Delicatese Literare
Recenzii

Oferta finală de Lauren Asher, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Oferta finală

(Final Offer – 2023)

Lauren Asher

Editura Leda Bazaar

Traducere: Maria Adam

Nr. de pagini: 640

An apariție: 2023

Lauren Asher este chinuită de o imaginație hiperactivă, așa că își petrece timpul liber citind și scriind. Visul ei este să călătorească în toate locurile despre care povestește în cărți. Îi place să scrie despre personaje cu defecte, dar cu care oamenii se identifică și pe care nu se pot abține să nu le îndrăgească. Adoră să împărtășească povești cu un ritm amețitor, în care atinge chestiuni legate de anxietate, entuziasm și emoții. În timpul liber se distrează urmărind clipuri pe YouTube, vizionând excesiv episoade din Parcuri și agrement și căutând restaurante pe Yelp, înainte de a-și alege noul local preferat. Cel mai bine lucrează după cafeaua de dimineață și nu-și refuză niciodată un pui de somn.

  1. Intenții ascunse – The Fine Print – 2021 – recenzie
  2. Termene și condiții – Terms and Conditions – 2022 – recenzie
  3. Oferta finală – Final Offer – 2023

Noua senzație pe TikTok! Faceți cunoștință cu miliardarii de la Dreamland! 

Callahan

Sunt fratele Kane despre care toți bârfesc în spatele ușilor închise. Răsfățatul cu un fond fiduciar generos. Sportivul ratat. Alcoolicul de performanță. Nimeni nu mă cunoaște cu adevărat, în afară de ea. Alana „Lana” Castillo – cea mai bună prietenă din copilărie și singura femeie pe care am iubit-o vreodată. Când i-am frânt inima în urmă cu șase ani, i-am promis că nu o să mă mai întorc niciodată la Lake Wisteria. M-am ținut de cuvânt până când testamentul bunicului meu a schimbat totul. Pentru a-mi primi moștenirea, trebuie să petrec o vară întreagă la reședința familiei înainte de-a o vinde. Teoretic, nimic complicat, numai că de întregul meu plan s-a ales praful chiar din prima zi. Se pare că Lana nu doar că locuiește în casa cu pricina, ci și pretinde că o deține.

Alana

Să mă îndrăgostesc de Callahan Kane a fost o greșeală. Mi-a spus asta încă dinainte de a-mi frânge inima și a distruge prietenia care ne lega în urmă cu șase veri. Când mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată aici, am fost suficient de fraieră, încât să îl cred. Apoi însă, Cal și-a făcut apariția cu intenția de a vinde casa bunicului său. Punctul slab al planului pe care l-a ticluit? Numele meu este trecut pe titlul de proprietate.

Opinii editoriale

„Cartea asta m-a ținut cu sufletul la gură în cele două zile în care efectiv am devorat-o. DOAMNE, DUMNEZEULE! Am adorat povestea lui Cal și a Alanei!”  – Goodey Reads

„Replicile și observațiile inteligente m-au făcut să simt că Asher și-a pus tot sufletul în această carte.” – The Book View

Oferta finală este tot ce mi-am dorit, tot ce am avut nevoie și chiar mai mult decât atât. Mi-a plăcut seria MILIARDARII DE LA DREAMLAND, însă volumul acesta este de departe preferatul meu. Cal m-a fascinat și și-a asigurat un loc de frunte în topul celor mai incredibili iubiți din cărți.” – Lemons

„Încheierea perfectă a seriei! […] Asher oferă o superbă poveste nuanțată în care cu siguranță se vor regăsi mulți dintre cititori.” – Culturess

Oferta finală de Lauren Asher este o carte foarte captivantă și emoționantă despre dependență și demoni interiori, drame de familie, abandon parental, abuz emoțional, dar și despre iubire, iertare și speranță.

Povestea celor trei frați – Rowan, Declan și Cal -, o știm din volumele anterioare – Intenții ascunse și Termene și condiții.

După moartea prematură a mamei în copilărie, toată armonia casei s-a risipit. Tatăl lor s-a refugiat în alcool, devenind cinic și insensbil față de fiii lui, fiecare dintre aceștia suferind din cauza acestui abuz emoțional și găsindu-și nu cel mai inspirat mod de autoapărare.

Bunicul lor a rămas singurul reper luminos din viața lor însă, când acesta a murit, testamentul lui a constituit un adevărat șoc.

Astfel, pentru a intra în posesia moștenirii, fiecare frate avea de îndeplinit o misiune.  Miza era una uriașă. Dacă nu reușeau cu toții să-și îndeplinească misiunile, nu aveau cum să obțină majoritatea necesară pentru a-l înlătura pe tatăl lor de la conducerea imperiului lăsat moștenire de bunic.

