Pasca din aluat cu smantana si stafide

23

Ingrediente:

Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 500 g zahăr
  • 500 g smântână
  • 5 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Aluatul: Se bat spumă albușurile. Se adaugă treptat zahărul, bătându-se în continuare. Se adaugă apoi gălbenușurile, zahărul vanilat, smântâna, făina și praful de copt. Se omogenizează aluatul.
  2. Umplutura: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul bătându-se în continuare, apoi gălbenușurile, brânza de vaci, zahărul vanilat, făina, stafidele și coaja de lămâie.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30 X 40 cm. Se pune jumătate din aluat peste care se întinde umplutura, care se acoperă cu aluatul rămas. Se înțeapă din loc în loc cu furculița.
  4. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 40 de minute. Se scoate din tavă după ce s-a răcit și se pudrează cu zahăr.

Pofta buna!

About Author

23 de comentarii

    • Da, seamănă cu o prăjitură, de aceea se poate face și cu altă ocazie. E într-adevăr ușor de făcut.

  1. Inca o reteta in colectia mea…daca imi permiteti un sfat:cand bateti albusurile adaugati 100ml apa foarte rece si un pic de sare ,dupa aceea adaugati zaharul.Bezeaua va capata un aspect lucios si se va bate mai bine…..

  2. Si eu am aflat acest truc de la o prietena…..Sarbatori pline de speranta si iubire Tyna pentru tine si toti cei dragi tie….si nu in ultimul rand tuturor cititoarelor Delicateselor…..

  3. Cine a facut-o?Sa stiu unde merg in vizita 🙂 eu pasca cu smantana nu stiu sa fac,dar o sa o incerc,poate chiar de Inaltare

Lasă un răspuns