute mâinile în mânecile hainei. Când m-am răsucit, am văzut că Spencer coborâse deja un întreg rând de scări. Dă-mi-l înapoi pe Watson! S-a oprit pe hol și și-a înălțat privirea spre mine. – Watson? Ca John Watson?
Am încuviințat și mi-am înfășurat din mers eșarfa în jurul gâtului, în timp ce Spencer râdea sincer, din adâncul pieptului.
– Dacă ai ști cât de mult îmi doresc să te invit la o ieșire în oraș, acum, în secunda asta!
Am oftat. Așa făcea de o jumătate de an. Mă invita la întâlnire aproape zilnic, și de fiecare dată îl refuzam.
Nu ieșeam la întâlniri. Nu voiam să ies la întâlniri. Și, oricât de mult și-ar fi dorit-o corpul meu, nu voiam să i-l mai dăruiesc niciunui tip.
– Știi care e răspunsul meu, i-am spus, oprindu-mă cu o treaptă deasupra lui. Acum, ne priveam ochi în ochi.
Am văzut albastru. Ochi albaștri și un rânjet deschis.
– Dar vii cu mine, nu?
– De parcă mi-ai da de ales, am comentat.
În clipa următoare, a sărit peste restul scărilor, cu Watson ostatic sub braț.
Acela a fost răspunsul lui.

Cartea O nouă șansă de Mona Kasten poate fi comandată de pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

Recenzii și prezentări cărți young adult

9 Comments

Spune-ți părerea!