Ideea de a face binele cu forța mi-a plăcut încă de la primul volum. Prin testament, bunicul a încercat să repare viețile nepoților săi, misiune în care eșuase în timpul vieții. Este evident că bunicul le știa prea bine vulnerabilitățile și punctele forte, dar și ce anume le trebuia pentru a-și dărâma zidurile pe care fiecare le ridicaseră în jurul inimii lor, sabotându-și orice șansă la o viață împlinită.

După ce Rowan și Declan și-au atins propriile ținte, obținând ca bonus propria fericire, a venit și rândul lui Cal să-și îndeplinească propria misiune, termenul limită apropiindu-se cu repeziciune.

La prima vedere, misiunea acestuia părea cea mai ușoară din toate. Până la sfârșitul verii, Cal trebuia să vândă proprietatea pe care o deținea în orășelul Wisteria Lake. Pentru a se asigura de succesul misiunii, Declan găsise deja un cumpărător.

Însă  situația era mult mai complicată decât anticipaseră frații.

Cal descoperă cu stupoare că bunicul său trecuse jumătate din proprietate pe numele lui Alana, fosta iubită a lui Cal, pe care acesta o părăsise în urmă cu șase ani, frângându-i inima.

După ce a depășit primul șoc, văzându-l pe Cal după atâția ani, Alana l-a informat că nu are nici cea mai mică intenție să vândă. Însă nici ea nu avea prea multe opțiuni întrucât, atâta timp cât Cal nu dorea să renunțe la ideea vânzării casei, ea ar fi trebuit să-l despăgubească cu uriașa sumă de un milion de dolari, iar ea cheltuise deja întreaga sumă primită moștenire de la bunicul lui Cal pe tratamentele costisitoare pentru cancerul mamei ei și costurile clinicilor de dezintoxicare pentru sora ei. În plus, Alana o adoptase, încă de la naștere, pe Cami, fiica surorii ei, pe care o iubea nespus și pentru care era dispusă la orice sacrificiu pentru a-i asigura cea mai bună educație în cele mai prestigioase școli.

Viața lui Cal fusese una extrem de tristă până în acel moment, Alana fiind singura rază de soare ce-i luminase cândva existența. Din păcate, victimă a abuzului emoțional din partea tatălui său, care-l făcuse mereu să pară un ratat, și accidentarea care-i pusese capăt carierei de vedetă a echipei de hochei, îl făcuseră să o ia pe calea dependenței de droguri și alcool. Incapabil să facă față demonilor interiori ce-l chinuiau, Cal a părăsit-o pe singura femeie pe care a iubit-o vreodată, Alana, considerând că astfel îi face un bine.

Mi-a plăcut cum autoarea a surprins în carte dependența, care nu afectează doar pe cel care îi este victimă, ci și pe cei apropiați, în special membrii familiei și prietenii.

Este aproape imposibil ca o persoană care se confruntă cu o dependență să reușească să scape singură de ea. Este necesară o motivație puternică, sprijinul persoanelor iubite, dar și ajutor specializat.

Drumul spre îndeplinirea misiunii și, implicit, pentru obținerea propriei fericiri, al lui Cal a fost cel mai greu, fiind presărat cu multe poticneli și hârtoape.

Chimia dintre Cal și Alana este evidentă încă de la primele pagini ale cărții, însă mai era cale lungă până când Alana să lase garda jos și să-i ofere o nouă șansă lui Cal, cu atât mai mult cu cât nici acesta nu considera că o merită.

În plus, locuitării micii comunități din Wisteria Lake l-au întâmpinat cu ostilitate pe Cal, neiertându-l prea ușor pentru suferința pricinuită în urmă cu șase ani lui Alana, atunci când a părăsit-o brusc, fără un motiv aparent.

Singura care l-a acceptat pe Cal încă de la început și cu care a legat o conexiune sufletească puternică a fost  Cami, fiica adoptivă a lui Alana.

M-am bucurat să reîntâlnesc în carte cuplurile din precedentele două volume ale seriei – Rowan și Zahra, Declan și Iris. Mi-a plăcut cum frații au strâns rândurile în momentele dificile, ajutându-se reciproc, și m-au amuzat adesea tachinările dintre ei.

Vă invit să descoperiți singuri în carte dacă și cum și-a îndeplinit Cal misiunea, cum se va termina povestea dintre Cal și Alana, ce noi condiții au mai ieșit la iveală din testamentul bunicului, precum și deznodământul acestei serii deosebit de captivante, pe care o recomand cu drag!

Cartea Oferta finală de Lauren Asher poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *