Origin de Jennifer L. Armentrout, Editura Leda – recenzie

19

Origin (Origin

Jennifer L. Armentrout

Editura Leda

Traducere: Claudia Roxana Olteanu

477 pagini

0.5 Shadows (Lux, #0.5) – 2012
1. Obsidian – Editura Leda (Obsidian (Lux, #1) -2011) – recenzia 
Daemon and Kat Go Halloween Costume Shopping : Bonus Scene – 2012
1.5 Oblivion (Lux, #1.5) – 2015
2. Onix – Editura Leda (Onyx (Lux, #2) – 2012) – recenzia
3. Opal – Editura Leda (Opal (Lux, #3) – 2012) – recenzia
4. Origin – Editura Leda (Origin (Lux, #4) – 2013) 
5. Opoziție – Editura Leda (Opposition (Lux, #5) – 2014) – recenzia
5.5 The Wedding (Lux, #5.5) – 2016
Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.
După raidul reuşit, dar cu final dezastruos de la Mount Weather, Daemon se confruntă cu imposibilul. Katy a dispărut. A fost luată. Totul se reduce acum la găsirea ei. Trebuie Daemon să distrugă pe oricine îi stă în cale? Imediat. E nevoie să ardă din temelii întreaga lume ca să o salveze pe Katy? Bucuros. Să expună în faţa tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.
Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.
Înconjurată de duşmani, singurul fel în care Katy poate rămâne în viaţă e să se adapteze. În definitiv, există lucruri în Daedalus care nu par chiar atât de nebuneşti, dar scopurile grupului sunt înfricoşătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare. Cine sunt de fapt tipii răi? Daedalus? Oamenii? Sau luxenii?
Împreună, pot înfrunta orice.
Dar cel mai periculos duşman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite şi minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon şi Katy?
Şi vor mai fi vreodată împreună?
Origin este o carte pe care o trăieşti la intensitate maximă de la prima până la ultima pagină. Descoperi în acest volum că miza este mult mai mare. Pericolele pândesc la tot pasul, căpătând dimensiuni intragalactice, jocul de-a evoluţia a celor însetaţi de putere capătă valenţe îngrijorătoare şi nu mai ştii cine sunt de fapt adevăraţii duşmani. Dar mai presus de toate, te impresionează puterea sentimentelor dintre cei doi protagonişti, dragostea necondiţionată pe care o au unul faţă de celălalt, fiecare fiind capabil de orice sacrificiu pentru fericirea şi siguranţa celuilalt.
Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele scrise din perspectiva lui Katy cu cele scrise din perspectiva lui Daemon, căruia avem în sfârşit ocazia să-i aflăm gândurile.
La sfârşitul volumului anterior din serie – Opal, în urma trădării lui Blake, Katy este capturată de organizaţia secretă Daedalus după ce grupul lor o elibereaza pe Beth.
Daemon este înnebunit de grijă şi de durere, fiind capabil de orice pentru a o salva pe Katy.
„O să dau foc lumii întregi ca să o salvez”

