Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand, Editura Trei

30

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

Agnes Martin-Lugand

Editura Trei

Titlul original: Les gens heureux lisent et boivent du café
Limba originala: franceză
Nr. pagini: 176

 

oamenii fericiti

A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.
Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.
Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.
Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.
Le Parisien
Profund și emoționant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondeazã cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viața unui om. O carte care te marchează.
Susan Wiggs
În întuneric, am mers pe urmele lor, în încăperea în care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu îi desfăceam cravata, el mă săruta, Clara ne despărțea, cinam, Colin o culca pe fiica noastră, după care rămâneam amândoi, cu siguranța de a o ști pe Clara la căldură în patul ei, cu degetul mare în gură. 
Am realizat că apartamentul nostru nu mai exista, îmi dorisem să rămân acolo ca să păstrez totul neatins, dar greșisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii în ușă, alergături pe parchet. Nu aveam să mai revin niciodată aici.“
După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Odată ce romanul său a apărut în catalogul Michel Lafon și s-a vândut numai în Franța în peste 300 000 de exemplare, a fost asigurată și traducerea lui în mai multe limbi europene, printre care spaniolă, italiană, poloneză și turcă. Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de producătorul american Harvey Weinstein. Continuarea romanului, Viața e ușoară, nu-ți face griji, este în curs de apariție la Editura Trei.
Sursa: Editura Trei
Coperta originala:

agnes

 

Cărțile autoarei Agnes Martin-Lugand pot fi comandate din librăriile online edituratrei.roelefant.rolibris.rolibrex.rocartepedia.ro, librarie.net, emag.ro

 

 

About Author

30 de comentarii

 1. Barbalata Mirela on

  Wow!! Oli mersi de recomandare Ma atrage cartea mult. Vad ca editura Trei se intrece pe sine

 2. Cu placere, Mirela! Si mie mi-a atras atentia cartea asta, m-au convins in primul rand titlul si coperta!

 3. Clipa Narcisa Elena on

  Cate carti frumoase apar exact cand eu nu am bani sa le iau. Aceasta pare foarte interesanta si cu siguranta o voi adauga pe lista.

 4. Denisa Alina on

  Frumoasa recomandare… Sper sa o citesc si eu.. Dar sincer sunt in urma cu atatea titluri ” guatoase” incat nu stiu cu care sa incep…

 5. Pare o carte tristă care vorbeste despre fericire. Eu personal pot renunța la cafea, dar la citit cu siguranță nu.

 6. Daniela Cusa on

  Pacat ca nu merge sa pun o poza chiar acum. :)) pentru ca savurez o cafea si citesc o carte buna. Deci, titlul e adevarat!

 7. Oprea Denisa on

  Nu sunt tocmai intr-o stare buna pentru cartile triste, dar e de tinut minte titlul acesta, pentru ca pare o poveste extrem de tragica.

 8. Titlul si recenzia facuta de Geo m-au convins sa citesc cartea, al carei titlu m-a atras, recunosc.
  Povestea lui Diane este una trista, dar spre final optimista. Abia astept continuarea, il astept pe Edward sa faca primul pas, si finalul mult dorit.

Spune-ți părerea!