Delicatese Literare
Prezentari carti

Pactul inimilor de Tracy Brogan, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Pactul inimilor (Highland Surrender – 2012) 

Tracy Brogan

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

Pentru a-și asigura un armistițiu fragil, cei doi frați ai Fionei Sinclair îi aranjează căsătoria cu un reprezentant al clanului dușman. Deși e deznădăjduită și nefericită din cauza trădării lor, ea nu prea are de ales, fiindcă, dacă se opune acestei căsătorii, sora ei mai mică ar putea fi nevoită să-i ia locul. Deși încăpățânata Fiona acceptă să-și sacrifice libertatea pentru a-și proteja neamul, ea jură să nu lase niciodată ca inima să-i fie cucerită.
Fiind fiul cel mare al unui șef de clan, Myles Campbell este obișnuit ca lucrurile să se întâmple după voia lui. Dar, când regele Scoției îi cere să o ia de soție pe o tânără scoțiancă năbădăioasă în locul unei franțuzoaice suave care i-a furat inima, Myles se vede nevoit să facă întocmai.
Ajuns în ținuturile din nord pentru a-și cunoaște viitoarea soție și totodată pentru a încheia armistițiul adus de căsătoria lor, Myles descoperă cu încântare că Fiona este o adevărată frumusețe, dar totodată învață, pe propria piele, că proaspăta lui soție ar prefera să-l omoare decât să-i ofere un sărut.
Când două spirite atât de înflăcărate se ciocnesc, încep să sară scântei, stârnind flăcările unei pasiuni ce trece dincolo de onoarea familiilor și de loialitatea față de propriul clan, o pasiune care le va arăta că nu doar cetățile pot fi cucerite, ci și propriile inimi…
„…Te-aș putea strivi într-o sută de feluri diferite. Sau te-aș putea mângâia în de două ori mai multe. Dacă mi te predai, voi fi milostiv, cum nu ţi-ai închipuit vreodată.
Vocea lui se scurgea ca apa rece pe pielea încinsă, înmuindu-i mușchii și încâlcindu-i gândurile. Nu era deloc așa cum se aștepta.
– Predă-te, cedează, supune-te – acestea sunt cuvinte blestemate pentru mine, șopti ea.
– Știu. Este în firea ta să lupţi, dar suntem căsătoriţi acum. Lasă scutul jos! Lasă-mă să-ţi arăt că, în bătălia aceasta cel puţin, predarea și victoria sunt același lucru.”
„El zăbovi, atât de aproape, încât între ei nu se putea strecura nici măcar o picătură de ploaie, jucându-se cu barba nerasă și apoi puse mâinile pe faţa ei, până când în cele din urmă ea se trădă și se întoarse, venind în întâmpinarea buzelor lui din propria ei voinţă. El scoate un sunet gutural și își adânci sărutul, apăsându-și gura peste a ei, simţind cum îi primea limba, până când amândoi icniră de plăcere.”
„Închise ochii, și câteva momente se lăsă să își închipuie cum ar fi putut fi viaţa ei dacă s-ar fi căsătorit din dragoste și nu din obligaţie. Ce bucurie ar fi fost să fi e mângâiată de un bărbat care o adora! Care o preţuia și o respecta. Un bărbat ale cărui sărutări să-i facă inima să duduie și picioarele să tremure și să se desfacă. Deși încerca din răsputeri să invoce un cavaler imaginar, toate imaginile se concentrau asupra chipului lui Myles. Vedea zâmbetul și ochii lui, îi simţea mâinile. Și gura.”
Veți citi întreaga poveste în romanul PACTUL INIMILOR de Tracy Brogan – apariție sâmbătă 19.08.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Cărți Romantice

Am menționat cartea în Top 10 cărți historical-romance în care un scoțian este cucerit de o englezoaică

 

Cărțile autoarei Tracy Brogan pot fi comandate de pe site-ul Editurii Litera, pe elefant.ro, carturesti.ro, librarie.net, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți cu scoțieni

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *