Delicatese Literare
Cărți pentru copii

O șoaptă în zăpadă de Kate Westerlund, Feridun Oral, Editura DPH – recenzie

O șoaptă în zăpadă

(A Whisper In the Snow – 2018)

Kate Westerlund, Feridun Oral

Editura DPH

Nr.pagini: 32

An apariție: 2018

Ce faci atunci când crezi că auzi o șoaptă în zăpadă? Ei bine, dacă ești ca unul dintre iepurașii din grupul de prieteni din această carte, vei decide să investighezi. Atunci când găsești un ursuleț de pluș pierdut, stricat și îngropat în zăpadă, trebuie să te gândești ce să faci ca să îl ajuți. Dacă este pierdut, înseamnă că nu numai ursulețul va avea parte de un Crăciun nefericit, ci și copilașul, care și-a pierdut prietenul cel mai de preț.
Animalele poveștii noastre aveau nevoie de un plan. Așadar, împreună cu ursul (cel adevărat) Artur, care știe mereu ce este de făcut, acești prieteni rezolvă problema numai cu iubire, puțin timp și un pic de efort. Astfel, au reușit ca un vechi ursuleț pierdut să ajungă chiar la timp pentru a face un Crăciun foarte special copilului care și-a pierdut ursulețul mult iubit.
Scrisă într-un mod amuzant și magnific ilustrată, aceasta este o poveste încântătoare despre încredere, speranță și magia specifică Crăciunului. Este povestea perfectă de Crăciun!
O șoaptă în zăpadă este o carte încântătoare și înduioșătoare, de o calitate excepțională, magistral ilustrată, care surprinde din plin spiritul Crăciunului – solidaritatea, bunătatea, altruismul și plăcerea de a dărui! O carte tocmai bună de citit copiilor în această perioadă!
Jucăriile preferate ale copiilor nu arată ca scoase din cutie, ci uzate și smotocite. Dar, deși sunt vechi și ponosite, un copil nu va renunța niciodată la ele pentru altele noi și strălucitoare. Doar și jucăriile au suflet, nu-i așa? Iar copiii dispun de un al șaselea simț care rezonează cu acesta… Deși acest simț dispare cu trecerea anilor, ceva din acel sentiment de atașament față de lucrurile preferate rămâne. De câte ori, adulți fiind, nu am îmbrăcat un pulover preferat, chiar dacă este scămoșat, doar pentru că ne simțim legați sufletește de el?
Deși nu s-a găsit o explicație științifică pentru acest fapt, una din jucăriile preferate ale copiilor din întreaga lume a fost și rămâne ursulețul de pluș. Să fi avut oare filmul Cartea Junglei, în care ursul Baloo a cucerit inimile a milioane de telespectatori, o contribuție în acest sens?
Intriga cărții este una simplă.
Trei veverițe simpatice și inimoase, Agnes, Kit și Wally, însoțite de doi șoricei curioși, Bella și Bob, au auzit o șoaptă în zăpadă. Mare le-a fost mirarea când, săpând puțin, au găsit sub zăpadă un ursuleț de pluș înghețat.
Neștiind cum să procedeze, au mers cu toții să-i ceară sfatul ursului Arthur, înarmați cu un borcan cu miere, pentru a-l îmbuna pe acesta întrucât l-au trezit din hibernare.

Înțelept, ursul Arthur a realizat că ursulețul de pluș era chiar jucăria preferată a unui copil, întrucât se vedea că îl însoțise pe acesta peste tot. Iar cum acesta se pierduse, era evident că și ursulețul și copilul erau extrem de nefericiți în ajun de Crăciun.

Însuflețiți de spiritul Crăciunului, cu toții s-au unit pentru a repara ursulețul și a-l îmbrăca frumos pentru revederea cu copilul care-l deținuse. Arthur i-a cedat vechea lui vestuță, Wally i-a atașat clopoțelul lui preferat pentru a-l ajuta să nu se mai piardă vreodată, iar păsările au zburat în toate zările pentru a-l găsi pe copilul care-și pierduse ursulețul.

Corbul a venit primul cu vestea că a găsit o fetiță tristă care-și plângea jucăria preferată, iar bufnița s-a oferit să ducă ursulețul de pluș la ușa acesteia.

Finalul este atât de cald și de fericit, încât simțim și noi că ne cuprinde spiritul Crăciunului!

Mulțumim Editura DPH pentru cartea O șoaptă în zăpadă oferită pentru recenzie!

Cartea O șoaptă în zăpadă de Kate Westerlund, Feridun Oral poate fi comandată pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

10 Comments

Spune-ți părerea!