Delicatese Literare
Prezentari carti

Orașul mascat de Genevieve Cogman, seria Biblioteca invizibilă, Editura Nemira, Colecția Armada

Orașul mascat

(The Masked City – 2015)

Genevieve Cogman

Editura Nemira

Colecția Armada

An apariție: 2020

Nr. pagini: 320

Traducător: Iulia Dromereschi

A doua carte din seria Biblioteca invizibilă (The Invisible Library Series), după Biblioteca invizibilă

Genevieve Cogman a pornit pe drumul literaturii de la o vârstă fragedă, cu operele lui Tolkien și cu povestirile despre Sherlock Holmes. Și nu a mai privit niciodată înapoi. Dar, într-o notă poate mai prozaică, ea deține un masterat în Statistică aplicată în medicină și a cochetat cu o diversitate de slujbe: a scris cod pentru programe cu profil clinic, a fost analist de date și specialist în clasificări.

Deși Biblioteca invizibilă este romanul ei de debut, a mai lucrat pe cont propriu ca autoare de scenarii pentru jocuri de rol. Seria Biblioteca invizibilă mai conține romanele The Masked CityThe Burning Page și The Lost Plot.

Pasiunile lui Genevieve Cogman includ realizarea de cuverturi din petice, crearea de bijuterii din mărgele, tricotatul și jocurile pe calculator. Locuiește în nordul Angliei.

A fi sub acoperire într-o Londră victoriană dintr-un univers paralel poate ajunge o rutină pentru bibliotecara-spion Irene. Misiunea de a colecta opere de ficțiune importante pentru misterioasa Bibliotecă și munca depusă sub acoperire ca să se integreze în cultura timpului sunt puse în pericol odată cu răpirea partenerului ei, Kai – un dragon de descendență regală.

Dispariția lui Kai poate duce la un conflict între forțe capabile să devasteze toate lumile. Pentru ca omenirea să nu fie prinsă la mijloc, Irene va trebui să se alieze cu un reprezentant al Neamului Frumos și să treacă într-o Veneție plină de magie, unde domină coincidențele bizare și unde se sărbătorește un etern Carnaval.

„Prin recuperarea de cărți esențiale din aceste lumi, Biblioteca ajută la păstrarea echilibrului. Legăturile sale cu lumile le împiedică pe acestea să alunece prea repede în direcția haosului sau ordinii, iar un mediu stabil pentru oameni este posibil undeva la mijloc. Bibliotecarii juniori pot fi aspru pedepsiți dacă fraternizează în mod nepermis cu Neamul Frumos. Este în special cazul celor care par să submineze neutralitatea Bibliotecii. Ar trebui să subliniem că nu vom emite judecăți cu privire la «binele omenirii». Oamenii trebuie lăsați să își ia propriile decizii. Scopul Bibliotecii este să împiedice omenirea să creadă în realitatea absolută. Sau în opusul ei.“

Cărțile din colecția Armada se pot comanda pe nemira.roelefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.rocarturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *