Pasca in doua culori

15

Ingrediente:

Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 fiola de rom

Mod de preparare

  1. Aluatul: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă treptat gălbenușurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lămâie, albușurile bătute spumă, pudra de cacao, zahărul vanilat și făina. Se omogenizează aluatul.
  2. Umplutura: Se mixează untul cu zahărul, după care se adaugă brânza de vaci, ouăle, smântâna, făina, zahărul vanilat, esența de rom și stafidele. Se mixează până se omogenizează amestecul.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25 X 35 cm. Se pune jumătate din aluat peste care se întinde umplutura, care se acoperă cu aluatul rămas.
  4. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 45 de minute. Se scoate din tavă după ce s-a răcit.

Pofta buna!

About Author

15 comentarii

  1. barbalata mirela on

    Nu stiu de ce dar eu nu ma omor cu pasca. Servesc putin si atat. Imi place dar…..atat. Oricum este bine de stiut pentru ca nu se stie niciodata cand ai nevoie de retete bune 🙂 . Mersi frumos Tyna

  2. O sa o incerc si eu la urmatoarea pasca 🙂 anul asta am facut doar doua si deja ai mei vor din nou.

  3. O s-o fac si eu, ca e delicioasa, nu am facut-o pana acum, dar am mancat-o 🙂 Merge facuta si ca prajitura, cu orice ocazie!

Lasă un răspuns