Delicatese Literare
Recenzii

Pasiune amețitoare – vol.3 din seria Hacker de Meredith Wild, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Pasiune amețitoare

(Hardline – 2014)

Meredith Wild

Editura Trei

Colectia Eroscop

Traducere: Ana Dragomirescu

288 pagini

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Alături de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge si Misadventures.

Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și că e o romantică incurabilă.

Când nu trăiește în lumea imaginară a personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild.

1. Întâlnire periculoasă (Hardwired) – 2013 – recenzie
2. Atracție fatală (Hardpressed – 2013) – recenzie
3. Pasiune amețitoare (Hardline – 2013)
4. Legătură fragilă (Hard Limit – 2014) – recenzie
5. Iubire triumfătoare (Hard Love) – 2015 – recenzie

Al treilea roman din seria Hacker. Povestea lui Blake și a Ericăi continuă: seducție, gelozie și trădare… 

Blake Landon, un magnat al domeniului software, și-a găsit perechea în persoana încăpățânatei Erica Hathaway. Deși firea lui autoritară se luptă fără încetare cu spiritul ei independent, Blake nici nu se gândește s-o mai lase vreodată să plece din viața lui.
Erica i-a dăruit lui Blake toată încrederea și dragostea ei, hotărând să depășească împreună orice obstacol. Dar când el îi cere mai mult și-i pune la încercare limitele devotamentului, ea se vede silită să-i înfrunte dorințele întunecate.
În timp ce legătura dintre cei doi devine tot mai strânsă, dușmanii le dau târcoale.
Va supraviețui relația lor odată ce inamicii lui Blake întrec măsura și nu le mai amenință doar afacerile?

Meredith Wild are talentul extraordinar de a descrie acele momente din viață și din relațiile de iubire care adesea rămân nespuse. Scoate la iveală detalii cu o semnificație profundă.“ – Heroes and Heartbreakers

Meredith Wild este o magiciană a cuvintelor. Țesătura scrisului ei este uimitoare, delicată, provocatoare și seducătoare. Personajele ei sunt complexe. Când suferă, și tu suferi. Când iubesc, și tu iubești.“ – Goodreads

„Felul în care scrie Meredith Wild te vrăjește, pur și simplu.“ – Never Ending Book Basket

Pasiune amețitoare, volumul al treilea din seria Hacker, ridică miza, pasiunea dintre Blake și Erica atinge cote amețitoare, dar în același timp relația lor e pusă la grea încercare atât de evenimentele din trecut cât și de faptele din prezent. Avem de-a face cu un Blake din ce în ce mai dominant, Erica pierzând tot mai mult teren, cedând tot mai mult în fața nevoii lui obsedante de control. În timp ce Erica și Blake luptă să-și întărească relația, vechii dușmani crează noi probleme, iar tensiunea atinge cote maxime în anumite momente.

La începutul acțiunii, Erica descoperă că Risa și Max creaseră o clonă a site-ului ei, folosindu-se de informațiile obținute din interior de Risa în perioada cât lucrase pentru Erica, iar acum îi făceau o concurență puternică, reușind să-i ”sufle” câteva contracte importante.

În plan personal, Erica descoperă că era încântată de jocurile sexuale propuse de Blake, acceptând cu plăcere ”pedepsele” și rolul dominant al acestuia în pat.

Cei doi sunt mai îndrăgostiți ca niciodată unul de celălalt, iar Blake o ia complet prin surprindere, ducând-o într-o vacanță romantică și cerându-i să fie soția lui, dorind să oficializeze cât mai repede relația lor.

”- E o nebunie! Am șoptit.

– O fi o nebunie, dar e viața noastră și vreau să mi-o petrec alături de tine, ca soț al tău. Vreau să mă întorc acasă știind că tu o să fii întotdeauna acolo. Vreau să fac dragoste cu tine în fiecare noapte și să mă trezesc lângă tine în fiecare dimineață, până la sfârșitul zilelor.”

”- Te iubesc, Erica. N-o să înțelegi niciodată cât de mult, dar eu o să mă străduiesc al naibii de tare să-ți arăt.”

Deși Erica era încă speriată de ideea de a-și pierde independența, era hotărâtă să se implice cu trup și suflet în relația lor.

”Încă eram în al nouălea cer, însă pe amândoi ne așteptau realități mult mai puțin plăcute. Orice necazuri aveau să ne iasă în cale, urma să le înfruntăm împreună. Îi promisesem lui Blake că așa va fi. Gata cu fuga și încercările de a fi puternică pe cont propriu. Nu-mi venea ușor să mă lupt cu propria fire independentă, dar acum, mai mult ca niciodată, era important să-mi împart viața cu el, la bine și la rău.”

Din păcate, erorile de judecată din trecut au avut un efect de bumerang, întorcându-se și lovind-o în plin pe Erica. Risa îl întâlnește pe Blake la o petrecere și îi dezvăluie faptul că Erica a avut o relație cu James, ea surprinzându-i pe când se sărutau. Vechile resentimente și frustrări îi revin brusc lui Blake, care, gelos și rănit sufletește, o confruntă furios pe Erica, cerându-i să-i spună adevărul. Erica încearcă să se apere, spunându-i că acel sărut a fost tot ceea ce se întâmplase între ea și James, într-un moment în care ea se simțea vulnerabilă, fiind despărțită de Blake, iar el se afișa cu Risa. Blake punctează însă faptul că toate acestea fuseseră doar din vina ei, pentru că nu avusese încredere în el, încercând să găsească de una singură soluții și ascunzându-i adevăratele motive pentru care îl îndepărtase de ea, el întâlnindu-se cu Risa doar pentru a o provoca și a o face geloasă. Deși Erica încearcă din răsputeri să-l înduplece, promițându-i că va face orice va vrea el în pat, partida furtunoasă de dragoste ce urmează, deși complet satisfăcătoare pentru amândoi, nu reușește să-i împace, Blake părăsind-o imediat după aceea, Erica rămânând pustiită sufletește.

”Trecuse dincolo de o graniță invizibilă, despre a cărei existență nu știam. Poate că și eu întrecusem o limită, prin faptele cu care-l scosesem din fire. Însă golul pe care mi-l lăsase în suflet nu semăna cu nimic din ce mai simțisem până atunci în relația noastră. Acel loc arunca acum o umbră asupra durerii și pedepselor la care mă supusese, făcându-le să pară mult mai întunecate.”

Din păcate, nici în zilele următoare Blake nu s-a arătat prea ușor de înduplecat, punând condiția fermă ca ea să renunțe la tendințele ei de independență și de a găsi soluții de una singură, fără ca măcar să-l consulte.

”- Înseamnă că vii la mine înainte de a începe măcar să te gândești la vreo decizie pripită. Înseamnă să mă implici, astfel încât să mă pot asigura că apelezi la mine, ceea ce include și îndepărtarea lui James din afacerea ta. Înseamnă să-mi ceri ajutorul la nevoie și să nu-mi ascunzi nimic, niciodată. Iar când se ivește o situație de care e mai logic să mă ocup eu, mă lași s-o gestionez. Orice-ar fi.”

Mai mult, de data aceasta Blake a refuzat orice negociere, dându-i practic un ultimatum care a îngrozit-o pe Erica, făcând-o să se simtă precum un animal în cușcă încolțit.

”- Vreau totul Erica! Nu accept nimic mai prejos. Bagă la cap sau…”

Urmează o perioadă de iad sufletesc pentru Erica, care era îngrozită de ideea de a-l pierde pe Blake. Gândind obiectiv, realizează că situația în care se aflau era și din cauza ei, întrucât îl provocase și îl înfruntase în permanență, speriată de ideea că și-ar putea pierde controlul asupra propriei vieți și afaceri, iar acum realiza că nimic nu mai avea importanță dacă Blake pleca din viața ei. Propriile reflecții se cristalizează în sfatul pe care i-l dă bunei ei prietene Alli, care era măcinată, la rândul ei, de grija că Heath ar putea cădea din nou în capcana drogurilor.

”- Nu mai tot aștepta să se întâmple chestii rele! Cel mai bun lucru pe care-l poți face e să-l iubești, să-i arăți că-ți pasă și să profiți la maximum  de fiecare minut pe care-l aveți. Nu te mai strădui să controlezi ceea ce nu poți controla.!”

În perioada cât fuseseră despărțiți, Blake suferise ca un câine, neînțelegând de ce ea îl îndepărtase fără un motiv, înnebunit de gelozie și de gândul că ar putea să o piardă pentru totdeauna. De fapt, toate certurile lor fuseseră din faptul că ea se încăpățânase să mențină o distanță față de el, încercând să-și apere un teritoriu personal în care nu dorea să lase accesul nimănui.

”Nu voiam să ne mai certăm și nu voiam ca relația noastră să se transforme într-un câmp de luptă. Poate că și ăsta era motivul pentru care Blake nu-mi oferea nicio altă alternativă. Amândoi sufeream și eram nefericiți, drept consecință a gafelor mele, iar acum mă făcea să plătesc pentru ele sau să mă schimb.”

Conștientizând propriile greșeli, neconcepând ideea că l-ar putea pierde, Erica ajunge să capituleze total în fața lui, renunțând și la ultima fărâmă de independență. Câteodată, trebuie să pierzi pentru a câștiga ceva mult mai prețios…

”- Nu merge așa. Despărțirea ne distruge. Nu pot să trăiesc fără tine. Abia dacă reușesc să supraviețuiesc o noapte. Cum să risc să te pierd pentru o viață? Dacă nu vrei să-mi acorzi acestă mică favoare, atunci n-am de ales, nu-i așa? Deci te las să câștigi. Îți încredizez tot ce am: trup, suflet și afacere. Ia ce vrei, fii oriunde ai nevoie să fii.”

Deși cartea e scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Erica, din schimbul de replici putem să deducem și motivațiile lui Blake. Un adevărat luptător și cuceritor, Blake a schimbat tactica, forțând nota și obligând-o pe Erica să ajungă mai repede la concluzia pe care o dorea. Nemaidorind să mai treacă vreodată printr-o situație de criză ca cea din trecut, când el orbecăia încercând din răsputeri să găsească o strategie să o recucerească, neavând niciun indiciu de ce îl îndepărtase din preajma ei, Blake a decis să joace dur, la cacealma, amenințând-o cu o despărțire în care era evident că el nu credea, fiind mult prea îndrăgostit de ea, ținându-se departe de ea în tot acest război al nervilor, întrucât realizase că dacă ar fi fost lângă ea ar fi sfârșit prin a face dragoste cu ea și a se înmuia.

”- Tot ce mi-am dorit, din ziua în care te-am cunoscut, a fost să-ți câștig încrederea. Vreau să-ți stau alături, să te ajut, să te ocrotesc. Nu pot să fac nimic din toate astea așa cum trebuie, când tu te lupți cu mine și mă respingi.

– N-am s-o mai fac, îți promit!

Privirea i s-a mai îmblânzit. Mi-a cuprins talia cu brațul și m-a tras mai aproape de el.

– Iar eu îți promit că niciodată n-o să-ți regreți alegerea!”

Gesturile lui Blake din perioada următoare ne dovedesc faptul că el n-a încercat niciodată să-i înfrângă spiritul, el cedându-i un loc în consiliul de administrație al propriei lui firme, arătându-i că era dispus să ofere la fel de mult pe cât pretindea.

”- Dar nu vreau să crezi că tu n-ai niciun pic de putere în relația noastră, că n-ai niciun cuvânt de spus. Până la urmă, tocmai însuflețirea asta m-a atras la tine, deci ultimul lucru pe care aș vrea să-l fac ar fi să înăbuș flacăra dinăuntrul tău. M-am gândit și cred că un loc în consiliul de administrație ar fi o formă perfectă prin care să contribui cu experiența ta în lansarea unei  mici afaceri.”

Un moment dramatic se petrece la petrecerea lor de logodnă, dată de părinții lui Blake. Max, vechiul rival al lui Blake, înnebunit de furie că acesta îl îndepărtase din conducerea firmei, apare acolo alături de tatăl lui, mentorul lui Blake. Pretextând că dorește să discute cu ea pentru a clarifica un anumit aspect, Max o atrage pe Erica într-o cameră, unde o droghează și încearcă să o violeze, fiind salvată în ultimul moment de Blake, care îl stâlcește în bătaie pe Max.

Șocul emoțional este cumplit pentru Erica, reînviindu-i vechile coșmaruri ce le avea după trauma suferită în trecut, când fratele ei vitreg o violase cu brutalitate, răpindu-i inocența.

Blake o înconjoară cu multă grijă, dovedindu-se capabil de o tandrețe înduioșătoare, ajutând-o să depășească cumplitul moment ce-i deșteptase temerile din trecut.

”… străpunseserăm o barieră, lucru pe care îl reușiserăm împreună. Eu nu lăsasem trecutul să ne despartă și avuseserăm îndeajuns de multă încredere unul în celălalt, încât să ne ridicăm deasupra temerilor pe care acel trecut ni le sădise în suflete.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, ceva se schimbase între mine și Blake. Dincolo de suișuri și de coborâșuri, de piedicile din drum, învățam să înaintăm împreună. Uneori pașii nu ni se potriveau și ne poticneam, dar ne găseam un nou ritm. Și de fiecare dată când ne acordam încredere unul altuia, ne mișcam cu ceva mai multă grație.

Faptul în care Blake făcuse dragoste cu mine în noaptea precedentă era tocmai ilustrarea acelei grații, iar eu mă simțeam cât mai ușurată și mai împlinită.”

Erica și Blake ajunseseră în sfârșit să formeze o adevărată echipă, unită și indestructibilă, fiecare găsind sprijin și alinare în celălalt, dar problemele lor erau departe de a se fi terminat. Vechii dușmani pândeau din umbră, iar finalul, ca și în precedentele volume, ne face să ardem de nerăbdare până la apariția următoarei cărți din serie.

Cărțile autoarei Meredith Wild pot fi comandate pe edituratrei.ro,libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, dol.ro, librariadelfin.ro

Recenzii Editura Trei

Recenzii Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți Meredith Wild

 

29 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *