Delicatese Literare
Retete

Paine de casa – reteta Catalina Dumbrava

Pâine de casă

Ingrediente: făină, sare, drojdie, apă şi un strop de ulei
Primul pas este să cernem făina.
Separat topim un cub de drojdie, de mărimea unei nuci în apă călduţă. Acest amestec îl turnăm peste făina cernută la care am adăugat sare. Amestecăm compoziţia cu mâna, o frământăm până se omogenizează, dacă mai este nevoie de făină, adăugăm treptat.
Aluat trebuie frământat foarte bine până nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la dospit acoperit cu un şervet lângă o sursă de căldură sau la temperatura camerei.
După ce aluatul a crescut îl separăm în două bile, îl frământăm bine şi îl împletim.
Aluatul îl aşezăm într-o tavă de pâine, presărată în prealabil cu făină. Îl mai lăsăm la dospit, înainte de a-l băga la cuptor, pâinica o ungem cu ou, pentru a capătă acea culoare aurie.
Se scoate din cuptor după circa 20-25 minute şi se serveşte caldă, aburindă! Să aveţi poftă!

  • Reteta Catălina Dumbravă

12 Comments

Spune-ți părerea!