O pasiune pentru el, Seria Frații Davenport, Vol. 1 de Paula Stoianovici, Editura Stylished – recenzie
O pasiune pentru el
Seria Frații Davenport, Vol. 1
Paula Stoianovici
Editura Stylished
Genul: 18+
Anul aparitiei: 2019
Nr. de pagini: 368
Myla Pierce știe ce vrea de la viitorul ei. Să își continue studiile, să aibă o carieră și să uite de trecutul zbuciumat. Iar mutarea la New York este ocazia perfectă să își vadă visele împlinite. Însă când un anumit bărbat îi tot dă târcoale, planurile ei se schimbă.
Roman Davenport o prinde într-un joc al seducției și al pasiunii, iar aceasta cade pradă lui. Doar că își dă seama că sub fațada bărbatului frumos, seducător și cu un șarm aparte, se mai ascunde ceva. Umbrele trecutului își fac apariția, pasiunea se transformă, dar oare este suficient ca să îi țină împreună?
“Iubește-mă! Alungă toți monștrii ce se află în mine. Știu că o poți face. Să fim doar doi iubiți care își consumă pasiunea, fără trecut, fără certuri, fără nimic. Doar noi doi.”
Eram foarte curioasă în privinţa acestei serii, abia aşteptam să îi cunosc pe fraţii Davenport. Coperta este atrăgătoare, îţi ia ochii şi abia aştepţi să păşeşti în interiorul paginilor pentru a afla povestea. Eram foarte entuziasmată când am început să citesc cartea. Poate este vina mea că am avut pretenţii prea mari, dar aceasta m-a dezamăgit.
O să încerc să argumentez ce nu mi-a plăcut şi ce nu m-a convins.
Seria se numeşte Fraţii Davenport, însa eu am întâlnit în carte un singur frate, respectiv Roman. În toate seriile de acest gen pe care le-am citit, şi nu au fost puţine, în prima carte erau prezentaţi toţi protagoniştii seriei pentru ca apoi fiecare carte din serie să se concentreze asupra unuia/uneia dintre fraţi sau surori, depinde de caz.
Din prima pagină a cărtii, autoarea ne introduce direct în poveste şi facem cunoştiinta cu eroina noastră, Myla Pierce, o tânără care este în pragul admiterii la facultate, un pas important pentru toţi tinerii. După plecarea neaşteptată a mamei sale, viaţa Mylei şi a tatălui său nu a fost deloc uşoară, mai ales că existau şi multe probleme financiare. S-au mutat la bunica ei şi, în scurt timp, tatăl a plecat la New York să îşi încerce norocul. Am aşteptat toată cartea să aflu de ce a plecat mama, de ce a uitat de copil, de ce s-a despărţit de soţ. Nu am găsit răspunsuri în acest prim volum, poate că în volumul al doilea autoarea o să ne dezvaluie mai multe.
Fata dorea să îşi înceapă studiile la celebra universitate New York University. Dorinţa i se îndeplineste în momentul în care tatăl ei o sună şi o cheamă la el pentru a fi împreună. Nu am înteles exact relaţia cu tatăl ei. Era ba rece, ba caldă si nu am inteles motivele. La fel cum nu am inteles cum de, după ce își părăseşte bunica pe care o iubeşte foarte mult şi pleacă la New York, nu-i mai dă nici măcar un telefon ca să o întrebe de sănătate. Mi s-a părut ciudat că autoarea nu mai pomeneşte de bunică, mai ales că la început ne-a prezentat o legătură foarte strânsă între ele.
Ajunsă la New York, Myla are surpriza să descopere că tatăl ei locuieşte în Manhattan, într-un apartament foarte mare, ea ştiind că locuinţa lui se afla în Brooklyn. Pe parcursul cărtii autoarea nu ne explică motivul traiului îmbelşugat la care a ajuns tatăl ei într-un timp atât de scurt şi nici cum şi-a obţinut funcţia într-o companie foarte mare, mai ales că în momentul în care a plecat era într-o situaţie foarte precară. Îmi pare rău să o zic, dar nu este credibil. Aș fi vrut ca autoarea să ne povestească evoluţia tatălui la New York sau dacă omul a câştigat la loto
Ajunsă în marele oras, locul tuturor posibilitatilor, viaţa fetei se schimbă cu 180 de grade, se înscrie la facultatea mult visată la care ajunge să meargă doar în prima zi, pentru că în rest autoarea nu ne-a mai dus-o pe Myla pe la facultate. Datorită tatălui ei şi influenţei acestuia, ea ajunge să fie stagiară la prestigioasa publicaţie New York Times.
Şi acum intră în scenă personajul nostru masculin, Roman Davenport. Modul în care se cunosc cei doi mi s-a părut oarecum cunoscut cu altă serie pe care am citit-o.
“Termin de băut cafeaua în timp record şi ies din birou. Mă îndrept spre biroul Sarei, dar o vibraţie mă face să încetinesc şi să scotocesc prin poşetă după telefon. Îl găsesc şi văd că am primit un mesaj de la prietena mea, Lauren. Îmi urează succes în noul oraş şi la facultate. Vreau să îi răspund la mesaj, dar nu mai reuşesc deoarece mă izbesc de un corp masiv. Şi fiindcă sunt încălţată în pantofi cu toc, mă dezechilibrez şi cad în fund, chiar în faţa lui. Ridic privirea și văd peste cine am dat. Iar când încep să îmi plimb ochii de jos în sus, rămân fără aer în plămâni.
În faţa mea stătea un bărbat înalt şi suplu, cu un corp bine proporţionat. Îmbrăcat într-un costum din trei piese, de culoare gri cenuşiu, la care a asortat o cămaşa albă şi o cravată roşie, bărbatul arăta absolut mirific. Dar când privirea îmi ajunge la faţa lui, pentru a-i vedea chipul, rămân cu gura căscată.”
