Delicatese Literare
Recenzii

Paradis de împrumut de Christina Lauren, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Paradis de împrumut

(The Unhoneymooners – 2019)

Christina Lauren

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Loredana Voicilă

Nr. de pagini: 384

An apariție: 2020

Christina Lauren este pseudonimul literar al autoarelor Christina Hobbs şi Lauren Billings, care au devenit celebre cu seria Beautiful Bastard și au scris împreună paisprezece romane ce au ajuns în topul New York Times. Cărțile lor au fost traduse în peste 30 de limbi.

La Editura Trei, din seria Beautiful Bastard, au mai apărut Ticălosul seducător, Străinul seducător, Expertul seducător, Un secret minunat.

Află mai multe informații pe ChristinaLaurenBooks.com, @ChristinaLauren pe Instagram
sau @ChristinaLauren pe Twitter.

Olive a fost toată viața ei o ghinionistă: în carieră și în dragoste.În schimb, Ami, sora ei geamănă, e probabil cea mai norocoasă fată din lume. Și-a plătit nunta câștigând o serie de concursuri pe internet. Din nefericire pentru Olive, singurul lucru mai rău decât ghinionul constant e că la nunta surorii este obligată să stea cu dușmanul ei de moarte, Ethan Thomas.Soarta o provoacă în continuare: toți nuntașii fac intoxicație alimentară, în afară de Olive și Ethan… care sunt trimiși în locul mirilor în luna de miere în Hawaii.Cei doi pornesc spre paradis, hotărâți să se evite cu orice preț pentru a se bucura de vacanța gratis. Vor trebui să pretindă că sunt un cuplu proaspăt căsătorit și că se iubesc nebunește. Olive e convinsă că nu există ghinion mai mare, dar n-o deranjează să se prefacă. Mai mult, cu cât pretinde că e cea mai norocoasă femeie de pe pământ, cu atât i se pare că așa este.

„Emoționant și amuzant, acest romance ne arată că cele mai bune lucruri în viață sunt all-inclusive și gratis.” – Kirkus Reviews

„Christina Lauren îmbină genial temele comediei romantice într-o poveste delicioasă, de un umor nebun.” – Publishers Weekly

„O lectură incendiară pentru o vară fierbinte!” – Library Journal

„Un amestec încântător de romance și comedie.” – The New York Times Book Review

M-am bucurat mult când am aflat că va apărea o nouă carte de Christina Lauren, iar când am găsit-o pe stoc la Libris nu am putut rezista tentației.

Paradis de împrumut respectă aceeași rețetă de succes care le-a consacrat pe cele două autoare: un mix de replici spumante, încurcături de situație și momente fierbinți, rezultatul fiind o comedie romantică încântătoare, care te relaxează și te binedispune.

În ciuda faptului că Olive și Ethan păreau cel mai improbabil cuplu la prima vedere, în final chimia dintre ei se va dovedi de-a dreptul explozivă.

Deși surori gemene, Olive și Ami sunt complet diferite ca fizic și temperament, precum ziua și noaptea. Chiar dacă trăsăturile feței erau foarte asemănătoare, în rest diferențele erau vizibile. În timp ce Ami era subțire ca o trestie, Olive avea niște forme foarte generoase, datorită imposibilității ei de a se abține de la felurile ei preferate de mâncare. Totodată, în timp ce Ami avea un noroc de-a dreptul legendar, câștigând premiul cel mare la nenumărate concursuri, Olive părea lovită de-a dreptul de un ghinion cronic. Te pufnește râsul citind lungul șir de întâmplări nefaste de care avusese parte începând încă din copilărie, majoritatea dintre acestea frizând ridicolul. Ca o consecință firească, Ami se purta dezinvolt, fiind sigură pe ea și așteptând să i se îndeplinească toate dorințele, fie de către cei din jur fie prin intervenția divină, pe când Olive se resemnase în a nu avea așteptări prea mari de la viață, iar soarta părea să le întărească percepțiile.

Ami avea o carieră în plină ascensiune și se pregătea de o nuntă de vis cu Dane, de care se îndrăgostise nebunește, iar Olive tocmai fusese concediată, iar viața ei sentimentală era un fiasco total. Cu toate acestea, Olive nu o invidia câtuși de puțin pe sora ei, ci se bucura cu tot sufletul pentru reușitele ei, acceptând să îndeplinească toate cele peste 60 de cerințe pe care aceasta i le trasase pentru ca nunta să fie un succes total.

Totuși, în ciuda atențiilor la detalii și a implicării unui număr record de persoane în organizarea nunții, un dezastru s-a produs. Bufetul cu fructe de mare, una din principalele atracții ale petrecerii de după nuntă, a reușit să cauzeze o indigestie severă atât mirilor cât și nuntașilor, excepție făcând doar Olive și Ethan, fratele mirelui, fiecare din motive diferite, Olive având o alergie la respectivele alimente, iar Ethan fiind prea fițos ca să consume din același loc cu toată lumea.

Antipatia dintre Olive și Ethan dura de peste trei ani, cei doi avându-se ca șoarecele cu pisica, neratând nicio ocazie pentru a se șicana reciproc. Paradoxal, când Dane le făcuse cunoștință prima dată, Olive fusese impresionată de Ethan, apreciindu-i atât fizicul cât și inteligența, iar acesta părea și el atras de ea. Totuși, la scurt timp după aceea, când Olive își comandase un platou de brânzeturi, se simțise săgetată de privirea disprețuitoare a lui Ethan, care o ignorase complet tot restul zilei. Întâlnirile ce urmaseră ulterior adânciseră prăpastia dintre ei, fiecare dintre ei pândind orice oportunitate pentru a-l ironiza pe celălalt. În plus, Olive îi purta pică lui Ethan și pentru faptul că acesta îl târa pe fratele lui Dane în tot felul de aventuri riscante, iar drept consecință sora ei Ami fusese nevoită de câteva ori să-și anuleze planurile făcute împreună cu logodnicul ei.

Intoxicația severă a mirilor făcea imposibil faptul ca aceștia să mai poată pleca în vacanța de vis din Maui, câștigată, bineînțeles, de Ami. Aceasta nefiind returnabilă, Ami i-a propus Oliviei să plece în locul ei, însușindu-și identitatea ei, iar Dane i-a făcut aceeași propunere lui Ethan.

În ciuda faptului că cei doi nu suportau să stea mai mult de câteva minute împreună în aceeași încăpere, nici unul nu era dispus să renunțe pentru ca celălalt să poată beneficia de o vacanță plăcută de unul singur.

Înainte de decolare, norocul a părut să-i surâdă Oliviei și pe plan profesional, primind un telefon că a fost acceptată la postul pentru care aplicase ultima dată.

Ce a urmat? O sarabandă de încurcături de situație care mai de care mai ilară. Olive s-a întâlnit în vacanță cu viitorul șef, iar Ethan cu fosta logodnică, fiecare având nevoie de ajutorul celuilalt pentru a pune în mișcare o întreagă piesă de teatru. În timp ce se învăluiau tot mai mult într-o plasă de minciuni, a devenit evident că amândoi erau atrași unul de celălalt, rezistând doar din cauza faptului că aveau impresia că celălalt îl disprețuia. Totodată, Olive a constatat cu stupoare că Ethan era departe de a fi vreun gen de aventurier, având rău de avion și nepărând tentat să se avânte în situații primejdioase.

Destul de predictibil, înainte de sfârșitul celor 10 zile de vacanță, Olive și Ethan au ajuns să formeze un cuplu. Va rezista însă relația lor după revenirea la viața reală?

Dacă prima parte a cărții este ușoară, relaxantă, plină de umor și replici spumoase, în a doua parte accentul se schimbă, abordându-se teme mai serioase precum relațiile, cariera, trădarea, încrederea și capacitatea de a ierta.

Se dovedește faptul că aparențele înșală adeseori, că roata se învârte, nimeni nu deține norocul o veșnicie, dar și ghinionul se poate sparge.

Mi-a plăcut cum s-a transformat Olive, care a reușit să se descopere pe sine, să se accepte așa cum era și să aibă curajul să facă un pas important în carieră.

Deși mi-a plăcut de Ethan ca personaj, cu felul lui dezinhibat și sarcastic, m-a dezamăgit în momentul în care nu a avut încredere în Olive într-o situație sensibilă. Totuși, Olive l-a iertat destul de ușor. Dacă tot i se schimbase norocul, doar nu avea să dea cu piciorul la șansa de a fi fericită o viață întreagă alături de persoana iubită, nu? 😊

Finalul este, după cum mă și așteptam, cald și optimist, revenind la tonul jucăuș și lăsându-ne cu zâmbetul pe buze.

”Cât de ridicolă, de caraghioasă, de greșită a fost această cerere în căsătorie!

Absolut perfectă.”

Cartea Paradis de împrumut de Christina Lauren pot fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Christina Lauren

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *