Delicatese Literare
Recenzii

O viață și încă o zi vol. 3 de Alexandru-Mihai Gulie, Editura Bookzone – recenzie

O viață și încă o zi

Volumul 3

Alexandru – Mihai Gulie

Editura Bookzone

Nr. pagini: 251

An apariție: 2020

Sophie și David par că se cunosc de dinainte să se fi născut. Însă o serie de întâmplări tragice îi desparte și lasă în urmă regrete pe care cu greu le pot uita. Volumul 3 al cărții O viață și încă o zi continuă povestea volumului 1 și scoate la iveală o întâmplare pe care David a încercat s-o evite toată viața, dar care acum e mai vie ca niciodată.
Destinul, o forță de neînțeles, părea a sculpta o poveste de necrezut.
Alaska e răpusă de un incediu masiv în căldura orbitoare a verii, iar David se vede nevoit să intervină. De aici, un singur pas a fost de-ajuns ca viața lui să se schimbe.O carte de dragoste plină de emoții puternice și trăiri intense scrisă cu o sensibilitate aparte. O viață și încă o zi, volumul 3, te va purta pe urmele unui destin spumos în căutarea iubirii eterne.
„O viață și încă o zi” e un memento al încercărilor, al încrederii, al dezamăgirilor, al intimității și, nu în ultimul rând, al imperfecțiunii iubirii.Delicatese Literare

O viață și încă o zi, volumul 3 de Alex-Mihai Gulie continuă povestea din primul volum în aceeași manieră plină de sensibilitate.
De data aceasta eroii poveștii sunt Sophie și David, doi tineri frumoși a căror relație a început sub auspicii mai puțin fericite, moartea lui Abel și Sarah, pe care i-am cunoscut în primul volum.
Narată la persoana întâi din perspectiva lui David și Sophie, dar și a altor personaje care vor juca un rol important în desfășurarea acțiunii, povestea ne poartă prin Alaska, acolo unde a pornit totul, apoi în Mississippi, locul unde David își va trăi durerea și deznădejdea singur, după care ne întoarcem în Alaska, locul unui nou început.
David este polițist, meserie pe care și-o practică cu drag și conștiinciozitate, dar care ascunde un secret teribil. Doar Sophie, femeia iubită, este cea care îi cunoaște zbuciumul sufletesc. Oricât și-a dorit și a sperat că trecutul nu îl va ajunge din urmă, acesta îl „lovește” brusc. Ironic este faptul că tocmai o faptă bună, în urma căreia ajunge erou național, va declanșa tot iureșul din viața lui, a lui Sophie, dar și a altora.
Meseria lui i-a adus multe satisfacții, dar și neajunsuri. Iar acum cu atât mai mult! Viața lui este în pericol iar pentru a supraviețui David este nevoit să facă sacrificii, să mintă, chiar și să ranească sufletește, deși nu asta îi este intenția. Toți cei dragi lui devin victimele trecutului său, mai ales Sophie .
„Timpul nu s-a oprit în loc pentru nimeni.” Nici pentru eroii noștri! Acum sunt împreună, fericiți, iar în următoarea clipă sunt despărțiți, complet răvășiți emoțional. Va fi destul de puternică iubirea lor în fața vicisitudinilor vieții?
„Am amintirile unei vieți în care cu greu mă regăsesc, vorbesc desigur despre perioada în care locuiam în New York, iar apoi am amintirile din Anchorage. Mă hrănesc cu ele de câte ori stau singur în camera asta nenorocită. Când închid ochii, o văd pe Sophie. Este atât de vie amintirea ei, și dorința s-o am lângă mine, dorul nespus de mare care mă cuprinde, jur că-mi păcălesc adesea mintea, căci îmi pare atât de aproape încât pot s-o ating. Atât de aproape, încât îi simt parfumul. Amintirea ei plutește prin cameră și de multe ori nici nu-mi dau seama dacă este vis sau realitate, atât de mult cad în prăpastia nebuniei.”
Va rezista David departe de Sarah? Va putea învinge răul care îi amenință viața?
Cu durere, plini de amărăciune dar și speranță, tinerii noștri învață să trăiască departe unul de celălalt, chiar dacă sufletele lor tânjesc după atingere, îmbrățișare, sărutare. Doar unul în bratele celuilalt, David și Sophie sunt ei înșiși, pot fi fericiți. Despărțiți sunt pierduți chiar dacă știu că sacrificiul este necesar. Doar că există teama. Ea îi va însoți mereu în această călătorie sinuoasă pe drumul vieții. La capătul ei vor mai fi, însă, aceiași?
„… destinul, oricât de puternic ar fi, mai are nevoie de puțin ajutor.” Iar pentru David și Sophie ajutorul vine de la oameni simpli, cunoscuți sau străini care, la rândul lor, își duc traiul de zi cu zi cu apăsare, tristețe, frustrare, nebunie. Diana, Tim, Joe, Graham, sunt simpli pioni pe scena vieții, dar acțiunile lor vor aduce în viața eroilor noștri, la început haos, iar apoi liniștea atât de mult dorită.
Toți au câte o lecție de învățat, chiar dacă unii o fac târziu. Dăruind iubire primești iubire. Chiar dacă iubirea are mai multe forme, ea poate să ardă ca o flacără sau să pâlpâie. Însă nicicând nu piere. Trebuie doar să găsești calea spre ea, să nu îți pierzi speranța.
Care este misterul din jurul dispariției lui David din viața lui Sophie și a celorlați, prieteni si colegi? Cine sunt Diana, Tim, Joe, Graham și ce rol joacă aceștia în viața eroilor noștri? Care este deznodământul acestei sensibile povești? Vă las vouă plăcerea de a descoperi singuri când veți citi cartea 🙂.
O viață și încă o zi, vol. 3, este o carte potrivită sufletelor calde și sensibile. Poți privi și simți dincolo de cuvintele așternute pe hârtie de autor. De ce? Pentru că povestea emană multă delicatețe chiar dacă stilul literar este simplu iar lectura facilă. Este o poveste despre prietenie, despre alegeri și consecințe, despre regrete și conștientizare, dar, mai ales, este o poveste de dragoste „liniștită” ce denotă, însă, multă pasiune prin cuvinte, gesturi, amintiri și trăiri. 💝
O explozie de sentimente, un amestec dulce și amar între trecut și prezent, adevăr și minciună, realitate și vis, tristețe și bucurie!

Cartea O viață și încă o zi vol. 3 de Alexandru-Mihai Gulie poate fi cumpărată de pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

9 Comments

Spune-ți părerea!