Pacatele familiei Borgia de Sarah Bower, Editura NEMIRA, Colectia Damen Tango

0

Păcatele familiei Borgia

Sarah Bower

Editura NEMIRA

Colectia Damen Tango
An aparitie: 2018
Nr. pagini: 524
Traducerea: Corina Mitrulescu
Titlu original: Sins of the House of Borgia
Sarah Bower s-a născut în Yorkshire, dar acum locuiește în Suffolk și este consultant al mai multor agenții literare. Coordonează proiecte de promovare a lecturii și susține cursuri de scriere creatoare la University of East Anglia. Prozatoare fascinată de istorie, Sarah Bower este unul dintre numeroșii autori contemporani care au redescoperit romanul istoric. A publicat scrieri de ficțiune și nonfictiune în diverse reviste și periodice, a câștigat câteva concursuri de proză scurtă și a semnat mai multe volume de beletristică. Romanul ei de debut din 2007, Needle în the Blood (în curs de apariție la Editura Nemira), este o ficțiune istorică ce a atras imediat atenția cititorilor. Borgia. Păcatele familiei, român apărut în 2011, a fost tradus în peste 10 țări și este bestseller internațional
Sarah Bowler realizează o cronică inchipuită, plină de culoare, a vieţii din Italia renascentistă. Autoarea imbină măiestrit fapte consemnate de istoria oficială a familiei Borgia cu zvonuri şi ipoteze lansate de apropiaţii acesteia, informaţii pe care nu le găsim în cărţile de istorie.
Urzelile politice care l-au împins pe tatăl ei la Vatican au trimis-o pe Lucrezia Borgia într-un labirint periculos de patimi și ambiții, la una dintre cele mai grandioase Curți din Italia.
Privit prin ochii ei, Cezare Borgia, diabolicul său frate, este unul dintre personajele care se dezvăluie în altă lumină decât cea consemnată public.
Violante se întâmplă să devină doamna de onoare a frumoasei Lucrezia, dar și păzitoarea unor secrete primejdioase și eroina unui povești de dragoste periculoase.
Totul, pe fundalul unei istorii spectaculoase din Renaștere.
Spectacolul rivalităţii şi al răzbunării dintre casele Borgia şi Ferrara într-o poveste sclipitoare despre una dintre cele mai importante familii din Italia renascentistă.” – Publishers Weekly
Sarah Bowler realizează o cronică închipuită, plină de culoare, a vieții din Italia renascentistă. Autoarea îmbină măiestrit fapte consemnate de istoria oficială a familiei Borgia cu zvonuri și ipoteze lansate de apropiații acesteia, detalii pe care nu le găsim în cărțile de istorie.” – Luxury Reading

Cărţile autoarei pot fi comandate de pe librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro şi, bineînţeles, de pe site-ul Editurii Nemira.

About Author

Lasă un răspuns