Pentru a afla unde fusese dusă Katy, Daemon apelează la Luc, adolescentul genial ce îi ajutase cu informaţii şi în misiunea de salvare a lui Beth. Astfel, Daemon află că Katy era într-o bază secretă din celebra Zonă 51, unde se făceau tot felul de experimente pentru descoperirea soldatului perfect.
Fără să ţină cont de niciun risc, Daemon se lasă capturat pentru a ajunge aproape de Katy, cea care reprezenta centrul universului pentru el.
„Pentru mine, familia fusese întotdeauna cea mai importantă, iar Kat era acum o parte din familia mea – cea mai mare parte. Era viitorul meu.”
Katy fusese supusă unor experimente îngrozitoare, care o împinseseră dincolo de limite şi o marcaseră psihic. Mai mult, se părea că cei din conducerea organizaţiei anticipaseră venirea lui Daemon, capturarea lui Katy fiind făcută, de altfel, chiar în acest scop, întrucât ceea ce doreau ei să creeze implica prezenţa amândurora.
Daemon îşi dă seama că Katy era zdruncinată sufleteşte în urma încercărilor inumane la care fusese supusă, despre care nu era încă pregătită să vorbească, şi are grijă să o liniştească.
„- Ăsta nu e viitorul nostru, Kat. Îţi promit.”
„Daemon nu a făcut niciodată o promisiune pe care să n-o respecte.”
Cei doi descoperă o piesă uluitoare a complicatului puzzle în momentul în care se dă o alarmă de securitate şi întreaga unitate intră în poziţie de luptă împotriva unui… copil. Deşi arăta ca un îngeraş, copilul dovedeşte abilităţi surprinzătare, dezarmând toţi soldaţii cu o uşurinţă uluitoare, fiind capturat cu multă greutate şi dus în zona de siguranţă din care evadase.
Daemon şi Katy află că acesta era un origin, adică urmaşul unui luxen şi a unui hibrid. Primul origin apăruse în urmă cu patruzeci de ani, uimindu-i pe toţi cu capacităţile lui extraordinare, fiind mult mai puternic decât luxenii şi hibrizii, capacităţile acestora amplificându-se şi multiplicându-se, având inclusiv abilitatea de a auzi gândurile celor din jur. De atunci, apăruseră câteva generaţii de origini, pe care cei din Daedalus îi injectaseră cu un ser revoluţionar, din ce în ce îmbunătăţit, în scopul de a obţine un exemplar perfect.
„- Fiecare dintre ei a fost antrenat încă de la naştere să-şi asume un anume rol. Ei vor deveni doctori cu abilităţi de neegalat, cercetători care vor descoperi mistere, senatori şi politicieni care sunt capabili să aibă o perspectivă de ansamblu şi care vor putea să aducă o schimbare în societate. (…) Iar alţii vor deveni soldaţi cu un talent deosebit, care au atât abilităţile luxenilor, cât şi pe cele ale oamenilor şi care vor alcătui o armată de neoprit.”
Îngrijoraţi de paranoia celor din Daedalus, care erau capabili să facă orice petru a-şi atinge scopurile, realizând că ceea ce se aştepta de la ei era de fapt crearea unui origin ideal, Katy şi Daemon sunt hotărâţi să evadeze prin orice mijloc.
„Trebuia să fim mai puternici decât ei – decât Daedalus.”
„Nu numai Daemon trebuia să-mi promită mie. Nu numai în mâinile sale trebuia să se afle salvarea noastră.
Trebuia să fim amândoi – împreună.”
Pentru a-şi crea condiţiile optime de evadare, lui Katy îi vine ideea de a crea o diversiune, eliberându-i pe origini din zona în care aceştia erau închişi, dându-le de lucru tuturor gardienilor pentru a-i captura, atrăgându-l de partea lor pe Archer, ce era origin la rândul lui şi avea sarcina de a-i păzi pe Katy şi Daemon. Archer, deşi motivat la rândul lui să scape, îi atrage atenţia lui Katy asupra potenţialului pericol, extrem de grav, pe care-l reprezentau originii odată ce erau eliberaţi.
„- Ţii minte raptorii de acolo? Dacă dai drumul originilor e ca şi cum ai deschide uşa de la cuşca raptorilor. Pricepi ce-ţi spun? Originii ăştia, ultima generaţie, nu seamănă cu deloc cu ce a avut Daedalus până acum. Ei evoluează şi se adaptează absolut fără niciun control. Fac nişte lucruri pe care nici eu nu mi le pot închipui. Daedalus a început deja să aibă probleme cu ei.”
Deşi Daemon şi Katy reuşesc să evadeze cu ajutorul lui Archer în urma disensiunii create, pericolele erau departe de a se fi sfârşit, unele dintre ele imposibil de anticipat.

O trădare dureroasă şi complet neaşteptată îi aruncă pe Daemon şi Katy într-o realitate de-a dreptul apocaliptică.
„Cum am mai spus, aş fi fost în stare să dau foc universului doar ca s-o ştiu pe Kat în siguranţă.”
Finalul, deosebit de dramatic, ridică miza la cote extreme, întreaga civilizaţie de pe pământ fiind pusă în pericol. Vor mai reuşi vreodată Daemon şi Katy să fie împreună?
„Nici măcar nu eram convinsă că Daemon avea de ales.
Nu eram convinsă nici că eu aveam de ales.”
Răspunsurile le vom afla în ultimul volum din serie, pe care eu îl aştept cu mare nerăbdare.

Mulțumim Editurii LedaGrupul Editorial Corint pentru cartea oferită pentru recenzie.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint, ca și de pe librăriile on-line libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librex.ro

Recenzii Editura Leda Edge

Recenzii Jennifer L. Armentrout

About Author

19 comentarii

 1. Minunată și foarte tentantă recenzie! Pare unul din cele mai captivante și interesante volume ale seriei!

 2. Corina Cindea on

  O recenzie minunata, Tyna. Felicitari! O serie care imi place extrem de mult si astept si eu cu nerabdare sa apara urmatorul volum.

 3. Carolina Bianca on

  Wow, o recenzie minuntata! Am primele 4 carti si o astept pe ultima sa ma apuc de ele! Sunt sigura ca aceasta serie se va afla in top 3 in preferintele mele! Felicitari! Au anuntat ca in toamna apare al 5 lea volum!

 4. Foarte frumoasa recenzia, Tyna! Sunt sigura ca aceasta serie este pe gustul meu. Si am de gând sa o citesc de îndată ce apare si ultimul volum.

 5. nu am citit nici una din serie si momentan nici nu ma tenteaza,cu toate ca recenzia e foarte reusita,felicitari!

 6. Barbalata Mirela on

  O serie pe care mi-o doresc dar nu am reusit sa o iau pana acum. Dar cine stie

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: