Delicatese Literare
Prezentari carti

Olandeza Audrey Hepburn și al Doilea Război Mondial de Robert Matzen, Editura RAO 

Olandeza Audrey Hepburn și al Doilea Război Mondial

(Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II – 2019)

Robert Matzen

Editura RAO

Data de publicare: 08.03.2021

Format: BIBLIOTECA RAO

Categorie: NONFICŢIUNE ADULŢI

Domeniu de editare: MEMORII

Număr de pagini: 416

ROBERT MATZEN este autor premiat care a scris Mission: Jimmy Stewart and the Fight for Europe,  Fireball: Carole Lombard și The Mystery of Flight 3 printre altele. A apărut deja în numeroase emisiuni și articolele sale au fost publicate în The Wall Street  Journal și în multe alte publicații.

În Olandeza cititorul descoperă o latură inedită a celebrei  actrițe Audrey Hepburn – adolescenta timidă și retrasă, pasionată de balet, care a crescut în Olanda aflată sub ocupația nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Biografia scoate la lumină aspecte puțin cunoscute sau controversate legate de familia lui Audrey, de execuția brutală a unchiului ei, de experiența traumatizantă a războiului, de foametea îndurată de familiile olandeze în iarna anului 1944. Audrey a contribuit la susținerea mișcării de rezistență olandeze, îngrijind răniții în timpul luptelor de la Arnhem.

Cartea prezintă amintirile lui Audrey, interviuri cu oameni care au cunoscut-o în vremea războiului, jurnale de război și cercetări în arhivele olandeze clasificate, precum și o serie de fotografii uimitoare care completează povestea lui Audrey Hepburn în timpul războiului.

”Printre momentele devastatoare și tragice care sunt descrise în carte, Matzen a inclus și detalii despre participarea actriței la mișcarea de rezistență, ajutorul dat doctorilor din Velp, execuția unchiului ei și Foametea olandeză din 1944 și 1945.“ – Fortune.com
∼∼∼
„Olandeza este poate una dintre cele mai bune cărți scrise vreodată despre Audrey Hepburn.“Stephen Michael Shearer

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, librariadelfin.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

Spune-ți părerea!