Delicatese Literare
Retete

Pasca din aluat cu smântână și stafide

Pasca din aluat cu smântână și stafide

Ingrediente:

Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 500 g zahăr
  • 500 g smântână
  • 5 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Aluatul: Se bat spumă albușurile. Se adaugă treptat zahărul, bătându-se în continuare. Se adaugă apoi gălbenușurile, zahărul vanilat, smântâna, făina și praful de copt. Se omogenizează aluatul.
  2. Umplutura: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul bătându-se în continuare, apoi gălbenușurile, brânza de vaci, zahărul vanilat, făina, stafidele și coaja de lămâie.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30 X 40 cm. Se pune jumătate din aluat peste care se întinde umplutura, care se acoperă cu aluatul rămas. Se înțeapă din loc în loc cu furculița.
  4. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 40 de minute. Se scoate din tavă după ce s-a răcit și se pudrează cu zahăr.

Pofta buna!

23 Comments

Spune-ți părerea!