Delicatese Literare
Recenzii

O țintă seducătoare de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste – recenzie

O țintă seducătoare

(The Hunter – 2016

Kerrigan Byrne

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

 1. 1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015) – recenzie
 2. 2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016)
 3. 3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander – 2016) – recenzie 
 4. 4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017) – recenzie
 5. 5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzie
 6. 6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo – 2018) – recenzie 
 7. 7. Străinul seducător (A Dark and Stormy Knight – 2019) – prezentare
 8.     7.5. The Earl of Christmas Past – 2020
 9. 8. The Earl on the Train – 2021

Cunoscut drept unul dintre cei mai eficienți asasini, Christopher Argent nu-și ratează niciodată ținta, iar victimele nu au nici o șansă odată ce au intrat în vizorul lui. Dar următoarea lui misiune se dovedește neobișnuită, căci persoana pe care urmează să o elimine la comandă – populara și năucitor de frumoasa actriță Millie LeCour – reușește să-l dea complet peste cap. Copleșit de atracția pe care o simte față de ea, Christopher se vede pus într-o situație în care n-a mai fost vreodată: pur și simplu, nu-și poate îndeplini sarcina. Ba, chiar mai mult, el va face tot ce-i stă în putință pentru a-i salva pe Millie și pe fiul ei, chiar dacă asta înseamnă să-și riște propria viață…

Când află ce a fost angajat Christopher să facă, Millie este sfâșiată între teama care îi umple inima și focul care îi pârjolește sufletul. Poate că singura ei salvare este să se lase protejată de brațele acestui bărbat periculos, nimeni altul decât cel mai vestit asasin al Londrei – însă a se lăsa pradă dorinței ar putea fi cea mai mare greșeală pe care a făcut-o vreodată.

Ajunși amândoi ținta unor minți criminale, Millie și Christopher sunt nevoiți să învețe să se încreadă în sentimentele pe care au tot încercat să le nege – și să accepte dragostea la care nu mai îndrăzneau să spere…

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

A doua carte din serie, O țintă seducătoare, ne oferă o poveste tulburătoare, în care vom constata că până și un asasin plătit poate căpăta o șansă miraculoasă de izbăvire, atunci când soarta, după multe lovituri nedrepte, a decis să scoată un înger în calea sa. Christofer Argent stătuse în închisoare ani de zile fără nicio vină, fiind născut acolo de o mamă prostituată.

Christofer își adorase mama, iar faptul că fusese nevoit să asiste la asasinarea acesteia îl marcase profund, jurând să o răzbune cu orice preț. Pentru aceasta se antrenase asiduu, devenind o armă mortală. După eliberare, se răzbunase crunt pe ucigașii mamei lui și pe toți care îl maltrataseră în închisoare.

Ajuns mâna dreaptă a lui Dorian – șeful lumii interlope, Christofer era cel mai de temut și eficient asasin plătit. Însă când este angajat să o omoare pe fermecătoarea actriță Millie LeCoeur, Christofer constată că-i este imposibil să ducă la capăt misiunea, ajungând să-și riște chiar viața pentru a o proteja pe aceasta și pe fiul ei de mințile criminale ce-i doreau răul.

Pe parcursul acțiunii, vom descoperi că, dincolo de masca impenetrabilă pe care și-o pusese, în inima lui Christofer exista încă multă bunătate, iar toate asasinatele comise aveseseră drept țintă persoane malefice, pe care-i fusese ușor să le înlăture.

Pe lângă povestea încântătoare de iubire din acest volum, o vom cunoaște și pe eroina următoarei cărți din serie – Philomena St. Vincent, vicontesă de Benchley, soția celui care ordonase asasinarea lui Millie. Riscându-și siguranța personală și chiar viața, Philomena le-a sărit în ajutor lui Christofer și Millie. Finalul cărții ne aduce și o răsturnare spectaculoasă de situație, Christofer Argent fiind de acord să-și pună impresionantele lui abilități în slujba legii, sub comanda inspectorului Carlton Morley.

Citate:

„Millie scoase un suspin de dorinţă, fără a se rușina de frenezia ce începea să se adune în interiorul ei. Cine ar fi putut ghici? Cine și-ar fi imaginat că dorinţa putea fi ceva atât de delicios? Că nerăbdarea te putea captura în mâinile ei… în mâinile sale mari, calde și aspre… și să te deposedeze de mândrie până în punctul în care îţi venea să implori mai mult?”

„Încă cinci pași și avea să dea colţul. La propriu și la figurat. Avea să pășească după ușă și să se trezească la mila lui. Încă trei secunde, măsurate în bătăi de inimă. Două. Una.
Se aruncă spre ea, ţintind spre gâtul ei. O singură răsucire. O frângere rapidă. Făcuse asta de zeci de ori. Poate de sute.
Dar… mâinile lui. Nu-i dădeau ascultare. În loc să-i răsucească gâtul, se agăţau de ea. În loc să îi dea drumul, o trăgeau spre el. În loc să o ucidă, o… o îmbrăţișau?”

„Poate că ea încetase să mai fie cine era și el se lăsase pe sine deoparte. Nu mai erau o actriţă și un asasin. Mamă și vânător. Erau un bărbat și o femeie. Şi existau în momentul acesta. În acest sărut pasional. Pe care, dacă l-ar fi întrerupt oricare din ei, ar fi încetat amândoi să mai existe.”

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Listă cărți Kerrigan Byrne

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

3 Comments

 • Oli

  Abia o astept!!! De curand am citit primul volum al seriei, Talharul de inimi (cam neinspirata traducerea titlului, eu i-as fi spus Inima neagra) care a fost minunata, mi-a placut mult!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *