Delicatese Literare
Prezentari carti

Odiseea dragostei de Mary Jo Putney, Editura Litera/ Lira, Colecția Cărți Romantice

Odiseea dragostei

(Once a Spy – 2019)

Mary Jo Putney

Editura Litera/ Lira

Colecția Cărți Romantice

Traducere: Cristina Radu

1. Ispășire prin iubire – Once a Soldier – 2016 – prezentare
2. Rebelul de altădată – Once a Rebel – 2017 – prezentare
3. Fecioara din harem – Once a Scoundrel – 2018 – prezentare
4. Odiseea dragostei – Once a Spy – 2019
5. Dragoste si onoare – Once Dishonored – 2020 – prezentare
6. Stăpânul inimii mele – Once a Laird – 2021 – prezentare

Obosit după anii în care a lucrat ca spion al Coroanei, Simon Duval renunță la misiunile primejdioase după abdicarea lui Napoleon. Sperând să-și găsească un nou scop în viață, se întoarce în Anglia, unde o descoperă pe văduva vărului său, Suzanne Duval, într-o situație dificilă, câștigându-și traiul din munca de croitoreasă. Și deși amândoi sunt convinși că dragostea nu mai poate să apară în viața lor, trecutul complicat îi leagă suficient de mult încât să fie de acord cu o căsătorie menită doar să le ofere compania unei persoane înțelegătoare.

Suzanne nu s-a așteptat la o relație adevărată, dar când este de acord să-l însoțească pe Simon în căutarea unui prieten drag de mult pierdut, căldura și blândețea încep să le vindece amândurora cicatricile trecutului – și o pasiune puternică se naște între ei. Dar veștile din Franța amenință să le întunece fericirea. 

Napoleon a fugit de pe insula Elba, și Simon este solicitat să participe din nou la un război devastator. Numai că de data asta nu va fi singur. El și Suzanne vor înfrunta împreună pericolul mortal cu speranța că dragostea îi va ajuta să scape nevătămați…

Citate:

„-Cred că tu ești cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o vreodată, rosti el blând. Ai supraviețuit unei căsătorii triste cu un bărbat care nu te merita. Ai supraviețuit capturării când ai fost răpită de pirați și anilor ca sclavă în harem. Ai tăria de a îndura și abilitatea de a te schimba și evolua. Deoarece ai decis să faci tot ce poți pentru ca această căsătorie să funcționeze într-un mod ce ni se potrivește, nutresc speranțe. Amândoi vrem asta. Cu dedicare și inteligență, cu siguranță vom reuși.”

„Senzațiile începură să-i alunge toate amintirile durerii și fricii simțite în captivitate. Se cufundă în fierbințeala și nerăbdarea prezentului, triumfătoare în pasiunea crescândă.”

„Cu gestul și cuvintele lui, ultima urmă a rușinii ei dispăru. Se întoarse și îl sărută cu o dorință aprigă. Trup lângă trup, piele pe piele, foc lângă foc.
Existase o pasiune din ce în ce mai intensă între ei, dar niciodată nu o inițiase ea și niciodată astfel. El îi venise în întâmpinare cu întreaga sa pasiune zăgăzuită până când ea va fi fost pregătită. Acum era pregătită, mon Dieu, era pregătită!”

Vom putea citi întreaga poveste în romanul ODISEEA DRAGOSTEI de Mary Jo Putney, care apare vineri, 14 februarie 2020!

Sursa: Cărți Romantice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *