Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Pădurile tropicale. Infojurnal de Mary Pope Osborne, Will Osborne – Editura Paralela 45

Pădurile tropicale. Infojurnal

(Rain Forests – 2001)

Mary Pope Osborne, Will Osborne

Editura Paralela 45

Traducator: Mihaela Pogonici

Ilustrator: Sal Murdocca

Nr. de pagini: 120

An apariție: 2020

Mary Pope Osborne, autoare americană de cărţi pentru copii, s-a născut pe 20 mai 1949. Este renumită pentru premiata sa serie bestseller Magic Tree House (Portalul Magic), din care s-au vândut peste 130 de milioane de exemplare în toată lumea şi care s-a tradus în 30 de limbi.
Fiică de cadru militar, Mary Pope Osborne s-a mutat des cu familia în timpul copilăriei şi adolescenţei: în Oklahoma, Florida, Virginia, Austria. După ce tatăl ei s-a stabilit într-un orăşel din Carolina de Nord, adolescenta Mary a regretat viaţa aventuroasă de dinainte şi s-a refugiat în teatru, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului liber în culisele teatrului din oraşul său. Pasiunea sa a fost atât de mare, încât a studiat arta dramatică la universitate, unde a devenit interesată de mitologie şi religie comparată.
După absolvirea studiilor universitare, la începutul anilor 70′, a dus o viaţă aventuroasă: a stat cu cortul într-o grotă din insula Creta, apoi a traversat, în compania unor prieteni pasionaţi de Orient, 16 ţări din Asia, printre care Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, India şi Nepal.
După întoarcerea acasă, a avut câteva slujbe mărunte şi s-a căsătorit cu actorul muzician Will Osborne, pe care l-a însoţit în turnee. A predat arta dramatică în Bronx şi a lucrat ca asistent editorial la o revistă pentru copii. În acea perioadă a început să scrie povestea unei fetiţe de 11 ani, care aminteşte de autoare, aşa cum era în copilărie, poveste care s-a transformat într-un succes mondial.
De 20 de ani, Mary Pope Osborne traversează spaţiul şi timpul în cele peste 50 de volume ale sale, în texte care au fost traduse şi au ajuns la copii din toată lumea.
Află totul despre pădurile tropicale
După aventurile din jungla amazoniană, Jack şi Annie au avut multe întrebări: În pădurea tropicală chiar crește cea mai mare floare din lume? Ce animale și plante găsim în junglă? Cum trăiesc populațiile de oameni din aceste păduri? Au răsfoit enciclopedii, au vizitat muzee, apoi au creat pentru tine acest Infojurnal special, plin de ilustraţii şi explicaţii.
Esți gata pentru un salt de câteva mii de kilometrii? Jack şi Annie le oferă celor care îi însoțesc șansa de a deveni experți în pădurile tropicale.

Seria Portalul Magic este o serie încântătoare, care a reușit să înflăcăreze imaginația a milioane de cititori din întreaga lume.
Completate cu informații actualizate, fotografii, ilustrații și jurnale distractive de la Jack și Annie, Infojurnalele sunt modalitatea perfectă pentru ca copiii să afle mai multe despre subiectele pe care le-au descoperit în aventurile lor preferate din Portalul Magic.
Pădurile tropicale. Infojurnal însoțește volumul 6 din seria Portalul magic: „Aventuri în jungla Amazonului”. Într-un stil prietenos și atractiv, folosind cuvinte simple și ușor de înțeles, autorii Mary Pope Osborne și Will Osborne oferă copiilor mai multe informații prețioase despre pădurile tropicale, grupate pe capitole:
1. Ce este o pădure tropicală?
2. Etajele de vegetație
3. Flora
4. Fauna
5. Oamenii din pădurile tropicale
6. Darurile pădurii tropicale
7. Salvarea pădurilor tropicale
Aș vrea să remarc și ilustrațiile deosebit de sugestive care însoțesc textul.

Copiii vor fi cu siguranță fascinați citind acest ghid, îmbogățindu-și cunoștințele într-un mod deosebit de plăcut despre vegetația, flora, fauna și despre cum se desfășoară viața oamenilor din pădurile tropicale.
Câtă ploaie cade într-o pădure tropicală? Care este cea mai grea insectă din lume? Ce este oare un arbore de cârnați? De ce este importantă păstrarea pădurilor tropicale din lume? Aflați răspunsurile în carte la toate aceste întrebări și la multe altele.
”Pădurile tropicale ni se par locuri îndepărtate, magice, dar multe din lucrurile noastre de zi cu zi provin din pădurile tropicale de pe tot globul.”

Cartea are darul de a captiva interesul micilor cititori, de a le dezvolta orizontul și de a-i provoca să reflecteze pe diverse teme.
”Cât timp vor exista păduri tropicale pe fața pământului, darurile pe care le pot oferi omenirii sunt nenumărate.”

Cartea Pădurile tropicale. Infojurnal de Mary Pope Osborne poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți din seria Portalul magic

10 Comments

Spune-ți părerea!