Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O scrisoare pentru Moș Crăciun – Walko – Editura DPH

O scrisoare pentru Moș Crăciun

Walko

Traducere: Lorina Chitan

Editura DPH

Nr. de pagini: 48

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2018

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

Oare există pe lume o zi mai frumoasă decât Ajunul Crăciunului? În așteptarea serii de Ajun, ca să nu simtă că timpul trece prea încet, Iepurilă și Ursoc se distrează copios cu o bătaie strașnică cu bulgari de zăpadă. Deodată, chiar pe nasul lui UrSoc aterizează o scrisoare, care cu siguranță este pentru Moș Crăciun. Iar de aici începe o adevărată aventură pentru cei doi prieteni! Că să-l ajute într-o călătorie palpitantă, plină de emoții și peripeții, prin pădurea acoperită cu un strat gros de nea. Și în acest an, cei doi prieteni au parte de un Crăciun cu totul și cu totul special!

Cărțile de Crăciun ne încântă sufletul și ne introduc în atmosfera magică sărbătorilor de iarnă. Totodată, ele sunt un mijloc excelent pentru a-i învăța pe cei mici importanța prieteniei și a solidarității, că trebuie să apreciezi ceea ce ai, iar a dărui este adesea mai plăcut decât a primi.

În O scrisoare pentru Moș Crăciun, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, Walko ne delectează cu o nouă aventură fascinantă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va fermeca cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va înduioșa și amuza.

Cei doi prieteni formează, și de această dată, un cuplu minunat, completându-se reciproc prin bunătatea, curajul și inteligența lor.

În dimineața de Ajun, UrSoc și Iepurilă, zis și Rilă-Cavalerilă, erau în culmea fericirii în așteptarea lui Moș Crăciun. Totuși, până la lăsarea serii mai erau câteva ore bune, iar cei doi prieteni s-au hotărât să facă o mulțime de lucruri distractive. Tocmai când încinseseră o bătaie cu bulgări, porumbița poștărița, care trecea deasupra lor cu o tolbă plină de scrisori pentru Moș Crăciun, a scăpat una dintre acestea, care a aterizat fix pe nasul lui UrSoc.

Vai! Scrisoarea era de la Bill Biluță, un pui de marsotă, care acum nu mai avea șansa să primească vizita lui Moș Crăciun! Fără a sta pe gânduri, UrSoc și Rilă Cavalerilă au și pornit la drum, pentru a-i livra ei lui Moș Crăciun scrisoarea lui Bill Biluță.

Deși nu au ales de fiecare dată cele mai potrivite metode pentru a-l ajunge pe Moș Crăciun, cei doi prieteni compensau prin entuziasm și determinare.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte toate peripețiile de care vor avea parte UrSoc și Rilă Cavalerilă, precum și dacă au reușit în final să-l ajute pe Bill Biluță să primească vizita lui Moș Crăciun.

O carte încântătoare, cu un mesaj cald și generos, care te lasă cu multă speranță în suflet și o stare de bine!

Vreau să menționez și minunatele ilustrații realizate de Walko, detaliate și foarte sugestive, care au darul de a te introduce în atmosfera magică a Crăciunului.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, Pe urmele lui Dolofănțel, O petrecere minunată de Crăciun, O aterizare cu peripeții, Talismanul buclucaș, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Cartea O scrisoare pentru Moș Crăciun de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *