Paine de casa – reteta Catalina Dumbrava

12

Pâine de casă

Ingrediente: făină, sare, drojdie, apă şi un strop de ulei
Primul pas este să cernem făina.
Separat topim un cub de drojdie, de mărimea unei nuci în apă călduţă. Acest amestec îl turnăm peste făina cernută la care am adăugat sare. Amestecăm compoziţia cu mâna, o frământăm până se omogenizează, dacă mai este nevoie de făină, adăugăm treptat.
Aluat trebuie frământat foarte bine până nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la dospit acoperit cu un şervet lângă o sursă de căldură sau la temperatura camerei.
După ce aluatul a crescut îl separăm în două bile, îl frământăm bine şi îl împletim.
Aluatul îl aşezăm într-o tavă de pâine, presărată în prealabil cu făină. Îl mai lăsăm la dospit, înainte de a-l băga la cuptor, pâinica o ungem cu ou, pentru a capătă acea culoare aurie.
Se scoate din cuptor după circa 20-25 minute şi se serveşte caldă, aburindă! Să aveţi poftă!

 • Reteta Catălina Dumbravă

About Author

12 comentarii

 1. Mulțumim Catalina! Sigur e delicioasă, parcă și simt mirosul de pâine caldă doar privind pozele tale! O s-o fac și eu!

   • Catalina Dumbrava on

    Oli sa sti ca am pu cam la ochi, in jur de 250- 300 grame faina, , daca este prea putina faina o faci rotunda painica si da ce a crescut o modelezi si o crestezi, apoi unsa cu ou. Poti amesteca in compozitie, seminte de tot felul, merg foarte bine cele de dovleac.

 2. Barbalata Mirela on

  Arata foarte bine. Din pacate, cuptorul de la aragazul meu nu este bun, arde deasupra si nu coace in interior. Asa ca nu ma incumet. Paine face masina

  • Ai mașină de făcut pâine, Mirela? Se merită? Mă gândeam și eu sa-mi iau, dar am renunțat, că am înțeles că durează mult un program și consumă și multa energie…

 3. Catalina Dumbrava on

  O masina de facut paine este foarte buna, dar dureaza vreo 2 ore pana se face.atat tine programul.

Spune-ți părerea!