Delicatese Literare
Prezentari carti

Panica de Lauren Oliver, Editura Nemira

Panica

(Panic – 2014)

Lauren Oliver

Editura Nemira

Colecţia: Young Armada

Ediția 2021

Nr. pagini: 384

Traducător: Dorina Tătăran

Bestseller New York Times

Un roman despre prietenie, curaj, frică şi speranţă, de la autoarea bestseller-urilor O zi din şapte şi Delirium.

Într-un orășel sărac, unde tinerii simt că se sufocă, singurul lucru care le mai poate reda senzația că sunt liberi este jocul Panica, ale cărui probe sunt îngrozitor de periculoase.

Heather vrea să participe la competiția care a devenit legendară în rândul celor din ultimul an de liceu, fiindcă premiul de 67 000 de dolari i se pare imens. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar, când află că are pentru cine să lupte, descoperă că e mai curajoasă decât își imaginase.

Lui Dodge nu i-a fost niciodata frică de Panica. Secretul pe care-l păstrează cu sfințenie îl va ajuta să treacă prin joc. Dar nu știe că nu e singurul care are secrete.

Pentru Heather și Dodge jocul aduce alianțe noi, revelații uluitoare și înfiriparea primei iubiri. Dar și conștientizarea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt chiar acelea de care avem cea mai mare nevoie.

panic-imagine

„Dodge învârti o monedă în palmă, o făcu să dispară, apoi să reapară între degetele lui. În clasa a patra, iubitul mamei lui – nu-şi amintea care dintre ei – îi cumpărase o carte despre trucurile magicienilor. Locuiseră în Oklahoma în anul acela, o hazna într-un bazin plat, unde soarele pârlea pământul şi iarba, iar el petrecuse o vară întreagă învăţând cum să scoată monede din urechi şi să vâre o carte de joc în buzunar atât de repede încât să nu fie observată. La început fusese doar o modalitate de a-şi umple timpul, dar devenise obsesie. Era ceva rafinat în asta: în felul în care oamenii vedeau fără să vadă, în felul cum mintea complete ceea ce se aştepta să vadă, în felul cum ochii te trădau.
El ştia că Panica era un mare truc de magie. Arbitrii erau magicienii; restul erau doar o adunătură de gură-cască tâmpiţi.”

 

„Heather era super. Îi plăcea că era înaltă şi dură, în felul ei. Îi plăceau umerii ei laţi şi felul în care se deplasa, cu spatele drept, deşi era sigur că ea şi-ar fi dorit să fie cu câţiva centimetri mai scundă, îşi dădea seama după faptul că purta doar pantofi fără toc şi tenişi cu talpă joasă.
Dar, dacă se ridica, trebuia să vorbească şi cu Natalie şi simţea un nod în stomac numai privind-o de la distanţă, de parcă ar fi fost lovit. Nat nu era chiar rea cu el, nu la fel ca alţi copii de la şcoală, dar nu era nici drăguţă, iar asta îl deranja mai mult decât orice altceva. De obicei, ea îi zâmbea vag, când îl găsea vorbind cu Heather şi, în timp ce privirea ei trecea peste el, prin el, îşi dădea seama că, de fapt, ea nu s-ar uita la el absolut niciodată. La focul de tabără de la sfârşitul anului şcolar, cu un an în urmă, îi greşise numele şi îi spusese Dave. El se dusese doar pentru că sperase să o vadă. Iar acolo, în mulţime, o zărise; se dusese spre ea, ameţit de zgomot, şi de căldură, şi de shotul de whisky pe care îl băuse în parcare, cu intenţia de a vorbi cu ea pentru prima dată. Exact când se întinsese să o atingă pe cot, ea făcuse un pas înapoi şi îl călcase.
„Vai! Scuze, Dave“, îi spusese chicotind.”

 

„Dodge fu unul dintre primii ajunși sus, pe gard. În jurul lui erau și alți jucători, care mormăiau și respirau greu și ale căror trupuri se loveau de al lui, dar îi ignoră, concentrându-se, în schimb, asupra mușcăturii lanțului din palmă și asupra propriei respirații, asupra secundelor care se scurgeau ca apa. Totul ținea de sincronizare, ca în magie: planificare, cunoaștere, păstrarea calmului sub presiune… Puteai să anticipezi răspunsul altei persoane; puteai să îți dai seama ce vor face alții, ce vor spune sau cum vor reacționa, încă înainte să o facă. Iar Dodge știa prea bine că nu va dura mult până când Donahue va ieși cu o armă.“

Acum un serial de excepție pe Prime Video, cu Olivia Welch, Mike Faist și Jessica Sula în rolurile principale

Titlul este disponibil cu precomandă. Livrarea se va face începând cu 28 iunie 2021

Cărțile Editurii Nemira se pot comanda pe nemira.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Cărțile autoarei Lauren Oliver pot fi comandate de pe elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, nemira.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Spune-ți părerea!