Delicatese Literare
Recenzii

O șansă incredibilă de Amanda Quick, Editura Litera, Colectia Carti Romantice – recenzie

O şansă incredibilă (The Golden Chance 1990)

Amanda Quick

Editura Litera / Lira

Colecţia Cărţi Romantice

Uluitoare, încăpățânată și independentă, cu vederi de stânga și apărătoare a cauzelor celor năpăstuiți, Philadelphia Fox se trezește în conflict cu două dintre cele mai puternice, bogate și influente familii din statul Washington.
Philadelphia le consideră pe acestea vinovate de moartea celei mai bune prietene a ei, Crissie Masters. Acum ea este moștenitoarea acțiunilor lăsate de Crissie, care ar putea influența alegerea următorului director executiv al firmei – lucru care îl aduce în viața ei pe Nick Lightfoot, fiul rătăcitor și extrem de atrăgător al familiei.
O pasiune neașteptată și de nestăpânit se aprinde între cei doi, iar Phila – a cărei viață amoroasă este celebră pentru ghinion – trăiește cea mai profundă fericire pe care a cunoscut-o vreodată.
Dar în trecutul amândurora stau ascunse secrete tulburătoare și periculoase, care le-au dat peste cap viețile. Și acum, amândoi trebuie să facă o alegere foarte dificilă. Să aibă încredere unul în celălalt poate reprezenta un risc foarte mare – dar și șansa la un viitor incredibil care ar putea să nu mai apară niciodată.
O carte scrisă în stilul inconfundabil al lui Amanda Quick – romantică, amuzantă și cu puțin mister.
Phila este un personaj adorabil. Sinceră, bună, altruistă, zăpăcită, debordând de energie, îmbrăcată în culori vesele și țipătoare, îl cucerește de la prima vedere pe flegmaticul Nick, al cărui umor sec m-a amuzat de multe ori pe parcursul cărții.
Cu o inteligență ascuțită, înalt, masiv și hotărât, Nick dovedește o sensibilitate surprinzătoare și o mare capacitate de a iubi. Deși scopul lui inițial fusese să o convingă pe Phila să-i cedeze acțiunile, încă de la prima întâlnire el decide că adevărata miză, cea cu adevărat importantă, era să o cucerească și să o păstreze pentru el pentru totdeauna.
„În seara aceea, totul se schimba. În seara aceea, învăţa din nou să se bucure de simpla plăcere masculină a anticipării.
Nick este de-a dreptul fascinat de Phila, de energia ei pozitivă și de viteza cu care se repezea să facă toate lucrurile, fără să stea prea mult pe gânduri.
„Îşi aminti prima impresie pe care i-o făcuse ea – o maşină cu motorul la ralanti, dar care, în mod normal, gonea prin viaţă cu viteză maximă. ”
Nick nu trebuie să depună prea multe eforturi pentru a o seduce, Phila fiind, la rândul ei, absolut captivată de Nick, a cărui apropiere stârnește în ea emoții pe care nu le mai simțise niciodată până atunci și pe care este mai mult decât nerăbdătoare să le dea curs, astfel că singura problemă a lui Nick este să o mai tempereze puțin în momentele lor fierbinți de pasiune, pentru a putea savura și ea senzațiile, nicidecum să o accelereze, ea făcând oricum totul la viteză maximă.
„– Mă vei săruta? întrebă Nick încet. Am luat-o razna tot întrebându-mă cum ar fi. La fel şi ea. Phila recunoscu în sfârşit asta în sinea ei, gemu încetişor şi cedă nefamiliarei forţe a pasiunii.”
„Fapt era că, în ciuda tuturor dovezilor care impuneau contrarul, în ciuda tuturor avertismentelor evidente şi împotriva raţiunii ei, începea să aibă încredere în Nick. Bărbatul era prea mare, prea misterios şi puţin prea deştept pentru gustul ei, însă, dincolo de toate aceste aspecte supărătoare, avea un miez dur, pe care ea îl considera irezistibil de liniştitor.”
Secrete tulburătoare din trecut și interacțiunea cu cei din jur amenință să-i despartă, pericole pândesc din umbră, dar cei doi vor reuși să treacă cu brio testul dragostei și încrederii reciproce, demonstrând că erau adevărate suflete pereche și primind o șansă nesperată cândva la un viitor luminos și plin de momente de fericire împreună.
Un mare plus al cărții este și modul în care este abordată ideea de familie: apartenență, loialialitate, iertare și sacrificii făcute pentru a menține familia unită, indiferent de greșelile și slăbiciunile fiecăruia, finalul demonstrând că toate eforturile făcute au meritat efectul obținut.
Vă recomand cu plăcere această carte caldă, romantică și amuzantă, care reușește să te deconecteze și să te lase cu o stare de bine la sfârșitul ei.

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

Recenzii și prezentări cărți Amanda Quick

 

 

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *