Parisul e întotdeauna o idee bună de Nicolas Barreau, Editura Paralela 45

0

Parisul e întotdeauna o idee bună

(Paris Is Always a Good Idea – 2014)

Nicolas Barreau

Editura Paralela 45

Colecție: Besttseller

Nr. de pagini: 280

An apariție:  2020

Nicolas Barreau s-a născut la Paris în 1980. Tatăl său este francez, iar mama de naționalitate germană.  A studiat limbi romanice și literatură la Sorbona.  Înainte să se dedice întru totul scrisului, a lucrat într-o librărie din zona Rive Gauche din Paris. Romanul Ingredientele iubirii, apărut în 2010, a fost tradus deja în douăsprezece ţări şi a devenit peste noapte bestseller internaţional.
Rosalie Laurent are o mică papetărie cochetă în Paris, pe Rue du Dragon, unde confecţionează şi vinde cărţi poştale pline de lirism. Într-o zi, un bătrân intră în papetăria ei şi îi răstoarnă standurile de cărţi poştale. Spre surpriza eroinei, necunoscutul nu e nimeni altul decât Max Marchais, ale cărui cărţi pentru copii i-au bucurat copilăria. Sedus de talentul ei, acesta îi propune să îi ilustreze celebrul lui basm Tigrul albastru. Încântată peste măsură de această colaborare, Rosalie expune cartea publicată în vitrina papetăriei. Dar într-o zi un profesor de literatură anglo-saxonă proaspăt sosit din Statele Unite dă buzna în magazinul ei, susținând cu încăpăţânare că povestea îi aparţine. Să fie Max Marchait un plagiator? Cei doi tineri, la început ostili unul faţă de celălalt, fac cauză comună pentru a investiga şi a scoate la lumină un secret care îi va lega pentru totdeauna.
La fel ca în romanele precedente ale lui Barreau, destinul se hrăneşte cu întâmplări, iar iubirea, contrariată la început, triumfă din neînţelegeri şi quiproquouri. Regal de suspans şi emoţie, Parisul e întotdeauna o idee bună este o poveste al cărei farmec te incită să savurezi în tihnă micile bucurii ale vieţii.

Cărțile autorului Nicolas Barreau pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, librarie.netedituraparalela45.ro

Recenzii și prezentări cărți Nicolas Barreau

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

About Author

Spune-ți părerea!