Delicatese Literare
Retete

Pasca în două culori

Pasca în două culori

Ingrediente:

Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 fiola de rom

Mod de preparare

  1. Aluatul: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă treptat gălbenușurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lămâie, albușurile bătute spumă, pudra de cacao, zahărul vanilat și făina. Se omogenizează aluatul.
  2. Umplutura: Se mixează untul cu zahărul, după care se adaugă brânza de vaci, ouăle, smântâna, făina, zahărul vanilat, esența de rom și stafidele. Se mixează până se omogenizează amestecul.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25 X 35 cm. Se pune jumătate din aluat peste care se întinde umplutura, care se acoperă cu aluatul rămas.
  4. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 45 de minute. Se scoate din tavă după ce s-a răcit.

Pofta buna!

23 Comments

Spune-ți părerea!