Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O petrecere minunată de Crăciun – Walko – Editura DPH

O petrecere minunată de Crăciun

(Das wunderbare Weihnachtsfest – 2016)

Walko

Traducere: Lorina Chitan

Editura DPH

Nr. de pagini: 48

Grupa de vârstă: 3-5 ani, 5-7 ani

An apariție: 2018

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

Mâine este Crăciunul. Pajiștile, copacii și câmpurile sunt îmbrăcate în mantii albe de nea. Pentru Iepurilă și UrSoc, întreaga pădure este atât de mirifică iarna! Dar în Poiana Iepurașilor se întâmplă și lucruri neașteptate, care le dau celor doi prieteni o mulțime de emoții. Scorbura călduroasă și confortabilă a grăsunului Jakob este dintr-odată îngropată sub un morman de zăpadă! În plus, un necunoscut mic și ciudat, care apare de nicăieri, este gata-gata să se înece în lac!! Așa că, până în seara de Ajun, Iepurilă, UrSoc și toți prietenii lor sunt ocupați până peste cap să rezolve toate problemele apărute și să se pregătească de Crăciun. Sărbătoarea Crăciunului trebuie să fie cel puțin la fel de minunată ca în ceilalți ani, nu-i așa?

Mai avem puțin până la Crăciun și ce carte poate fi mai potrivită pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă decât O petrecere minunată de Crăciun de Walko?

În O petrecere minunată de Crăciun, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, Walko ne delectează cu o nouă aventură fascinantă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va fermeca cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va înduioșa.

Cei doi prieteni formează, și de această dată, un cuplu minunat, completându-se reciproc prin bunătatea, curajul și inteligența lor.

În Poiana Iepurașilor este mare forfotă, întrucât se apropie Crăciunul și cu toții speră să petreacă minunat, ca în fiecare an. Dar, vai! Vizuina grăsunului iepuraș Jakob este îngropată sub o avalanșă de zăpadă! Iar în interiorul acesteia se afla tabloul pe care acesta îl desenase cu multă migală și atenție la detalii, înfățișându-i pe UrSoc și Rilă-Cavalerilă, cărora spera în acest fel să le facă o surpriză minunată, și care acum pare pierdut pentru totdeauna.

Din care afară de necăjit, Jakob nu putea fi înveselit în niciun fel, în ciuda faptului că UrSoc și Rilă-Cavalerilă le-au mobilizat și pe celelalte animale, construindu-i lui Jakob un iglu din zăpadă, pe care l-au decorat apoi cu un brăduț festiv.

Evenimentele se precipită în momentul în care UrSoc, Rilă-Cavalerilă și prietenii lor observă un omuleț ciudat, prins captiv în gheața din lac, gata-gata să se înece. Iar, după ce îl salvează, pericolele continuă să se întețească, necunoscutul părând să atragă belele ca un magnet, cu toții trebuind să facă mari eforturi pentru a-l ajuta.

În final, asistăm la o spectaculoasă întorsătură de situație, binele făcut de UrSoc, Rilă-Cavalerilă și prietenii lor întorcându-li-se înzecit! Bănuiți cine era bizarul omuleț… 😊

O minunată carte pentru copii, captivantă și instructivă, din care cei mici vor învăța puterea prieteniei și a solidarității, că trebuie să apreciezi ceea ce ai, iar a dărui este adesea mai plăcut decât a primi.

Vreau să menționez și minunatele ilustrații realizate de Walko, detaliate și foarte sugestive, care au darul de a te introduce în atmosfera magică a Crăciunului.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O scrisoare pentru Moș Crăciun, O aterizare cu peripeții, Talismanul buclucaș, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Cartea O petrecere minunată de Crăciun de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *