Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O petrecere surpriză – Walko – Editura DPH

O petrecere surpriză

Walko

Editura DPH

Nr. de pagini: 47

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2018

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

UrSoc este foarte dezamăgit. Se pare că toți prietenii au uitat de ziua lui de naștere. În centrul atenției este doamna Gaga, care s-a întors de la oraș, unde a luat cina la lumina lumânărilor. Acum toată lumea din Poiana Iepurașilor vrea să aibă parte de această experiență. Așa că Iepurilă și UrSoc străbat pădurea în lung și-n lat în căutare de ciuperci. Ce păcat că toate aceste pregătiri nu au nicio legătură cu ziua lui UrSoc! Însă el va avea parte de o surpriză minunată, pe care doar prietenii adevărați o pot organiza...

O petrecere surpriză de Walko, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, este o carte minunată despre prietenie, despre bucuria de a dărui și a-i surprinde pe cei dragi, care le va încălzi cu siguranță inimile atât celor mici cât și celor mari!

Se apropie ziua de naștere a lui UrSoc, care este deopotrivă emoționat dar și neliniștit la gândul că prietenii lui au uitat de această aniversare. Bineînțeles că Iepurilă, zis și Rilă-Cavalerilă nu a uitat, dar vrea să îi facă o surpriză pe cinste bunului lui prieten UrSoc, astfel că se preface că nu înțelege aluziile din ce în ce mai puțin subtile ale acestuia.

Sub pretextul organizării unei petreceri câmpenești, străbat poiana în lung și lat în căutare de ciuperci pentru preparate și pentru a-i invita pe toți la serbare. Deși trist că Iepurilă părea a fi uitat cu desăvârșire de ziua lui de naștere, UrSoc, optimist din fire, se bucură totuși că va avea șansa să se distreze alături de prieteni.

”- I se putea întâmpla oricui să uite de o zi de naștere! Nu-i așa grav! a concluzionat el, iar șoricelul a fost întru totul de acord. UrSoc era acum nerăbdător să se întoarcă acasă, la prietenul său Cavalerilă. Abia aștepta petrecerea câmpenească. Și chiar dacă nu era o petrecere în cinstea zilei lui de naștere, asta nu însemna că nu se putea distra!”

Ceea ce va urma însă îi va depăși cele mai mari așteptări! Vă invit să descoperiți singuri în carte minunata surpriză pe care i-au făcut-o prietenii lui UrSoc.

”Nu se mai pomenise vreodată în Poiana Iepurașilor un așa eveniment fastuos”

O carte încântătoare și înduioșătoare, care reușește să te captiveze și să te amuze de la prima până la ultima pagină!

Vreau să menționez și minunatele ilustrații realizate de Walko, detaliate și foarte sugestive.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O petrecere minunată de Crăciun, O scrisoare pentru Moș Crăciun, Talismanul buclucaș, O aterizare cu peripeții, Misterul minei de aur.

Cartea O petrecere surpriză de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

2 Comments

Spune-ți părerea!