Cei doi ajung să se reîntâlnească la o gală organizată de primarul New Yorku-lui unde Myla şi tatăl ei sunt invitaţi. Iarăşi nu am înteles cum a reuşit să urce atât de mult pe scara socială tatăl Mylei pentru a fi invitat la evenimente aşa de mari.
Atracţia dintre Myla şi Roman este evidentă şi niciunul nu îşi poate lua ochii de la celălalt. În curând, între ei se înfiripă o relaţie destul de tumultoasă. Treptat, aflăm că fiecare are un trecut destul de sumbru, dar fără ca autoarea să ne prezinte prea multe detalii. Aflăm că Roman a avut o iubită o perioadă destul de lungă şi, de aproximativ doi ani, nu se mai află în nicio relaţie serioasă. Myla se confrunta şi ea cu nişte demoni – eu am înteles că a fost abuzată de un băiat, o cunoştiinţă, dar nimic nu este clar. Aş fi vrut să aflu mai multe despre drama prin care a trecut Myla. Un alt semn de întrebare pentru mine este personajul Andrew, care apare în New York şi care doreşte să vorbească cu Myla. Cine este acest Andrew, care este scopul apariţiei lui ştie doar autoarea, pentru că nouă nu ne-a dat prea multe indicii.
Pentru mine povestea de dragoste dintre Myla şi Roman nu a fost prea convingătoare. Roman chiar face tot ce este posibil ca relaţia lor să meargă: este foarte întelegător, îi acordă cât spaţiu are nevoie, este romantic, este atent la nevoile ei şi îi demonstrează că o iubeşte foarte mult. Pe de alta parte Myla mi se pare o puştoaică râzgâiată şi instabilă emoţional, care nu ştie exact ce vrea. Eu cred că ar fi trebuit să îşi deschidă sufletul în faţa lui Roman şi să îi spună prin ce a trecut. El a dovedit că este un bărbat serios, am rezonat cu el, mi-a plăcut cum a fost conturat, cu toate că nu am aflat prea multe despre familia Davenport.
De-a lungul cărţii, am tot sperat că voi afla răspunsuri la întrebările care erau fără răspuns. Mi-aş fi dorit să aflu de ce a plecat mama Mylei, aşa cum aş fi vrut să aflu şi cum de tatăl fetei a reuşit să se refacă financiar într-un timp aşa de scurt. La fel, prin ce traumă a trecut Myla? De ce s-a despărţit Roman de iubita lui? Poate vom afla răspunsurile în volumul următor.
A existat şi un lucru care m-a deranjat destul de mult, şi anume că, la fiecare două pagini, Myla manâncă şi face duş. Prea mult, prea repetitiv. Da, poate că în alte cărti a prins această repetitivitate a mâncatului, dar acolo era justificată şi argumentată.
Înteleg că, atunci când scoţi o carte în regim propriu, mai există scăpări că nu ai cum să le ştii pe toate. Când însă cartea apare la o editură, eu ca cititor am așteptări mai mari…
Per total, stilul cărtii nu mi-a plăcut, mi s-a părut că exprimarea este ca într-o convorbire telefonică între două prietene care îşi povestesc o carte.
Totodată mi-ar fi plăcut să citesc şi ceva din perspectiva lui Roman, pentru a-i întelege mai bine povestea. Ideea cărtii nu este rea, dar trebuia dezvoltată şi făcută credibilă.
Îi mulţumesc autoarei pentru cartea oferită pentru recenzie şi sper că parerile mele nu o vor supăra şi că în următorul volum ne va demonstra că îşi merita locul pe piaţa de carte.
17 Comments
anasylvi
Multumesc pentru impresiile tale, Carolin! Eu nu citesc acest gen, dar cu siguranta un cititor impatimit depisteaza rapid similitudini si clisee.
Carolina Bianca
Stiu ca nu este genul tau! Multumesc. Ana!
Fratiloiu Dorina Petronela
Multumim Caro pentru sinceritate, din pacate multe carti sunt scrise in genul acesta. Cred ca citittorii ar trebui sa stie ce cumpara!
Carolina Bianca
Cu tot dragul, Dodo!
Bălan Daniela
Foarte frumoasă și bine argumentată recenzia , felicitări ❤️
Carolina Bianca
Multumesc!
Oli
O recenzie argumentata si bine punctata!
Carolina Bianca
Multumesc frumos, Oli!
Tyna
Felicitări pentru recenzie!
Carolina Bianca
Multumesc, Tyna!
Mirela Barbălată
Felicitări, Caro pentru sinceritate!
Nu văd de ce autoarea s-ar supăra pentru cele spuse de tine. Scriitorii români trebuie să înțeleagă că uneori mai dau şi greş. Iar noi să ne învățăm să fim sinceri.
Carolina Bianca
Multumesc mult, Mirela!
Geo
O recenzie sinceră, obiectiva. Felicitări, Caro. Si eu sunt de aceeași părere cu tine in privința acestui prim volum al seriei. Sa speram ca in volumul 2 autoarea va evolua…
Carolina Bianca
Mulțumesc pentru, Geo! Și eu aștept o evoluție masiva în vol. 2!
gabrielle
hmmm…adica a lasat cartea exact cum era pe wattpad??
Am crezut ca daca a scos cartea la o editura a fost indrumata ce sa schimbe, sa nu mai para o povestioara usurica.
Geo
Probabil că da…
Geo
Impresiile mele despre carte le găsiți aici:
https://justreadingmybooks.wordpress.com/2019/11/14/o-pasiune-pentru-el-de-paula-stoianovici/