Delicatese Literare
Recenzii

Pasiune mortală de Rodica Mijaiche, Editura Librex Publishing – recenzie

Pasiune mortală

Rodica Mijaiche

Editura Librex Publishing

An apariţie: 2022

Nr. pagini: 288

* Seria Pasiuni

               – New York. Pasiuni Ascunse – recenzie

               – Roma. Pasiuni Întunecate – recenzie

               – Londra. Pasiuni Dezlănțuite – recenzie

               – J&C. Pasiune în dans

               – Pasiune mortală

Există scăpare din calea răzbunării?

Sarah Jenner a fost întotdeauna o fire impulsivă și, de fiecare dată, asta i-a adus numai necazuri. Momentul când hotărăște să facă o schimbare, întorcând spatele unui trecut sumbru, este cel care îi transformă viața într-o cursă pentru supraviețuire.

Cât timp poți fugi de dragoste? 

Ricardo Totti, sătul de conflictele sângeroase și interminabile din lumea Mafiei, care i-au răpit atât părinții cât și marea iubire,  cu inima împietrită și cu jurământul față de sine de a nu mai suferi vreodată, decide să schimbe rolul de ucigaș cu cel de apărător al vieții altora.

Însă, viața nu se poate planifica...

Poate dragostea să unească doi oameni ale căror destine le-au fost furate?

Când îmi doresc să evadez din cotidian, mă afund printre paginile unei cărți de dragoste și îmi las sufletul să zburde pe aripile visării, firea mea romantică ieșind, mereu, la suprafață. Și, da, mă bucur că nu am permis ca această latură a personalității mele sa fie înăbușită de greutățile vieții!

Astfel, cu câteva zile în urmă, am avut parte de o lectură surprinzătoare, iar vinovată a fost Rodica Mijaiche, autoarea seriei Pasiuni publicată sub egida editurii Librex. De ce a fost o lectură surprinzătoare? Pentru că în volumul cinci, Pasiune mortală, autoarea a ales să ne prezinte o latură complet diferită a unui personaj feminin care, în volumele anterioare, a stârnit multă furie, dar și tristețe, și anume Sarah Jenner. Personal, aș vrea să cred că eroina a primit, prin penelul autoarei, o nouă șansă la viață, una din care nu poate lipsi iertarea, dar mai ales iubirea.

Acțiunea din acest volum se desfășoară la șase ani după noaptea fatidică ce avea să schimbe, încă o dată, cursul vieții lui Sarah, de data aceasta într-un mod complet diferit, dar, mai ales, brutal, tânăra fiind aruncată în ghearele morții chiar de propriul frate.

Dar cine a fost Sarah Jenner în urmă cu peste șase ani? O tânără debusolată ce a lăsat durerea și furia să îi acapareze sufletul și trupul, căutând salvarea printre cotloanele răzbunării. Abandonul mamei, pe când era o fetiță prea mică să înțeleagă ce se întâmplă în jurul ei, și moartea tatălui, singurul părinte ce i-a oferit iubire ani în șir, au aruncat-o pe culmile deznădejdii, refuzând să mai lupte pentru sine. A preferat calea cea mai ușoară, alcoolul, drogurile și sexul fiindu-i palidă alinare. Din păcate, în viața sa a apărut Mark Jensen, fratele vitreg de existența căruia nu a știut, și cel care o va distruge, emoțional și fizic, atenția acestuia, egoistă și meschină, ascunzând însă multă ură și obsesie. Pentru Sarah și Mark, vinovat de moartea tatălui lor a fost Alexander Chase, de aceea au pus la cale un plan mârșav de a-i  distruge viața acestuia și de a pune mâna pe cât mai mulți bani. Cum își pot pune în practică răzbunarea cruntă? Doar prin moartea Alyssei Martinez, marea iubire a lui Alexander și, totodată, soția sa.

Însă, răzbunarea este o armă cu două tăișuri, iar Sarah va simți pe propria piele gustul trădării și al morții.

Cine este Sarah Jenner în prezent? Un ,,suflet întunecat” ce trăiește zi de zi cu ,,răul impregnat în sânge”, dar care luptă pentru a se desprinde de tentaculele trecutului, pentru a revedea soarele dincolo de norii din suflet. De șase ani trăiește ascunsă la Căminul Pentru Protejarea Copiilor Maltratați, patronat de contele Carlo D’Angelo, ironic, prietenul cel mai bun al Alyssei, femeia pe care a încercat să o omoare dintr-o răzbunare de neînțeles. Dar tocmai Alexander Chase, soțul Alyssei, și omul pe care l-a urât mai presus de orice, i-a oferit o nouă șansă la viață, o șansă de a face pace cu trecutul, de a se ierta pe ea însăși. Dar există iertare dincolo regrete? Există lumină dincolo de haosul emoțional? Sarah este conștientă că trecutul este pe urmele sale, că lupta dintre rău și bine este inevitabilă, în care ura și iubirea se contopesc într-un mod brutal, iar la final o așteaptă salvarea sau pierirea.

,,Simt o nevoie disperată să spăl de pe mine tot ce s-a întâmplat azi. Îmi dau seama că șase ani am încercat să mă păcălesc, dar subconștientul meu nu s-a înșelat, știam că Mark ar face orice să-și ducă răzbunarea la capăt. (…) Doar gândul la Mark mă înfioară și simt că-mi transpiră palmele. Încerc să mă calmez. Nu mă ajută cu nimic să intru în panică acum.”

Ricardo Totti este un bărbat misterios, dur la interior, dar și la exterior, a cărui singură misiune este cea de a o proteja pe Sarah, chiar și de ea însăși. De șase ani îi este umbră și lumină, prieten și dușman, chiar și unul tăcut. Din păcate, nu poate da glas propriilor gânduri, propriilor simțăminte, Sarah aruncându-l pe culmile disperării, încă de la început. Ea îi oferă când alinare, când durere, dintr-o singură privire și prin cuvinte nerostite. Fiecare zi este o luptă continuă cu el însuși, cu sentimente frumoase și nepotrivite deopotrivă, cu proprii demoni, cu un trecut marcat de pierderi, ură, dar, mai ales, moarte. În Sarah, Ricardo vede durere, dar și gingășie, tărie sufletească, dar și inocență, iubire, dar și furie, armonie, dar și încăpățânare. O mai poate proteja el când iubirea iese la suprafață? Are el dreptul la fericire când mâinile îi sunt pătate de sânge?

,,De șase ani îi urmăresc fiecare reacție. Tot de atâția ani am învățat să o cunosc. Să o văd pe adevărata Sarah, care iubește copiii mai mult decât poate spune și care, cu siguranță, și-i dorește pe ai ei. (…) Camera se luminează când ea pășește înăuntru. Nu am crezut vreodată că voi mai fi capabil să simt ceva pentru o femeie…”

Cartea, scrisă la persoana I din mai multe perspective, atât ale personajelor principale, cât și secundare, ascunde printre filele sale o poveste de iubire complicată, dintre doi eroi imperfecți, impetuoși, ce duc pe umeri povara unui trecut încărcat de singurătate, durere, trădare, dar mai ales moarte, pe care viața îi aduce față în față pentru a lupta pentru supraviețuire, pentru a învăța împreună ce este iertarea, pentru a-și găsi drumul către vindecare, iubire și o nouă șansă la viață. Intriga este clară, iar scriitura simplă, fără stilizări artistice, oferă o lectură lejeră și plăcută. Recomand cartea iubitorilor genului romantic, celor care cred în iertare și a doua șansă și, nu în ultimul rând, celor care doresc să se relaxeze altfel 🙂 .

Poate o pasiune mortală să deschidă calea către o iubire frumoasă și mistuitoare? Ce secrete teribile ascunde Ricardo? Va reuși Sarah să facă pace cu trecutul? Vă invit să aflați răspunsurile la aceste întrebări, dar și întreaga poveste, conturată pe două planuri, prezent și trecut, și, nu în ultimul rând, să vă reîntâlniți cu personaje dragi din volumele anterioare, citind această poveste de dragoste, tristă și frumoasă deopotrivă.

Cărțile autoarei Rodica Mijaiche pot fi comandate pe librex.ro, libris.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Rodica Mijaiche

Recenzii și prezentări cărți Editura Librex Publishing

Recenzii și prezentări cărți autori români

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *